Povezao sam tv sa rachunarom, sve radi ali postoji mali problemcic. Poshto je monitor 19 inch wide, prikaz na tv-u je razvuchen tj. tv ne moze da prikaze celu sliku. Kada smanjim rezoluciju monitora na 1024x768, na tv-u je sve kako treba. Kako da namestim da rezolucija monitora ostane 1440x900 a da tv prikaze celu sliku sa rachunara, ako me razumete shta hocu da kazem?
:: Koliko ja znam kod vidie te dve stvari mogu da se razdvoje, kod atija ne :: Voleo bih da gresim .. :
@alrad,
pa, gresis, ili si samo tvrdoglav i neuk.
@Jebivetar,
kliknes na pozadinu desnim dugmetom misa, pa Properties, pa Settings, pa kliknes desnim dugmetom na `monitor` broj 2(ako je tako detektovan televizor), pa stikliras ATTACHED, i onda dole levo stikliras EXTEND MY WINDOWS DESKTOP ONTO THIS MONITOR.
Posle toga izaberes rezoluciju za displej broj 2, tj. televizor i to je cela nauka. Ako ti nije jasno, opcija za promenu rezolucije televizora se pokrece tako sto u onoj kao maloj listi izaberes broj 2 i onda pomeris slajder na levo ili desno, u zavisnosti od toga gde se nalazi ili samo kliknes LEVIM dugmetom misa na `ekran 2` i onda mrdas slajder.
Eventualno, u CCC-u ili ATT-u namestis neki od PAL standarda koji bolje odgovaraju tvom televizoru, kako bi slika bila eventualno ostrija mozda i kao bolja...
Nisi napisao koji televizor povezujes, obicno je 640x480@60Hz rezolucija ovih CRT.
I, kad pustis film, samo ga, onako ``seljacki`` prevuci na desno(jer je u meniju ekran broj 2 desno od ekrana broj 1) i onda pokreni full-screen, dvaput klikni, klikni skrolom, alt+enter, kako god, zavisi od player-a koji koristis.
Moze i CLONE, ali se I onda film prikazuje samo na jednom od ekrana, barem je meni uspevalo samo tako da radi do sad, na jedno 15 kartica koje sam povezivao sa TV-ovima. Pa, ono, ako ima neko da je uspeo da istovremeno sa jedne ATi kartice pusti film na 2 razlicita ekrana, neka se javi, slobodno i to sve...
da pustim film na dva razlichita ekrana u clone modu, ustvari sve shto radim na monitoru se vidi na tv-u. I onda imam problem sa rezolucijom, jer je monitor 19 wide a tv crt i tada slika ne moze da stane na tv sve dok ne smanjim rezoluciju monitora. Kod 17-ice nema problema jer je na 1024x768. Zato sam i postavio temu. Nema veze, extended je bolja stvar jer je monitor tada slobodan. p.s. Tek sada sam primetio da kad stisnem tab dok sam na polju `naslov za poruke` spusti u prvi red poruke.
u stvari ovako nesto ne postoji kod crt tv se ne prica o rezoluciji kao kod monitora koji npr. prikazije 1024*768 tacaka (i sama rec rezolucija se pogresno koristi, rezolucija je najmanja velicina koju display moze da prikaze, ali dobro), dok kod tv-a postoji 525 horizontalnih linija (moze se reci da je ovo vertikalna rezolucija, i ovaj broj od 525 linija je uvek isti) koje se skeniraju interlacing-om, tj 1, 3, 5...525, pa 2, 4, 6...524 pa cak se ni ovih 525 linija ne vide uvek, sto vec zavisi od toga kako je tv podesen za razliku od konstantne vertikalne rezolucije, horizontalna je promenjiva, tj. broj tacaka u svakoj od 525 horizontalnih linija zavisi od izvora signala koji tv koristi i ide od oko 240 tacaka za vhs, 330 za televiziju. 480 za dvd
tako da je za tv sasvim dovoljna i rezolucija od 480*320 uglavnom slika ce biti ista za sve preko 640*480, vaznije ti je da ti odnos bude 4/3, nego konkretna rezolucija
To što nVidia instalira njen retardirani NEW ControlPanel (stari je bio 6 puta bolji) sa drajverima bez pitanja, ne znači da je to deo njenog drajvera. ATI ti lepo ponudi, oćeš Drajver i CCC, a možeš i odvojeno da ih skineš i ne misliš da li će nešto da se `slučajno` instalira (citiram next-next-next-u jbt kako neće sad a sve sam lepo instalirao). _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: A jel` moze to da se namesti samo u CCC-u bez properties-a :: Nisam ja kriv sto vidia ima to sve u okviru svog drajvera :: ::
:: e slavuj :: :: Niko ne zna sve pa mu ja to ne spocitavam i ne vredjam :: Da li ti znas sve :: I zasto prvo das normalan komentar pa ga onda preradis u cinizam :: :: A drugo, ova slika sama po sebi ne govori nista :
Ja sam se rodio sa afektom prema pristrasnosti bilo cemu, pa ti mozda zato ne odgovara da procitas nesto sto napisem. Uostalom, ne vidim svrhu da ti objasnjavam, zar nije to TVOJ psiholoski problem ?
A, slike ne govore, u slike se gleda ne bi li uspeo da zakljucis nesto, u ovom slucaju, ono sto si pitao. To sto bi kao trebalo da si do sada zakljucio, bi bilo da postoji opcija da se prosiri slika i na drugi ekran, monitor, sta god, samo treba da se klikne desnim dugmetom na zeljeni ekran ili monitor, u zavisnosti od toga sta na sta povezujes i kako zamisljas da to povezano radi.
Ne znam sta bih mogao da ti napisem, osim da sam imao do sad 6 svojih ATi kartica i ni na jednoj nisam imao problem sa povezivanjem sa TV-om, jedino sa pojavljivanjem cudnih tekstura u pojedinim starijim igrama, Comix Zone i tako nekim naslovima iz proslog milenijuma, mada je i to bilo resavano drajverima novijih datuma.
Mozda si imao neispravne primerke kartica, da ne napisem da mozda nisi znao kako i sta, jer je stvarno smesno koliko je jednostavno da se namesti to `prebacivanje slike` i bilo sta drugo vezano za rad kartice.
U možemo da nastavljamo koliko god hoćeš. Očigledno ne umeš da instaliraš neke stvari kako treba ili .....jednostavno teraš inat jer nisi umeo nešto da podesiš. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: To sto mi ni jedna ati kartica do sada nije ljudski radila tesko da je afeka :: ili psiholoski problem a pre realno stanje :: :: Ne bih se uplitao u slobodu izrazavanja i gledanja, dug je hodnik :: ::
Jednoj uopste nije radio tv izlaz, drugu catalyst nije prepoznao, treca ima losu(neostru) sliku i na tv-u i na monitoru. Da li je to nesto sto nisam znao?
A sto vi uopste toliko branite ati? Sentimentalno vezani ili sta :) Valjda je opste poznato da je vidia bolja za igre, to nije samo moje misljenje. Za ostalo je ionako svejedno.
Trenutno gledam fantastičnu sliku preko composite out-a na 4850 X2 na Samsung TV-u starom preko 10 godina. Jesi probao force TV detect ? Na TV out-u filmovi izgledaju mnogo bolje nego sa prethodnim 8800GTS-om. Branim samo ono što je bolje / u čemu je bolje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Jednoj uopste nije radio tv izlaz, drugu catalyst nije prepoznao, treca ima losu(neostru) sliku i na tv-u i na monitoru :: Da li je to nesto sto nisam znao :: :: A sto vi uopste toliko branite ati :: Sentimentalno vezani ili sta : :: Valjda je opste poznato da je vidia bolja za igre, to nije samo moje misljenje :: Za ostalo je ionako svejedno :: :: ::
Ne pise koji je chip zaduzen za tv, to bi moralo da se vidi na samim karticama. Ja se iskreno nadam da nije isti, cak i meni izleda nemoguce da svi atiji imaju ovakvu sliku. Uostalom ati je na boxu, savrsena slika. Nije do kablova, takva je kartica, barem ovaj moj primerak. Al` odustajem od teme, nema svrhe, ja bih pljuvao njih, vi mene, i gled nedogled. Ionako se ljudi pitaju sto ovo ima najvise postova, kad ono - srpska posla.
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.