Imam intel dual-core 2.66ghz,2gb rama,350w napajanje,8600gt,ovako trebo sam nekom liku da prodam celo kuciste al me nakraju zajebo,i da kupim nov komp! Ovako nista,odlucio sam (ne znam dal bas valja) da promenim samo graficku>>posto cu da uzmem jace napajenje(verovatno chieftec 500w)dal ima svrhe uz ovaj procesor uzimati grafe tipa(9600gt,9800gt,8800gt,3870,4830,4850) ako ima koja bi mi najbolje legla
Ima smisla. 8800GT, odlična cena i još uvek dobra grafička. U principu sve one dolaze u obzir u zavisnosti od sledećeg:
Koji je to procesor ? Jel već OC-ovan ili je default 2.66 ? Koje napajanje planiraš ? Koliko para izdvajaš za grafičku ? _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Imam intel dual-core 2.66ghz,2gb rama,350w napajanje,8600gt,ovako trebo sam nekom liku da prodam celo kuciste al me nakraju zajebo,i da kupim nov komp :: Ovako nista,odlucio sam (ne znam dal bas valja) da promenim samo graficku>>posto cu da uzmem jace napajenje(verovatno chieftec 500w)dal ima svrhe uz ovaj procesor uzimati grafe tipa(9600gt,9800gt,8800gt,3870,4830,4850 :: ako ima koja bi mi najbolje legla
Znaš li ti kod koga je završio moj 8800GTS ? Kod drugara koji ima Athlon 64 3000+ (@2.3GHz), ASUS A8N-Sli Deluxe......Pre toga je imao 6600GT. Sve što je grafički zahtevno mu radu 2-3 puta bolje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Sa Pentium D i to na tom clocku neces se bas proslaviti sa G92!Nece to raditi lose ali nije to to...Najmanje Core 2 Duo za tu karticu :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: ::
E sad ga usra,pa ako ta masina moze da izvuce i 60% iz te tvoje GTS onda treba da izadje 4870X2 za AGP.
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: :: Znaš li ti kod koga je završio moj 8800GTS ? Kod drugara koji ima Athlon 64 3000+ (@2.3GHz), ASUS A8N-Sli Deluxe......Pre toga je imao 6600GT. :: Sve što je grafički zahtevno mu radu 2-3 puta bolje :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: Sa Pentium D i to na tom clocku neces se bas proslaviti sa G92!Nece to raditi lose ali nije to to...Najmanje Core 2 Duo za tu karticu :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: ::
Poenta je: naravno da neće, ali razlika se oseti. 6600GT nije krš, ali kad ti nešto 3 puta bolje radi, WOW npr sa zilion karaktera itd. Zaključak, svaki CPU će da iskoristi onoliko koliko može, a izvan filozofije, ako kasnije uradi CPU upgrade, neće se kajati. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: E sad ga usra,pa ako ta masina moze da izvuce i 60% iz te tvoje GTS onda treba da izadje 4870X2 za AGP :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: Znaš li ti kod koga je završio moj 8800GTS ? Kod drugara koji ima Athlon 64 3000+ (@2.3GHz), ASUS A8N-Sli Deluxe......Pre toga je imao 6600GT. :: :: Sve što je grafički zahtevno mu radu 2-3 puta bolje :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: Sa Pentium D i to na tom clocku neces se bas proslaviti sa G92!Nece to raditi lose ali nije to to...Najmanje Core 2 Duo za tu karticu :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Poredis NV40-NV43 - 6600 GT sa G80 8800 GTS?Wow!Pa to je nebo i zemlja...Znas li ti koja je to smena generacija grafickog chipa?!!!Eheheheeheeej daleko!Ma kakav CPU i sistem da mu je ima da radi tri puta bolje!Sta je tu cudno?Opet je svakako usko grlo i to extremno za tu kartu!
I Want to believe - The truth is out there
:: :: Poenta je: naravno da neće, ali razlika se oseti. 6600GT nije krš, ali kad ti nešto 3 puta bolje radi, WOW npr sa zilion karaktera itd. Zaključak, svaki CPU će da iskoristi onoliko koliko može, a izvan filozofije, ako kasnije uradi CPU upgrade, neće se kajati :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: E sad ga usra,pa ako ta masina moze da izvuce i 60% iz te tvoje GTS onda treba da izadje 4870X2 za AGP :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: Znaš li ti kod koga je završio moj 8800GTS ? Kod drugara koji ima Athlon 64 3000+ (@2.3GHz), ASUS A8N-Sli Deluxe......Pre toga je imao 6600GT. :: :: :: Sve što je grafički zahtevno mu radu 2-3 puta bolje :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sa Pentium D i to na tom clocku neces se bas proslaviti sa G92!Nece to raditi lose ali nije to to...Najmanje Core 2 Duo za tu karticu :: :: :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Upravo tako, što još jednom potvrđuje moju poentu. Koliko god da je kartica moćna, biće iskoriščena koliko ostatak konfiguracije dozvoljava. I kad bi na tu istu mašinu zabo 8800GTX, iste stvari bi radile brže nego sa 8800GTS.
Meaning: Nuje poenta po svaku cenu uzeti slabiju grafičku, kao da nikad neđeš uradi CPU upgrade. `Eh, moj CPU ne može da iskoristi 8800GTS pa ću uzeti 8500GT`. Aha važi tri šajbne na kvadrat. Uopšte nije bitno šta poredim. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Poredis NV40-NV43 - 6600 GT sa G80 8800 GTS?Wow!Pa to je nebo i zemlja...Ma kakav CPU i sistem da mu je ima da radi tri puta bolje!Sta je tu cudno?Opet je svakako usko grlo i to extremno za tu kartu :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Poenta je: naravno da neće, ali razlika se oseti. 6600GT nije krš, ali kad ti nešto 3 puta bolje radi, WOW npr sa zilion karaktera itd. Zaključak, svaki CPU će da iskoristi onoliko koliko može, a izvan filozofije, ako kasnije uradi CPU upgrade, neće se kajati :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: E sad ga usra,pa ako ta masina moze da izvuce i 60% iz te tvoje GTS onda treba da izadje 4870X2 za AGP :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Znaš li ti kod koga je završio moj 8800GTS ? Kod drugara koji ima Athlon 64 3000+ (@2.3GHz), ASUS A8N-Sli Deluxe......Pre toga je imao 6600GT. :: :: :: :: Sve što je grafički zahtevno mu radu 2-3 puta bolje :: :: :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Sa Pentium D i to na tom clocku neces se bas proslaviti sa G92!Nece to raditi lose ali nije to to...Najmanje Core 2 Duo za tu karticu :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa cekaj sam sebi uskaces u grlo!U cemu je poenta>?On ako uzme 8800 GTS-GT I stavi na pentium D jos non OC ima da mu radi skoro kao vec postojeci 8600 GT ,mozda malo bolje!To je tvoj zakljucak ali ja se sa tim slazem! Zasto onda dajes poredjenja kad se svakako svodi da je CPU usko grlo!?
I Want to believe - The truth is out there
:: :: Upravo tako, što još jednom potvrđuje moju poentu. Koliko god da je kartica moćna, biće iskoriščena koliko ostatak konfiguracije dozvoljava. I kad bi na tu istu mašinu zabo 8800GTX, iste stvari bi radile brže nego sa 8800GTS :: :: Meaning: Nuje poenta po svaku cenu uzeti slabiju grafičku, kao da nikad neđeš uradi CPU upgrade. `Eh, moj CPU ne može da iskoristi 8800GTS pa ću uzeti 8500GT`. Aha važi tri šajbne na kvadrat. Uopšte nije bitno šta poredim. :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: ::
Zato što nije blesav da ostavi taj CPU još sto godina. A kad uzme novi, onda će da prodaje grafičku i kupuje jaču koju će taj novi CPU moći da iskoristi ? Bole ga semafor. Uzme odma ono što može pa polako. A ni taj Pentium nije Celeron. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Pa cekaj sam sebi uskaces u grlo!U cemu je poenta>?On ako uzme 8800 GTS-GT I stavi na pentium D jos non OC ima da mu radi skoro kao vec postojeci 8600 GT ,mozda malo bolje!To je tvoj zakljucak ali ja se sa tim slazem :: Zasto onda dajes poredjenja kad se svakako svodi da je CPU usko grlo! :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: Upravo tako, što još jednom potvrđuje moju poentu. Koliko god da je kartica moćna, biće iskoriščena koliko ostatak konfiguracije dozvoljava. I kad bi na tu istu mašinu zabo 8800GTX, iste stvari bi radile brže nego sa 8800GTS :: :: :: :: Meaning: Nuje poenta po svaku cenu uzeti slabiju grafičku, kao da nikad neđeš uradi CPU upgrade. `Eh, moj CPU ne može da iskoristi 8800GTS pa ću uzeti 8500GT`. Aha važi tri šajbne na kvadrat. Uopšte nije bitno šta poredim. :: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: ::
Primer: Cim se pojavila prva 4850 iz uvoza,odmah sam kupio bratu koji voli da se igra ali je do tad imao 6600GT. Ostatak konfiguracije je: Pentium D820(stok 2.8GHz) 2x1GB@667MHz Kingston WD 320GB+WD 160GB TT ToughPower 600W
Sa 6600GT BioShock mu je jedva radio na 800x640 i sve je bilo podeseno na low,a sa GA HD4850/512MB na 1680x1050 (sve na high) igrica klizi...Bez obzira sto je to prva generacija Intelovih dual kor procesora i sto ne moze da se poredi ni sa jednim C2D. Komsija ima X2 6000+ i 8600GTS znaci mnooogo bolji procesor i nema sanse da potera BioShock na 1680 na high....Da se ispravim:Moze,ali jednostavno nije igrivo.
@djokosrb Tako da slobodno uzmi 8800GT/GTS ili 4830/4850 razlika ce biti nebo i zemlja i javices se da nam zahvalis si nas poslusao.
bax/DaSick predlog je dobar. Uzmi sada jacu grafiku i uzivaj. Sve ce raditi osetno bolje, a kada zamenis CPU - jos bolje. A i lakse ce ti pasti na budzet kada menjas jednu po jednu komponentu. Tako i ja radim, iako ponekad upadnem u disproporciju (sada E8400 i x1950pro). Do tada ces se sasvim lepo naigrati i na tom D805. Let`s get technical... Ako se ne varam to je Smithfield jezgro (dva Prescott-a). Svakako bi ti koristilo da malo kloknes taj CPU, ali ne preteruj posto su ta jezgra furunice. I obavezno temeljno iscisti kuler pre svega. Recimo doteras ga do 3GHZ i da pevas. Ja sam sa starim P4 Cedar Mill-om 3.2@3.7 radio sta sam hteo. A on je bio single core. I HD filmovi i gomila igara. Ne znam zasto se ljudi ponasaju kao da je kompjuterska era pocela sa C2D i NV8000 serijom. Kad se samo setim kako je sve picilo na 166mmx i Diamond Stealth 220... Takode, ako se ne varam, D805 su LGA775 only, tako da ces ocas posla izmeniti CPU kada ti to bude bilo zgodno.
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.