Spojio sam kablom sa Svideo izlaza na grafichkoj u scart ulaz na tv-u. Kabal nije nastavljan, na jednom kraju je Svideo na drugom scart. Grafichka je Ati 1650xt, Catalyst 8.12 na XP sp2. Ima li neko detaljno uputstvo kako da slika sa rachunara moze da se vidi na tv-u? Pokushavao sam nesto ali bez uspeha. Molim za pomoc?
da prebacim sliku na tv, nije loshe ali treperi. Gde mogu da podesim finese, ako ima tih mogucnosti? Problem je bio shto je monitor bio na prvom izlazu na karti. Da bi radilo sa tv-om mora da bude na drugom! To je izgleda samo kod Ati kartica.
nema to veze da li je monitor uboden na prvi ili na drugi izlaz kartice, vec da bi imao sliku i na monitoru i na tv-u, moras da ubodes oba u karticu pre nego sto ukljucis komp...odnosno ubodi oba pa udari jedan reset... sto se tice treperenja slike, verovatno je u Catalist Control Center-u selektovan NTSC signal, a tebi treba PAL...ne secam se tacno gde se to podesava, ali procesljaj Control Centar, nije tesko naci...
Nashao sam to dok sam guglao. Kada sam promenio izlaz na grafici, stavio na secondary, proradilo je. I kazu da je to kod novijih Ati kartica. Ali nema veze, uspeo sam da namestim. Shto se tiche flickeringa si u pravu, nashao sam gde se podeshava signal, i treba postaviti na PAL. Hvala.
probaj na buvljaku. Trebao si prvo da vidish kakav ti je izlaz na karti, pa tek onda da kupish kabal, ovako, ako ne nadjesh adapter menjaj taj kabal ili kupi drugi.
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647183. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.