Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Pomoc!!! gainward 4850
STRANA 1 OD 2  
micairvas Pomoc!!! gainward 4850 01.02.2009. 01:17 T15090

status: user
broj poruka: 25

Ljudi imam problem graficka mi se pregreva i posle sat vremena igranja komp mi se ugasi (tj zablokira nekako, imam samo crnu sliku i monitor se iskljuci), znam da je zbog temperature, stavim kuler na grafickoj da mi radi na 80% (cuje se ko motokultivator), al se opet desava isto,u koliko g aostavim na 60% zakuca se jos brze posle odredjenog vremena igranja! Jel postoji mogucnost da graficku dodatno ohladim, s tim sto ne zelim da skidam kuler sa nje jer bi u tom slucaju izgubio garanciju! U pitanju je GAINWARD
HD4850-512-TV-DD 512MB DDR3
HVALA
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 01.02.2009. 01:18 #93789

broj poruka: 2236
Postoje oni ventilatori u samoposlugama, Pekabeta, C-Market i tako to, mislim da su sad rashodovani od poslednjih popisa, pa pitaj da ti prodaju za 150 kinti jedan, onako, ilegalno, bez fiskalnog isecka.

Koja je temperatura kartice ?

Idi na https://www.google.com i ukucaj u polju SEARCH: GPU-Z download. i kad skines, otvori program i klikni na odeljak SENSORS, i, tamo ce pisati trenutna temperatura tvoje graficke karte.

Pa, napisi ovde, ako nije problem, kolika je, jer ne mora da znaci da je problem temperatura.

Sumnjam da bi te ubilo da navedes i ostatak konfiguracije i igru koju si igrao, tj. GDE TO ZABLOKIRA.

Mozda, ali samo mozda ti ubrza nalazenje resenja.

iz Mrcajevaca
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Saske ... 01.02.2009. 02:12 #93792

broj poruka: 1117
kako je moguce da ti se toliko pregreva da dodje do gasenja...pa za to treba da izgura bar 120 stepeni da bi se desilo...kakva ti je ventilacija u kucistu???
ako budes skidao kuler sa graficke, nemoj da brines, niko ne moze da provali da si ga skidao ako ga vratis kako treba...i definitivno ti savetujem da ga skines i pogledas da se nije
mozda pasta osusila pa je treba promeniti...mozda je i ustartu bila krs pa se brzo raspala...takodje treba da proveris da se kuler nije mozda napunio prasine....

Overclocking is the way of life!!!

micairvas odgovor 01.02.2009. 04:35 #93801

Ebem li ga, kad nista ne radim kuler radi na 60% i temperatura je oko 55 c! A pokrenuo sam tu igricu World of conflict, i desava se to sto sam prethodno naveo (temperatura se mota oko 90,i svadba), A imam neko cooler master kuciste elite 323 (ili tako nesto), sa napajanjem od 450w (dobio sam ga sa kucistem true power, takodje coler master), cpu:e8400, maticna DS4, 4GB, 500GB... Ne znam koje jos mogucnosti postoje za dodatno hladjenje, s tim sto stvarno ne bi da skidam postojece zbog garancije, samo mi treba da rikne, pa ima da zvizdim bez grafe dok ne prodje ekonomska kriza :D!
OCz re 01.02.2009. 04:41 #93803

broj poruka: 2900
To i ne zvuci nesto kao da je do pregrejavanja ( iako je temp. poprilicno visoka) na jos vecoj tek dolazi do iskljucenja.
Jel ti se to desava samo u toj igri ? jel ti se desava da mozda pre toga igra pocne losije da radi ? seckanje i sl ? Upali Fraps ako nista drugo pa vidi da li ima pada FPS-a ?

marke ... 01.02.2009. 08:30 #93810

broj poruka: 384

aj proveri da li je cooler na procesoru lepo zakacen. Komp se ugavnom ugasi kada se proc pregreje.
Slavuj ... 01.02.2009. 10:03 #93813

broj poruka: 2236
Jesi li probao da promenis drajver graficke ?

iz Mrcajevaca
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 01.02.2009. 10:22 #93818

broj poruka: 12057

Ni ja ne verujem da je do pregrevanja kartice. Proveri ti ostale temperature: NB, CPU.
I koje je to napajanje od 450W ?
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Scyter Re: 01.02.2009. 10:25 #93819

broj poruka: 8138
napajanje je sigurno cooler master,jer je dobio uz kuciste.Tesko da je do njega.Proveri prvo sve kablove za svaki slucaj i proveri da li je kuler od procesora dobro legao.

Palit je zakon!

BataCele Napajanje ? 01.02.2009. 12:11 #93836

broj poruka: 1532
Koliko je staro to napajanje ? Ukoliko se komp UGASI, to najvise lici na problem sa napajanjem, mada licno imam dobra iskustva sa Cooler Master-om.

ATI 4850 trazi minimum `firmiranih` 450W, pa jos ako imas kojesta nakaceno na plocu sto `srce struju` - eto ti problema.

Ukoliko hard i ostale komponente rade, a komp se samo `zamrzne` uz crn ekran, onda je verovatno graficka u problemu. Kakva ti je ventilacija kucista ? Gde ti stoji racunar ?

Savet:
1. Skini stranicu kucista i ohladi prostoriju (mada, zima je...).
2. Sve u BIOS-u na default.
3. Otkaci sve sto mozes sa ploce (ekstra HD, DVD, CD, floppy, ventilatore...) i isprazni sve slotove koje mozes.
4. Ako problem i dalje postoji, instaliraj ATI Tray Tools, pa OBORI takotove za GPU i VRAM i prati temperature komponenti.

У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.

MIGOSA Koliko me secanje sluzi... 01.02.2009. 12:27 #93840

broj poruka: 280
Uz to kuciste Cooler Master isporucuje Thermal Master napajanje od 450W.

Drugi ce ti bolje reci da li je to napajanje dovoljno za tvoju konfu i da li te ono zeza.

Toliko od mene.
gile23 Re: Napajanje ? 01.02.2009. 12:27 #93841

broj poruka: 9121
I ja imam istu grafu, meni je temp na 50% kulera 80 stepeni, a tebi 55, imam jos E8400 u kompu i napajanje Chieftec 400W, klokovao sam i proc i grafu i opet nisam imao nikakvih problema sa kompom, a instaliraj naj noviji ATI Catalyst i tu mozes da klokujes grafu, da settujes brzinu ventilatora i da vidis temperaturu grafe,...

Pozdrav!

:: Koliko je staro to napajanje ? Ukoliko se komp UGASI, to najvise lici na problem sa napajanjem, mada licno imam dobra iskustva sa Cooler Master-om
::
:: ATI 4850 trazi minimum `firmiranih` 450W, pa jos ako imas kojesta nakaceno na plocu sto `srce struju` - eto ti problema
:: Ukoliko hard i ostale komponente rade, a komp se samo `zamrzne` uz crn ekran, onda je verovatno graficka u problemu. Kakva ti je ventilacija kucista ? Gde ti stoji racunar
:: Savet:
:: 1. Skini stranicu kucista i ohladi prostoriju (mada, zima je...)
:: 2. Sve u BIOS-u na default
:: 3. Otkaci sve sto mozes sa ploce (ekstra HD, DVD, CD, floppy, ventilatore...) i isprazni sve slotove koje mozes
:: 4. Ako problem i dalje postoji, instaliraj ATI Tray Tools, pa OBORI takotove za GPU i VRAM i prati temperature komponenti
:: У политици, лако је водити рачуна о интересу богатих.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dzematlija Pomoc stize za gainward 4850 01.02.2009. 13:56 #93848

broj poruka: 1
Problem ti je u grafickoj karti garant.Imam iskustva sa GAINWARD HD4850-512 TV DD GS i imala je isti problem ko ta tvoja a zamenio je drugar gde je kupio ali je uzeo GAINWARD HD4870-512-TV-DD-DP-GS i nema vise problema,za sad.
Zameni je i ti podhitno posto ti je u garanciji.
Sto da se cimas sa ATI-jem uzmes lepo nVIDI-ju i nikad neces imati driver-temp problema.
OCz re 01.02.2009. 14:19 #93856

Jao tek sada vidim ..

micairvas, jel imas kartu sa bakarnim hladnjakom ? ako mozes vidi oznaku na njoj. Gainward-ovi 4850GS proizvedeni do 18 septembra 08. su falericni, ukoliko imas takvu kartu onda je trebas zameniti.

micairvas .... 01.02.2009. 14:24 #93860

Napajanje je novo, kupjeno sa kucistem pre mesec dana, komp mi se ne iskljucuje u koliko ne igram igrice naravno(mada se on ne iskljuci bukvalno,on jos radi samo se kao monitor ugasi i ceo komp zakuca, tako da ga ja moram restartovati). Kada surfujem po internetu ,pri radu kulera na 70% temperatura je 53%, a probao sam da stavim kuler 100% pri igranju i tad sam igrao sat vremena i nije se zakucao temp je bila oko 83 (radio je stabilno), mada se pre toga zakucao na 90% kuleru pri igranju, i tada je temperatura bila 90! Ne secka nista sve radi savrseno samo cap i svadba,moram restart! komp mi stoji ispod stola i nemogu nigde drugde da ga stavim! na kraju cu stvarno te ventilatore iz pekabete da nabodem!
micairvas ... 01.02.2009. 14:26 #93862

I da kuler je lepo zakacen, sve komponente su pravilno povezane, pre 4850 imao sam 3850 i sve je radilo u najboljem redu, nista se nije zakucavalo i kartica se ni blizu nije grejala ko ova, bukvalno mogu jaja da ispecem na njoj :D
micairvas ... 01.02.2009. 14:31 #93863

kako da znam da li mi je graficka sa bakarnim hladnjakom ili ne? I da kako su mi dodelili ovu crno belu slicicu pored nicka, barabe prisiljavaju ljude na navijanje!
OCz re 01.02.2009. 14:43 #93868

Uzmemo u obzir da znas kako bakar izgleda i onda otvoris stranicu, skines karticu i pogledas. Ili daj slikaj joj hladnjak pa okaci.

I da, kog si datuma uzeo karticu ?

*edit* Cekaj ..jel imas obicnu ili GS ?
loce @ OCz 01.02.2009. 15:44 #93875

broj poruka: 400

jel ova ne valja?
http://www.itsvet.com/proizvod/gainward-hd4850-512-tv-dd-gs-512mb-ddr3/comp_comp_vga/245/1374

OCz re 01.02.2009. 15:48 #93876

Ne bi trebalo da su na trzistu vise te felericne kartice, u pitanju su bili 4850 GS modeli sa bakarnim pipe-ovima. Posle su ih zamenili niklovanim. Te su prodavane od 15-tog avugista to 10-tog septembra 08. Jako je mala sansa da je neka ostala u prodaji jos uvek.

loce Re: re 01.02.2009. 15:52 #93878

broj poruka: 400

:: Ne bi trebalo da su na trzistu vise te felericne kartice, u pitanju su bili 4850 GS modeli sa bakarnim pipe-ovima. Posle su ih zamenili niklovanim. Te su prodavane od 15-tog avugista to 10-tog septembra 08. Jako je mala sansa da je neka ostala u prodaji jos uvek

je li ista stvar i sa 4870gs,( one sa 2 kulera) posto ih je na oglasima bilo za 180 evra? (nove)
micairvas ... 01.02.2009. 15:56 #93879

Ovo je ta kartica http://www.hellas.rs/index.php?action=opis&q=2659 ,kupljena je 26 avgusta, a ja sam je uzeo od nekog kolege sa faksa pre 2 meseca, ima garanciju jos 2,5 godine,ebem li ga znam da me nije zajebao!

OCz re 01.02.2009. 16:32 #93887

micairvas, reklamiraj kartu, navedi simptome koje imas i uputi ih na to da je tvoja karta felericna. Takodje mogu i samog Gainward-a kontaktirati jer je ovo bilo zvanicno obavestenje sa njihove strane.

@loce, ta 4870 je ok. Samo za nju vazi da se jedan od ta dva kulera vrti na max broju obrtaja te je bucan. Resenje je jedino da ga iskljucis ili premostis na 5 ili 7v i tako umanjis broj obrtaja. Ili naravno da ti ne smeta buka :)

P.S kazu da iskljucivanje tog jednog kulera ne povecava nista znacajno temp. dok se buka drasticno smanjuje.

*edit* cekaj opet, tamo na linku pise GS a slika obicne ..

Jel imas kartu kao sa slike na tvom link-u ili tvoja karta izgleda ovako :

http://www.hardware-infos.com/img/tests/klein/hd4850gs_1.jpg

?
micairvas maler 01.02.2009. 16:43 #93888

ebiga, graficka ima izgleda bakarni pipe deo (osim ako nikl ne farbaju u zuckasto :D), probacu da zamenim graficku, al ne verujem da ce to uspeti jer je graficka ispravna, a znate kakvi su privatnici kod nas, ajde mi molim te reci gde si nasao to da je gainward objavio da je falicna serija da mogu bar nesto da prilozim kad budem isao da menjam! Kad mi kuler radi na 100% i kad ni jedna aplikacija nije upaljena temperatura je 51-52%, sto je mnogo mnogo je!
micairvas ... 01.02.2009. 16:48 #93891

Ovako izgleda,s tim sto su ti pipe zuti kao sto sam rekao, tj od bakra verivatno!

http://www.tcmagazine.com/images/news/Hardware/Gainward_Radeon_HD_4850_01.jpg
OCz re 01.02.2009. 16:49 #93892

U pitanju je za samo GS, a jel ti imas GS ?

Inace, obavestenje je svuda po internetu bilo u svoje vreme i u prodavci sigurno moraju da znaju za njega.
Evo sa naseg domaceg foruma,

http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1618665&postcount=1

Jel imas GS i iste simptome ?

Aha..znaci nemas GS..Proverti Fill Rate - Single Texturing u 3dm06. 15-20 puta pa vidi da li imas isti problem ?
STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs