Radeon 3850 AGP, ako ga nađeš, to je najjače što može da se nađe trenutno za AGP. Korak ispod je 7600GT ali ništa slabije od toga ne bi uzimao. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Koliko se ja sećam, ta ploča je bazirana na VIA KT400 čip setu, a spada i među najveće krševe koje je ASUS ikada napravio. Na mašini baziranoj na toj ploči ništa nećeš moći da igraš od igara iz prethodne 2-3 godine. A što se grafičke tiče, mogao bi neki Radeon 9550, 9600Pro/XT, GeForce 6600GT eventualno 7600GS. Naravno, da si naveo procesor i količinu RAM-a, onda bi ti lakše mogli da predložimo nešto.
nema smisla da uzimas 2 gb ram-a kad taj tvoj procesor ne moze da iskoristi ni 1 gb... Neka 7600gt kartica bi bila max koju bi ti preporucio,sve jace od toga ce ostati neiskoristeno...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: :: luka :: AMD sempron 2400+1.6GHz da uzmem 2gb rama DD ::
Daj Doco nemoj please takve stvari da kucaš. CPU ne može da iskoristi RAM ? Nema on 16-bitni procesor. Procesor je 32-bitini kao i OS koji koristi, tako da će i on iskoristiti 3+ GB RAM-a najnormalnije. Ne brzo kao Core 2 Duo, ali će imati dostupno svu količinu. Ja sam sa Bartonom 2500+ imao 2 x 1GB RAM-a. Grafički programi koje sam koristio su bolje radili nego sa 1 GB. Primetno. Nikad više RAMa neće škoditii. Ako koristi aplikacije/igre koje mogu imati koristi od 2 GB RAM-a onda uzme i užica.
Minimum 7600GT ako hoćeš da vidiš `i` od igranja. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: nema smisla da uzimas 2 gb ram-a kad taj tvoj procesor ne moze da iskoristi ni 1 gb... Neka 7600gt kartica bi bila max koju bi ti preporucio,sve jace od toga ce ostati neiskoristeno.. :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: :: :: luka :: :: AMD sempron 2400+1.6GHz da uzmem 2gb rama DD :: ::
poenta je da taj komp nece nista brze raditi ako stavi 2 gb ram-a,a to kazem provereno jer sam na slicnoj konfiguraciji imao prilike da vidim da nema skoro nikakve razlike u brzini rada,otvaranja programa i sl. kada ima 1 gb i kad ima 2 gb ram-a. a jos jednu stvar sam proverio a to je da kada na slabiji procesor koji ima 128kb l2 kesha ili 256 kb l2 kesha stavis recimo 7600gs graficku,i kada na isti komp stavis 7600gt graficku,koja je dosta jaca od gs modela,razlike u igricama NEMA,jer uvek secka na istim mestima,a to su ona mesta u igrici kod kojih je najvise opterecen procesor. Barton ipak ima 512 kb l2 kesha.Zato nema smisla staviti 2 gb ram-a i jacu grafu od 7600gt, moze da stavi ali to je bespotreban trosak a nece videti rezultate za novac koji je ulozio...
KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!!
:: :: Daj Doco nemoj please takve stvari da kucaš. CPU ne može da iskoristi RAM ? Nema on 16-bitni procesor. Procesor je 32-bitini kao i OS koji koristi, tako da će i on iskoristiti 3+ GB RAM-a najnormalnije. Ne brzo kao Core 2 Duo, ali će imati dostupno svu količinu :: Ja sam sa Bartonom 2500+ imao 2 x 1GB RAM-a. Grafički programi koje sam koristio su bolje radili nego sa 1 GB. Primetno. Nikad više RAMa neće škoditii. Ako koristi aplikacije/igre koje mogu imati koristi od 2 GB RAM-a onda uzme i užica. :: :: Minimum 7600GT ako hoćeš da vidiš `i` od igranja :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: nema smisla da uzimas 2 gb ram-a kad taj tvoj procesor ne moze da iskoristi ni 1 gb... Neka 7600gt kartica bi bila max koju bi ti preporucio,sve jace od toga ce ostati neiskoristeno.. :: :: :: :: KO RANO RANI,IL` JE PEKAR,IL` NIJE NORMALAN!!! :: :: :: :: :: :: :: :: luka :: :: :: AMD sempron 2400+1.6GHz da uzmem 2gb rama DD :: :: ::
pa zashto su pravili ploche sa tri slota za memoriju? I neslazem se sa tim da ne treba 2 gb ram-a. Kakve su to priche da ne moze procesor da iskoristi toliko ram memorije.
Shto se tiche grafike, Lukane, zaboravi na predlagane 9550 i 9600pro. Vec uzmi neshto u rangu sa 7600gt, ispod toga jedino je vredna 1650pro 256mb/128 bita
256+256+256 ili 256+256+512 ili 256+512+512 ili 512+512+512 ili ... ... ...
U vreme kad se pojavila ta ploca 512mb je bilo mnoooogo memorije.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: pa zashto su pravili ploche sa tri slota za memoriju :: I neslazem se sa tim da ne treba 2 gb ram-a. Kakve su to priche da ne moze procesor da iskoristi toliko ram memorije :: :: Shto se tiche grafike, Lukane, zaboravi na predlagane 9550 i 9600pro. Vec uzmi neshto u rangu sa 7600gt, ispod toga jedino je vredna 1650pro 256mb/128 bit ::
:: 256+256+25 :: il :: 256+256+51 :: il :: 256+512+51 :: il :: 512+512+51 :: il :: .. :: .. :: .. :: :: U vreme kad se pojavila ta ploca 512mb je bilo mnoooogo memorije. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: pa zashto su pravili ploche sa tri slota za memoriju :: :: I neslazem se sa tim da ne treba 2 gb ram-a. Kakve su to priche da ne moze procesor da iskoristi toliko ram memorije :: :: :: :: Shto se tiche grafike, Lukane, zaboravi na predlagane 9550 i 9600pro. Vec uzmi neshto u rangu sa 7600gt, ispod toga jedino je vredna 1650pro 256mb/128 bit :: ::
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647183. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.