Crko mi je jedan monitor i stavio sam drugi ali nece da mi menja osvezenje.Stavim ja na 85hz ali ono i dalje zakovano na 60 koliko je radio prosli.Ovaj monitor radi dobro i moze do 100hz.Izabrao sam drugi drajver za njega originial i nista.Skinuo sam ati catalyst i drivercleaner sve pobrisao i stavio nove drajvere i opet isto.Ta grafika takodje radi dobro i menja osvezenje na drugom monitoru kada je ubacim u drugi komp.Ali ovde nece.Kako to da resim?Pomagajte.Ima li neki program koji bi nasilno promenio osvezenje?
Nije stvar u tome.Bio je CRT neki glupi Samsung 21ca kud sam ga i koristio koji je imao 60hz i izgleda je drajver zezno neki softver windovsa,sada je Sony 21ca koja ide do 100hz u 1280-1024.Imam ja da biram rezolucije nije u tome stvar problem je sto ih ne menja realno ja stavim 85hz a on treperi na 60,stoji tamo u panelu da je na 85 regularno ali monitor i dalje prijavljuje u svom osd meniju 60hz.Razumete?
Radio bi on sigurno jer je radio dok nisam stavio novi xp i dok nije crko ovaj monitor na njemu.Radio je winxp na istom kompu i istom sony monitoru samo sam zamenio ponovo.znaci znam da bi radilo ali ne bi da stavljam ponovo sve iznova operativni.
:: :: Moj EIZO MONITOR JE RADIO NA 120Hz sa 2000 hiljadarkom a kad sam ubacio XP nikad vise nisam uspeo da dobijem od 85 Hz. :: ::
to mi je prvo palo na pamet probaj sa driver-ima za monitor kao sto verovatno znas, win ima driver-e za maltene sve monitore, ali oni ocigledno ne vrse posao a mozes da probas i sa advanced timing, pod screen resolution and refresh rates, za nvidia-u, za ati ne znam tacno
A, jesi li probao, u CCC-u - -> Monitor Properties - -> Monitor Attributes, pa tu namestio 100Hz ili koliko vec, kao max. refresh rate ?
I onda, desni klik na pozadinu > properties > settings > advanced > monitor, pa onda, ako stoji 85 - ti prebacis na 100, a ako vec stoji 100, onda prebacis na 85, pa OK, pa otvoris opet isti prozor, pa vratis na 100.
Probaj sledece dve stvari. Prvo, proveri u dxdiag da ti ne stoji slucajno pod `refresh override` nesto (po deafultu je prazno polje). Drugo, proveri u driverima za graficku da li ti je upisano u delu za refresh. A inace, ako je do drivera za monitor, to bi trebalo da se resi ulazenjem u safe mode i uninstal driver iz device manager, nema potrebe da preinstaliras win.
Moj ViewSonic P95 takodje radi na 60Hz posle instalacije bilo kog Windows-a, i dok ne instaliram CCC ili ATT, i tamo ne namestim/stikliram maksimalnu rezoluciju i refresh rate monitora, mogu samo rezoluciju da menjam @60Hz.
Ne pomazu nikakvi monitorski drajveri ili DirectX cackanja, niti su ikad.
Nece ni to.Pokusao jos ranije.Isto je kada sve instaliram i kada u override to nasilno namestim.A kada pokrenem linux sa cd i on se ucita,tamo digne 85hz a to prijavi i osd monitora.Znaci sve je ispravno nego je softverski ili windows.ima li progam koji nasilno to namesta?
:: Moj ViewSonic P95 takodje radi na 60Hz posle instalacije bilo kog Windows-a, i dok ne instaliram CCC ili ATT, i tamo ne namestim/stikliram maksimalnu rezoluciju i refresh rate monitora, mogu samo rezoluciju da menjam @60Hz :: :: Ne pomazu nikakvi monitorski drajveri ili DirectX cackanja, niti su ikad :: :: :: :: iz Mrcajevaca :: ::
I ja sam imao sličan problem, i ubih se dok sam provalio šta je u pitanju. Jednostavno nakači monitor na izlaz grafičke koji je do matične ploče. Tako sam ja rešio identičan problem. I meni je CCC prijavljivao da je promenio osvežavanje na 85 a na monitoru je ostalo 60. Probaj meni je rešilo problem Pozdrav Skid
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.