...ljudi, trazio sam svuda po netu, ali mi nikako ne uspeva da nadjem negde uporedjivanje grafickih kartica npr. koplet serija sto postoje od npr nVidia-ine 8xxx serije, tj Ati-eve 2x00 serije, pa na ovamo!
Konkretno me zanima poredjenje moje trenutne grafike 8800GTS (G80) 320MB, sa nekim novijim u rangu od 200€, posto ne planiram da bacim vise para na novu, a gledao sam 9800GTX+, pa me usput i zanima potrosnja same graficke, posto znam da ova moja vuce preko 180W a kada je extremno opteretim mozda i preko 250W?
A sto se tice zamene 8800GTS 320MB za 9800GTX+ (8800GTS 512), ja mislim da to nije vredno zamene da doplacujes za malo bolje performanse, bolje gledaj GTX260 ili Ati 4870 to je vec primetno ubrzanje u odnosu na tu tvoju 8800GTS.
Ako se otvoriš još malo možda i neki model sa 1 GB VRAM-a. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
samo bi bacio pare. Ja sam ATi-jevac, pa ako grešim neka me oni koji se bolje razumeju u nVidiju isprave. GeForce 9800 serija je 8800 sa novim nalepnicom i možda malo boljim performansama, tako da bi zamena tvoje 8800GTS za 9800GTX+ bila besmislena. Kao što rekoše kolege, ako hoćeš nešto stvarno bolje, onda Radeon 4870 ili GeForce GTX260. Naravno, onda bi ti možda trebalo i jače napajanje.
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.