Potrebno je jednom mom prijatelju još jedna 9600 GT da bi poboljšao performanse. Pa sad, problem sledeći. Biostar 9600 GT koju on ima nije došla sa SLI mostićem, a nema ni Biostar 9600 GT da se kupi, pa nisam siguran da li bi kombinacija Biostar i Gainward 9600GT radile u native SLI ili moraju sa mostićem. Drugo starija mu je ploča M2N-E, pa će sigurno raditi kao PCI-E x8 modu, ali koliki je dobitak sa ovom karticom i koji su najbrži drajveri za ovu kombinaciju? Jeste da sam sve i svašta probavao, ali Gainward i Biostar nikad( obično ASUS i Gainward ili ASUS i XFX). Mišljenja onih koji su probali ili znaju za datu konfiguraciju koja šljaka bez SLI mostića i da li radi na toj ploči?
Ja jos nisam cuo da SLI moze da radi bez mostica,ako nema mostica one nisu povezane,a sto se tice gainward i bisotar,moze ,ali moraju da im taktovi budu identicni,npr 2000/700 BIOSTAR,GAINWARD 2000/700!!!!
Nikad nije bilo bitno da su na istom kloku( drajveri će podesiti zajednički takt GPU i RAM-a). Bitno mi je da li će raditi u native modu( bez SLI mostiča) stabilno i koji su noviji drajveri za 9600 GT od 169.57 namenjeni za SLI 9600 GT? Standardni nerade kako treba za 9600 GT. Probavao do 180.48 + optimizacija za 9600 GT u SLI
A sto ti da se zezas da nece raditi ili ce raditi ako su klokovi razlicitu,uvek kad se pravi mod sa 2 kartice treba da su identicne,ili barem kad vec nisu iste onda barem moraju da budu taktovi,jer ako uzmes 2 razlicite 20% se moze desiti nekompaktabilnost kartica!!! bolje izbegni tih 20% i budi siguran!!!!!!!
Bitno ti je da su vendori isti..Znaci dva G96 Chipa tacnije dve 9600GT karte nebitno od kog proizvodjaca!Sli mozes da povezes samo fizicki znaci preko sli kabla ili ti mostica..U driver-ima podesis na enable i to je to..Obzirom da je ploca na 8x izgubice performanse ali ce svakako biti brze od jedne karte...
I Want to believe - The truth is out there
:: Potrebno je jednom mom prijatelju još jedna 9600 GT da bi poboljšao performanse. Pa sad, problem sledeći. Biostar 9600 GT koju on ima nije došla sa SLI mostićem, a nema ni Biostar 9600 GT da se kupi, pa nisam siguran da li bi kombinacija Biostar i Gainward 9600GT radile u native SLI ili moraju sa mostićem. Drugo starija mu je ploča M2N-E, pa će sigurno raditi kao PCI-E x8 modu, ali koliki je dobitak sa ovom karticom i koji su najbrži drajveri za ovu kombinaciju? Jeste da sam sve i svašta probavao, ali Gainward i Biostar nikad( obično ASUS i Gainward ili ASUS i XFX). Mišljenja onih koji su probali ili znaju za datu konfiguraciju koja šljaka bez SLI mostića i da li radi na toj ploči ::
Jeste G94 je 9600 GT a G96 je 9500 GT...Ja sam permutovao..Ne treba da budu istih taktova.Povucice od one koja ima najnize tj defaultne a uz to moze zajedno da ih OC-uje.
:: CEKAJ SKY FIRE zar 9600GT nije G94 CHIP,i da je za SLI neophodan isti radni takt :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!! :: :: :: :: ::
Koliko sam ispratio ATI ima tu mogucnost sa svojim karticama..Cini mi se da moze ali treba jos da se informises..Znam recimo da moze 4870X2 sa 4870 a cini mi se da sam video i 4870 sa 4850 ali me nemoj drzati za rec...Nisam sasvim siguran ali postoje verovatno testovi na netu..Progooglaj malo...
:: Da li karte mogu da budu razlicite da bi radile u CROSSFIRE-u npr 4850 i 4870 ili 4850 asus top i 4850 gainward,moze li ovo :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: GIGABYTE JE ĐUBRE,NUKLEARNI OTPAD!!!!!!!!! :: :: :: :: ::
Nije mi jasno kako neko ko ne zna osnove uparivanja grafickih zna da je nesto djubre, otpad ili nacin zivota ali......... Sta god tebe cinilo srecnim, pa makar to bio i inat. Polako, naucices.
G94 može da radi u native modu( bez SLI mostića) tj. u softverskom modu, ali dobici su oko 5-24 %, što je neisplativo. Ja sam ipak za sa SLI mostićem dobili od 15-36%, ali imam više zaglavljivanja( nestabilnosti), tako sa smo odustali od kombinacije Biostar - Gainward. Uzeli smo lepo Gainward 9800GT 2 komada za 200 eura i OC-li na 700/1900 Mhz i ima da se igra do mile volje. Već smo našli ko će uzeti Biostar 9600 Gt za 80 € i sve je ok. A što se tiče ATI-ja MSI 4830/Topaz 4850( nebitan redosled u ploči) meni nije radilo, ali mi je radilo 4870/4850 sa 1 GB memorije, ali su obe bile Gainward.
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.