Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
a gde je moj moped?
STRANA 1 OD 1
jeremijabg a gde je moj moped? 25.01.2009. 21:54 T14886

status: user
broj poruka: 128
.imam graficku sapphire ati x1950xt i skoro sam hteo da povezem tv i pc,takodje...elem,kabal koji sam kupio sa jedne strane ima skart a sa druge s-video i kabl za zvuk sa pc-ja..problem je sto ne mogu da `udenem` taj s-video cinc u jedini okrugli izlaz na kartici..cinc je s-video ali ulaz(izlaz )nije..sta je onda?....kako ovo resiti,ima li neki s-video `lopov`?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE kaze se: a di je moj moped 25.01.2009. 21:58 #92093

broj poruka: 5710
ako imas skart (shkart) ba ci ga :)) pise se scart...ala si konfuzan...cinc (japanac, leptir) nije isto sto i s-video (mini-DIN, PS/2) vec kompatabilno sa composite...s-video imas sa 4 i 7 pinova

A N G E L

jeremijabg bio sam neodlucan....a mozda i nisam 25.01.2009. 22:06 #92100

`chinch`ima 4 pina...a izlaz ima 9(?!) rupa.....jeeee...a da,i nema nigde nesta za onu pravougaonu plastiku sa `chincha`

p.s.izvinjavam se sto sam confuzan(:))) ali ochu da gledam filmove sa kompa na tv-u!!!
MACHINE Re: bio sam neodlucan....a mozda i nisam 25.01.2009. 22:09 #92101

broj poruka: 5710
Converter ili lepo si trebao uzeti odvojeno SCART za TV na koji idu i chinchevi i s-video a uzeti posle kabl s-vide na s-video ili chinch. AKo na grafici imas 7pin treba ti i kabl sa konektorom od 7pin jer ako prespojis i vezes luma i chroma dobices brljoku

http://en.wikipedia.org/wiki/S-Video

A N G E L

::
:: ima 4 pina...a izlaz ima 9(?!) rupa.....jeee
:: p.s.izvinjavam se sto sam confuzan(:))) ali ochu da gledam filmove sa kompa na tv-u!!!
jeremijabg a kako ovo? 25.01.2009. 22:29 #92112

zapravo je na karti onaj izlaz: 9 pin video in video out(sa linka koji si postavio)....kako to da vezem na ovaj 4 pin s video cabl?

Slavuj naslou 25.01.2009. 23:58 #92138

broj poruka: 2236
Ja sam uz TV karticu dobio taj 9 pin - -> 4 pin S-Video ``converter``, koji tebi treba, je l` ?

A ako ga ne nadjes negde u maloprodaji, ostaje ti samo da kupis drugi S-kabl/gajtan, koji ima 9 pinova, jer ocigledno nece tako lako pravougaona plastika povrsine 6+mm² uci u dve rupe precnika >1mm. Sto se mene tice, probaj sam pa vidi.

Ili mozda da iscupas tu plastiku, ako imas volje, jer je ona tu samo da bi se kao bolje drzao kabl, a, ostali kontakti tog prikljucka sa 4 pina su na istim mestima kao i na onom sa 9 pinova, ali, opet ostaje pitanje kakva(koliko kvalitetna) ce se slika pojaviti na televizoru, tako da, bolje kupi nov kabl i ne razmisljaj

A, i, nije mi jasno kako nisi dobio uz graficku S-Video - -> zenski cinc prikljucak.

iz Mrcajevaca
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 26.01.2009. 04:02 #92165

broj poruka: 12057

Ono što tebi treba da dobiješ sliku na TV je scart koji ima composite/činč konektor. Ako SCART ima S-Video u 75% slučajeva ćeš dobiti samo crno belu sliku. Sa composite izlazom nema zajebavanja, kod ATI-ja je 9 pinski Svideo na kartici (S/Comp/Component). Treba ti jednostavno S-video -> činš prelaz i rešiceš sve svoje muke. Taj plelaz ima da se kupi u varijanti kabla, malog kablića ili malecnog adaptera. Samo pazoi 9-PIN S -> činč. To zavariš u ATI-ja. Treba di činč na SCART-u, povežeš ova dva lepo, tresneš u CCC-u PAL i to je slika u boji, posao gotov.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

jeremijabg sto znaci.... 26.01.2009. 15:21 #92233

ma imao sam neke kablove uz karticu(9pin>3cincacini mi se) ali sam to ili izgubio ili dao liku sto je kupio proslu karticu...beee...)ok,zna li neko gde mogu da nadjem taj konverter posto sam probao na nekoliko mesta i nista(ili neko ima pa da mi proda?)
Equinoxe Re: sto znaci.... 26.01.2009. 15:23 #92234

Probaj ovde
https://www.logo.rs

:: ma imao sam neke kablove uz karticu(9pin>3cincacini mi se) ali sam to ili izgubio ili dao liku sto je kupio proslu karticu...beee...)ok,zna li neko gde mogu da nadjem taj konverter posto sam probao na nekoliko mesta i nista(ili neko ima pa da mi proda?
jeremijabg opet nista 26.01.2009. 18:22 #92274

ma jok,nema nigde...izgleda da nema pokvarenih kartica pa da ostane koji kabl...
hvala svima!
Equinoxe Re: opet nista 26.01.2009. 19:04 #92289

Ajmo dalje
http://www.kanibal.co.yu/

:: ma jok,nema nigde...izgleda da nema pokvarenih kartica pa da ostane koji kabl..
:: hvala svima
jeremijabg opet nish! 29.01.2009. 00:09 #93036

nema veze,kad sam cekao do sad,sacekacu dok ne uizmem neku normalnu karticu sa normalnim izlazima...havala svima (bax2003!)
pozdrav
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs