de pise da ako se iskoristii 100%GPU, temperatura je oko 80c i da je to ok.
Pa me zanima dal je to tacna tvrdnja.
Ja npr u igri crysis stavio sve na max i bila mi je temperatura graficke oko 73c, pa se pitam dal je ta temperatura za tu graficku normalna il ne bas......
To je manje vise ok, mada trebalo bi da je nesto nize ako je na 100% fan. Predpostavljam da ti kuciste nije najsjajnije provetreno pa onda je to i ok.
@gile, pa ubrzaj bre fan to je ogromna temp. A i cim je toliko, predpostavljam da imas Sapphire 4850, one ranije revizije single slot. Te se nazalost dosta greju ~100c u load ..
Meni Saphire HD4870 ne mrda sa 70 stepeni ni gore ni dolje bilo da je najvise opterecenja bilo da je u idlle rezimu...Tako je regulisano hladjenje...A 80 stepeni je ok...Za mene je sve preko 90c ekstremitet....
Ko te slagao da treba manja temperatura?U Crysis-u nema milosti!Ide i preko 80c..A garant i ne drzi Fan na 100% Istina je da se Core 216 manje greje dal zbog probranijeg chipa,vec cega li je,proizvod revizije 2,druga industrijska traka pa je moguce..Probao sam kartu i lepo se ponasa ali sve je to normalno.. Crysis je nemilosrdan !Ubica za ceo sistem samo sto CPU koristi vrlo malo i za to cu da bacim test snimljen u video zapis-u u real time!
I Want to believe - The truth is out there
:: To je manje vise ok, mada trebalo bi da je nesto nize ako je na 100% fan. Predpostavljam da ti kuciste nije najsjajnije provetreno pa onda je to i ok :: :: @gile, pa ubrzaj bre fan to je ogromna temp. A i cim je toliko, predpostavljam da imas Sapphire 4850, one ranije revizije single slot. Te se nazalost dosta greju ~100c u load . ::
Ja sam pogresio jer sam mislio da je napisao da je stavio fan na max a pricao je o podesavanjima ..Pa ako fan nije na max onda je to ok. Sto se tice 80c+ Pa kada je dobro provetreno kuciste toliko nece dostici, u Crysis-u nisam video vise od 73-74c kod mene i to kad su bile one vrucine ~35c.. U zimskom periodu ~68-69c max, fan na 80%. A to je zato sto duvaju 2x120mm odozdo na karticu. I zato sam i rekao za kuciste i provetrenje i da u slucaju da je to na 100% fan da mi se temp. cini malo visoko u tom slucaju.
Pa moras malo realnije da gledas..99% njih nema provetreno kuciste a pogotovu na taj nacin...Kod mene su temperatur bile vece od tvojih a opet duva 12-stica u kartu tj duvala jesad duva u drugu..
I Want to believe - The truth is out there
:: Ja sam pogresio jer sam mislio da je napisao da je stavio fan na max a pricao je o podesavanjima ..Pa ako fan nije na max onda je to ok :: Sto se tice 80c+ Pa kada je dobro provetreno kuciste toliko nece dostici, u Crysis-u nisam video vise od 73-74c kod mene i to kad su bile one vrucine ~35c.. U zimskom periodu ~68-69c max, fan na 80% :: A to je zato sto duvaju 2x120mm odozdo na karticu. I zato sam i rekao za kuciste i provetrenje i da u slucaju da je to na 100% fan da mi se temp. cini malo visoko u tom slucaju.
pa imam:na prednjem delu kucista 1x120mm (koji duva u HD i dalje do kraja kucista) pozadi 1x120mm s leve strane 1x120mm (koji duva u grafu) ( mogu jos jedan stavit malo vise) i imam jos dva slobodna mesta gore na kucistu. (isto 120mm)
:: Pa moras malo realnije da gledas..99% njih nema provetreno kuciste a pogotovu na taj nacin...Kod mene su temperatur bile vece od tvojih a opet duva 12-stica u kartu tj duvala jesad duva u drugu. :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: Ja sam pogresio jer sam mislio da je napisao da je stavio fan na max a pricao je o podesavanjima ..Pa ako fan nije na max onda je to ok :: :: Sto se tice 80c+ Pa kada je dobro provetreno kuciste toliko nece dostici, u Crysis-u nisam video vise od 73-74c kod mene i to kad su bile one vrucine ~35c.. U zimskom periodu ~68-69c max, fan na 80% :: :: A to je zato sto duvaju 2x120mm odozdo na karticu. I zato sam i rekao za kuciste i provetrenje i da u slucaju da je to na 100% fan da mi se temp. cini malo visoko u tom slucaju.
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.