Zanima me kakvo je vase misljenje o ovoj kartici,posto vec duze vremena planiram da kupim 4850. Posto ima trenutno 8500 silent , ovo mi izgleda kao solidna solucija jer se plasim da ostale 4850-ce zvuce ko mlazni motor
Gigabyte 4850 sa Zalman VF830 hladnjakom i regulatorom brzine(od 326 dinara), ne cuje se, u mom kucistu, ne znam tacno kolika je buka u dB, ali se sa 20 cm udaljenosti uveta od karte tek sa naporom moze naslutiti da ventilator radi, na 40% snage. Preko toga postaje ``bucan``, a tih 40% na potenciometru je neka granica do koje nema primetne glasnoce.
Sapphire Toxic je takodje tih do jaja.
Gainward dual slot i Sapphire obican nisam imao prilike da vidim, pa ni cujem.
One seoske 4850, sa malim ventilatorima su bucne, zato su i seoske.
Uglavnom, bilo koja sa dual-slot hladjenjima ima duplo, pa i vise od duplo manje temperature od onih sa single-slot hladjenjem.
Ta koju si odabrao, misilm da je klasicna ciganija i da se greje mozda 10% manje nego ove seoske.
U Zemunu, ulica Njegoseva 8, valjda... firma... neki mentol&sin, nadji na internetu, ima sajt, na S nesto... tamo sam ja kupio pre 2 meseca.
Stavlja se tako sto izvadis konektor iz graficke i stavis ga u ``izlaz`` tog regulatora, a ``ulaz`` nakacis na plocu, na mesto gde pise CHASIS #1, #2, #3 ili FAN_1, FAN_2, ili na onaj MOLEX konektor kojim napajas HDD, Floppy, CD, zavisi koji kupis i kakvo pakovanje dobijes, uglavnom na 12V ga kacis i zauzima jedan slot za zadnje strane kucista, i tu ima kao regulator/potenciometar i tu se namesta napon, tj. kolicina snage koja ide do ventilatora, tj. brzina.
Prvi na listi mi je bio Sapphire 4850 Toxic,al njega nema u drzavi, sto je veoma cudno tako da ovaj model moze biti sledeca opcija. Koliko vidim i cena mu je ok, oko 14000 din
Nemoj to da radis, i da se zezas sa regulacijom obrtaja jer mozes nesto da zeznes, kazem ti iz iskustva jer imam doticnu, tako da uzmi sapphire toxic varijantu i zavrsi posao! Ili eventualno asus sa glaciator hladjenjem!
Nisu cigani nego romi, a ja imam tu 4850 standardnu verziju, previse se greje uzmi tu Toxic, a ako si siguran da umes to sa potenciometrom, onda nju,...
Pozdrav!
:: Gigabyte 4850 sa Zalman VF830 hladnjakom i regulatorom brzine(od 326 dinara), ne cuje se, u mom kucistu, ne znam tacno kolika je buka u dB, ali se sa 20 cm udaljenosti uveta od karte tek sa naporom moze naslutiti da ventilator radi, na 40% snage. Preko toga postaje ``bucan``, a tih 40% na potenciometru je neka granica do koje nema primetne glasnoce :: :: Sapphire Toxic je takodje tih do jaja :: :: Gainward dual slot i Sapphire obican nisam imao prilike da vidim, pa ni cujem :: :: One seoske 4850, sa malim ventilatorima su bucne, zato su i seoske :: :: Uglavnom, bilo koja sa dual-slot hladjenjima ima duplo, pa i vise od duplo manje temperature od onih sa single-slot hladjenjem :: :: Ta koju si odabrao, misilm da je klasicna ciganija i da se greje mozda 10% manje nego ove seoske :: :: :: :: :: iz Mrcajevaca
Mozes da polomis kartu ako nisi pazljiv, ali to mozes i van kucista.
Da pokvaris mozes NISTA, a ventilator moze samo duze da ti traje jer radi na 30-40% kapaciteta, za razliku od fabrickih 100%.
Sve i da si SLEP neces moci da pogresno uguras konektor ventilatora iz graficke u ``izlaz`` tog regulatora.
Pa, jebi ga, ne pravim ga ja pa te sad ubedjujem da ga kupis od mene po nizoj ceni, radi ti sta hoces, tvoje pare, tvoj problem, a ako gajis neke sumnje isprobaj ga prethodno na obicnom nekom drugom ventilatoru, jer ima 3 pina na tom ``izlazu`` pa je kompatibilan sa svim i svacim.
Moja preporuka Gainward HD4850 Golden Sample (Dual Slot Cooler, radi na 700/2200MHz def.)
Ventilator automatski radi na 50% i gotovo je necujan, preko toga se vec primjecuje, ali zato sto kaze Slavuj, stavis na 40% i necuje se ama bas nista druze, provjereno! (temp. u idle 34 stepena na def., na 40% venta bude 36 ili 37 stepeni, znaci nista...)
Pozitivna stvar kod ove kartice je sto je ventilator 4 pinski tako da podrzava i regulaciju brzine pomocu programa (ja licno koristim RIVU, jer ima podesavanje u koracima od po 1%) te tako nema potrebe za dodatnim potenciometrima...
PS : Da spomenem da se doticna prilicno dobro overclockuje, dizao sam taktove na 755/2500MHz, 3DMark Vantage mi je izbacivao P8583 bodova (proc. Q6600 @ 9*333 , RAM Buffalo Firestix 2*1GB @ 1160MHz...
Zalman ti ide na 780-2310 stabilno.Upravo zato sam protiv kupovanja GS,TOP,Toxic i ostalih modela skuplji i do 40e od obicnih, a jedino im je hladjenje `kvlitetnije`.Prica kako su top modeli drugaciji i kako imaju kvlitetnije koponente su 90% netacne.
PS:Jedino His IceQ4 modeli su izuzetak.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: Moja preporuka Gainward HD4850 Golden Sample (Dual Slot Cooler, radi na 700/2200MHz def. :: :: Ventilator automatski radi na 50% i gotovo je necujan, preko toga se vec primjecuje, ali zato sto kaze Slavuj, stavis na 40% i necuje se ama bas nista druze, provjereno :: :: Pozitivna stvar kod ove kartice je sto je ventilator 4 pinski tako da podrzava i regulaciju brzine pomocu programa (ja licno koristim RIVU, jer ima podesavanje u koracima od po 1%) te tako nema potrebe za dodatnim potenciometrima.. :: :: PS : Da spomenem da se doticna prilicno dobro overclockuje, dizao sam taktove na 755/2500MHz, 3DMark Vantage mi je izbacivao P8583 bodova (proc. Q6600 @ 9*333 , RAM Buffalo Firestix 2*1GB @ 1160MHz.. :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: ::
:: :: Zanima me kakvo je vase misljenje o ovoj kartici,posto vec duze vremena planiram da kupim 4850. Posto ima trenutno 8500 silent , ovo mi izgleda kao solidna solucija jer se plasim da ostale 4850-ce zvuce ko mlazni moto
imam ja bas tu grafu i ono sto mogu da ti kazem je da se ne cuje ali se zato greje ko blesava meni je umela temperatura da ode i na 107C kad sam igrao neke malo zahtevnije igrice
nema sta da se plasis ne mozes da zeznes nista cak iako nista ne znas nema nikakve nauke,ako nadjes povoljno nesto tipa gainward gs ili sapphire toxic uzimaj i ne razmisljaj ja imam toxic ladna ko spricer a ne cuje se nista pozdrav
JBGa, ako ti ide na 107 to ti je stvarno puno, trebao bi razmisliti o Arctic Cooling Acceleru S1 rev.2(dodje oko 25€) da ti to spusti na pristojan nivo (ili Zalman VF 1000 ili Thermalright HR03 PLUS ili Scythe Musashi SCVMS-1000 ali su ova tri skuplji jos oko 10-15€ od Accelera) !
Kod mene Gainward 4850 GS ne prelazi 53 stepena nikako !
Evo test Accelero vs. Stock cooler na ATI 1900XTX FULL LOAD !
AC Accelero S1 [12 Volt] 1850 o/min GPU: 53 - Umg: 44 - VRM: 74 - 35,4 dB
STOCK (termoregulacija) GPU: 89 - Umg: 64 - VRM: 92 - ne pise koliko dB (mlazni avion xD)
SONY VAIO VGN-FW285J
:: :: :: :: :: :: :: Zanima me kakvo je vase misljenje o ovoj kartici,posto vec duze vremena planiram da kupim 4850. Posto ima trenutno 8500 silent , ovo mi izgleda kao solidna solucija jer se plasim da ostale 4850-ce zvuce ko mlazni moto :: :: imam ja bas tu grafu i ono sto mogu da ti kazem je :: da se ne cuje ali se zato greje ko blesava :: meni je umela temperatura da ode i na 107C kad sam igrao neke malo zahtevnije igrice
imam nameru da uzmem Accelero S1 r2 e sad ona je sa pasivnim hladjenjem dali ce mi ona biti dovoljna
:: JBGa, ako ti ide na 107 to ti je stvarno puno, trebao bi razmisliti o Arctic Cooling Acceleru S1 rev.2(dodje oko 25€) da ti to spusti na pristojan nivo (ili Zalman VF 1000 ili Thermalright HR03 PLUS ili Scythe Musashi SCVMS-1000 ali su ova tri skuplji jos oko 10-15€ od Accelera) :: :: Kod mene Gainward 4850 GS ne prelazi 53 stepena nikako :: :: Evo test Accelero vs. Stock cooler na ATI 1900XTX FULL LOAD :: :: AC Accelero S :: [12 Volt] 1850 o/mi :: GPU: 53 - Umg: 44 - VRM: 74 - 35,4 d :: :: STOCK (termoregulacija :: GPU: 89 - Umg: 64 - VRM: 92 - ne pise koliko dB (mlazni avion xD :: :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285 :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Zanima me kakvo je vase misljenje o ovoj kartici,posto vec duze vremena planiram da kupim 4850. Posto ima trenutno 8500 silent , ovo mi izgleda kao solidna solucija jer se plasim da ostale 4850-ce zvuce ko mlazni moto :: :: :: :: imam ja bas tu grafu i ono sto mogu da ti kazem je :: :: da se ne cuje ali se zato greje ko blesava :: :: meni je umela temperatura da ode i na 107C kad sam igrao neke malo zahtevnije igrice
Nakanio sam se i uzeo tu karticu sa Zalmanovim kulerom. Ja ne znam sta je vama, kartica se jedva cuje na 100%! Nikakav potenciometar nije potreban. Odlicno radi, cak sam i probao clok na 740/1180 i radi ko sat! Cak mislim da za cenu(13500) se ne moze naci bolji 4850. Hvala Slavuj
Ness1602 gde si nashao Gigabyte 485ZL grafu po toj ceni (13500) ????
:: :: :: :: Nakanio sam se i uzeo tu karticu sa Zalmanovim kulerom. Ja ne znam sta je vama, kartica se jedva cuje na 100%! Nikakav potenciometar nije potreban. Odlicno radi, cak sam i probao clok na 740/1180 i radi ko sat! Cak mislim da za cenu(13500) se ne moze naci bolji 4850. Hvala Slavuj
Ne u BG-u,vec ih nema u celoj Srbiji,ja sam ih prvo trazio pa sam pokusao da ih uvezem,medjutim nisam uspeo jer sam imao samo jednu opciju ali preskupu(4850 zaoko 180e). Interesantna stvar je sto ih je do pojave 3xxx serije bilo kod nas na tone.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: PS:Jedino His IceQ4 modeli su izuzetak :: :: :: :: Ako znas gde u Beogradu moze da se nadje His, aj napisi molim te :: Ja sam hteo da je kupim ali nisam nasao, pa sam uzeo Sapphire
Steta, mislim da su His IceQ njkvalitetnije `sklopljeni` Radeoni... pa bas se secam da su u Svetu Kompjuteri vise puta testirali razne, i gledao sam po oglasima i bilo ih je (bile su i dosta skupe, ali mislim da vrede svaki evro), ali sto ti kazes zadnjih mozda godinu-dve nigde ih vise ne vidjam
:: Ne u BG-u,vec ih nema u celoj Srbiji,ja sam ih prvo trazio pa sam pokusao da ih uvezem,medjutim nisam uspeo jer sam imao samo jednu opciju ali preskupu(4850 zaoko 180e) :: Interesantna stvar je sto ih je do pojave 3xxx serije bilo kod nas na tone :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: PS:Jedino His IceQ4 modeli su izuzetak :: :: :: :: :: :: :: Ako znas gde u Beogradu moze da se nadje His, aj napisi molim te :: :: Ja sam hteo da je kupim ali nisam nasao, pa sam uzeo Sapphire
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.