Imam problem sa monitorom Benq FP92W, naime kada ukljucim komp pa do mozda nekih sat vremena koriscenja slika na monitoru je mirna ali kao da imam neke talase svetlosti koji konstantno trepere. Nakon navedenih sat vremena sve se smiri i monitor radi perfektno. Da li neko zna u cemu je problem? Da li mozda ima veze sa grafickom?
Ako imas TV-tjuner karticu povezanu na kablovsku, probaj da otkacis antenu, ako nemas onda probaj monitor na komsijskom kompjuteru da proveris da li je monitor ispravan, ako sve radi kako treba onda ti ostaje da proveris svoj kompjuter (graficku) sa drugim monitorom.
Analogni Na CRT monitoru graficka radi perfektno (koristio sam ga do skoro) al moracu jos da probam monitor na nekom drugom kompu. Kod lika od kog sam uzeo radio je perfektno ??
:: Imam problem sa monitorom Benq FP92W, naime kada ukljucim komp pa do mozda nekih sat vremena koriscenja slika na monitoru je mirna ali kao da imam neke talase svetlosti koji konstantno trepere. Nakon navedenih sat vremena sve se smiri i monitor radi perfektno. :: Da li neko zna u cemu je problem? Da li mozda ima veze sa grafickom :
Probaj da smanjis ili povecas osvetljeneje ... npr. Ako je osvetljenje stajalo na 80% probaj vrednosti 79 ili 81 i vise ili manje ... Desava se to kod TFT-a.
Ja te lepo pitah dal` imas TV tjuner karticu koja je povezana na kablovsku a ti kazes kako si probao na CRT-u. Nemoj da mesas babe i zabe (CRT i TFT) jer sem sto daju sliku i povezuju se sa grafickom nemaju nista zajednicko u nacinu rada pa i u prijemu smetnji i toleranciji na njih. Cak ni svi TFT monitori ne podnose smetnje podjednako. Samsung je recimo izrazito osetljiv na razliku potencijala koja se javlja povezivanjem kablovske antene koja nije galvanski odvojena od kompjutera. Da li se treperenje slike javlja kasnije, nakon sto se izgubi posle jednog sata u nekim pravilnim razmacima?
@Vaskev Nemoj da se ljutis :) Bio si u pravu. Keca ga TV tuner. Da li svi TV tuneri prave smetnje? Mislim dal da se odreknem gledanja TV-a preko kompa ili je to samo do lose TV karte? Ne znam dal bi smetalo ako uzmem eksterni TV tuner?
uzemlji kablovksu...nalemis zicu na shirm kablovkse pored konektora za TV kartu i to zalemis na zemlju neke uticnice ili produznog, radijatora...ali cist kontakt
A N G E L
:: @Vaske :: Nemoj da se ljutis :) Bio si u pravu. Keca ga TV tuner :: Da li svi TV tuneri prave smetnje? Mislim dal da se odreknem gledanja TV-a preko kompa ili je to samo do lose TV karte? :: Ne znam dal bi smetalo ako uzmem eksterni TV tuner :: :: E da i naravno hvala. :: ::
Resenje je da oba kraja antenskog kabla, dakle i masu i srednji kraj na TV tjuner karticu dovodis preko kondenzatora vrednosti od oko 220pF - 1nF i mora se malo eksperimentisati sa tacnim vrednostima. Kod mene je 470pF, i da naravno nema ljutis.
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.