Imam monitor Samsung 2032BW i ovako stoji problem. kad igram igre pojavljuju se roze,ljubicaste boje oko recimo sunca kad pomerim mis ili kad naidzes na recimo neko rotaciono svetlo u igru isto se to pojavljuje. radio sam print scr. i posle usao u paint i slika je bila normalna. Slucajno sam je pomerio levo,desno i isto je pokazala te ljubicaste boje kao u igri. To se vidi u svaku igru kao sto je COD,Far Cry,Dead space....itd...
Monitor ti je spor. One 2ms nisu prava brzina monitora, već samo važe u određenom delu sprekra, tj njegove promene. U drugim delovima spektra je monitor postao znatno tromiji, da bi se dobile te 2ms u samo nekom delu. Potraži u menijima monitora stavku RTA i postavi je na off. To bi trebalo da vrati monitor na 4ms i tad je sve u redu. Na zalost, to radi samo dok mon ne ode u standby, posle se vrati na default. Javi šta si uradio. Stalno upozoravam ljude da ne uzimaju `brze` monitore od 2-3ms jer su oni najgori baš u igrama gde se vidi taj efekat, ali slabo ko sluša.
meni t220 ne pokazuje takav efekat.Naprotiv,monitori sa 2ms imaju lepsu sliku,ne mora da znaci da bolji monitori pokazuju takvu boju.Grafika ti nesto zeza.Reci koju imas?
Stvarno džaba pričaš imam samsung 206BW čitaj `BMW` 2ms vec 2 godine, monitor rastura ima 2ms posto sam testirao tada sve zive monitore pocev od 16 ms pa do 4ms i realno ovom monitoru nijedan nije mogao da parira po brzini odziva u bilo kojoj fps igri, tako da je moje upozorenje da ne upozoravaš ljude jer je ovo odziv gde su ghost efekti odavno zaboravljeni.
samo ukucaj samsung RTA problem u google i videćeš da je problem dobro dokumentovan i da gomila ljudi ima isti. RTA je samsungov sistem za ubrzanje rotacije kristala putem povećanja voltaže - način na koji su dobili te 2ms ali samo u grey-grey prelazu, a u nekim kombinacijama je znatno sporiji i taekwondo-ov problem je upravo ghosting. Uostalom, neka isključi RTA pa nek javi šta je bilo.
nemate pojma ljudi. jedino par vas se stvarno razume u sve i svaceg ostali se sklonite sa odgovorima. user Dragg je pravi majstor za sve.Svaka ti cast brate.Imam monitor vec pola godine i nisam mogao resiti problem do danasnjeg dana. iskljucio sam RTA i sada je supeeeeerrrrrrr....Hvala ti puno...puno... Graficka je ispravna milion posto.imam ATI Power Color 4870 i plocu Gigabyte P45 DS4. Hvala
možda je samsung poboljšao stvari u novijim serijama jer eseses tvrdi da nema taj problem na T seriji. @taekwondo, moraćeš svaki put kad isključuješ monitor ili kad ode u standby da ponovo poništiš RTA. Forumi su prepuni pitanja kako da se isključi za stalno. Odgovor - nikako.
Evo, sutra će da bude godinu dana, kako posedujem Samsung 2232BW, koji je samo 2 inča duže dijagonale od tvog (znači ista serija, sve isto) i do sada nisam imao nikakvih tripova sa njim. A da je monitor spor ili loš na bilo koji drugi način, ne bi ga na Benčmarku problasili za najbolji monitor 2007. godine, pod uslovom da su njihove ocene merodavne.
Ne zamerite, podvukao bih krucijalni deo...Samsung, hm?! junk k`o junk
A N G E L
:: Evo, sutra će da bude godinu dana, kako posedujem Samsung 2232BW, koji je samo 2 inča duže dijagonale od tvog (znači ista serija, sve isto) i do sada nisam imao nikakvih tripova sa njim. A da je monitor spor ili loš na bilo koji drugi način, ne bi ga na Benčmarku problasili za najbolji monitor 2007. godine, pod uslovom da su njihove ocene merodavne. :: :: ::
Machinac,tebe najvise cenim na ovom forumu kao velikog poznavaoca materije ali drzi se objektivnog razmiljanja ..Nemoj da preterujes previse~!P.S.Please nemoj sad da mi iznosis eseje od Kulina Bana kako ti to umes da bi mi sad dokazao kako nisam upravu - Please one more time! Praksa se mnogo puta kosi sa teorijom ,nadam se da to znas?
I Want to believe - The truth is out there
:: Ne zamerite, podvukao bih krucijalni deo...Samsung, hm?! junk k`o jun :: :: :: A N G E L :: :: :: :: Evo, sutra će da bude godinu dana, kako posedujem Samsung 2232BW, koji je samo 2 inča duže dijagonale od tvog (znači ista serija, sve isto) i do sada nisam imao nikakvih tripova sa njim. A da je monitor spor ili loš na bilo koji drugi način, ne bi ga na Benčmarku problasili za najbolji monitor 2007. godine, pod uslovom da su njihove ocene merodavne. :: :: :: :: :: ::
Obrni-okreni, saberi-oduzmi-pmonozi-podeli (vide rime), trudio se ne trudio...fakat je fakat :)) Dzaba zmurimo: Samsung je bio i ostao prosek...nothing more-nothing less
A N G E L
:: Machinac,tebe najvise cenim na ovom forumu kao velikog poznavaoca materije ali drzi se objektivnog razmiljanja ..Nemoj da preterujes previse~!P.S.Please nemoj sad da mi iznosis eseje od Kulina Bana kako ti to umes da bi mi sad dokazao kako nisam upravu - Please one more time :: Praksa se mnogo puta kosi sa teorijom ,nadam se da to znas? :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: Ne zamerite, podvukao bih krucijalni deo...Samsung, hm?! junk k`o jun :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: :: Evo, sutra će da bude godinu dana, kako posedujem Samsung 2232BW, koji je samo 2 inča duže dijagonale od tvog (znači ista serija, sve isto) i do sada nisam imao nikakvih tripova sa njim. A da je monitor spor ili loš na bilo koji drugi način, ne bi ga na Benčmarku problasili za najbolji monitor 2007. godine, pod uslovom da su njihove ocene merodavne. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
2032BW i takvih problema nisam imao. Ne znam ni sta je taj RTA nikad mi se nista nije pojavljivalo, monitor je za igre perfektan i ima ekstra odziv, mada ja od 12ms kad sam imao monitor pa do sada ne vidim nikakve `duhove`.
Samsung je bio i ostao dobar za male pare, samo telefone ne znaju da prave,...
Pozdrav!
:: Obrni-okreni, saberi-oduzmi-pmonozi-podeli (vide rime), trudio se ne trudio...fakat je fakat :)) Dzaba zmurimo: Samsung je bio i ostao prosek...nothing more-nothing les :: :: :: A N G E L :: :: :: :: Machinac,tebe najvise cenim na ovom forumu kao velikog poznavaoca materije ali drzi se objektivnog razmiljanja ..Nemoj da preterujes previse~!P.S.Please nemoj sad da mi iznosis eseje od Kulina Bana kako ti to umes da bi mi sad dokazao kako nisam upravu - Please one more time :: :: Praksa se mnogo puta kosi sa teorijom ,nadam se da to znas? :: :: :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: :: :: :: :: Ne zamerite, podvukao bih krucijalni deo...Samsung, hm?! junk k`o jun :: :: :: :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Evo, sutra će da bude godinu dana, kako posedujem Samsung 2232BW, koji je samo 2 inča duže dijagonale od tvog (znači ista serija, sve isto) i do sada nisam imao nikakvih tripova sa njim. A da je monitor spor ili loš na bilo koji drugi način, ne bi ga na Benčmarku problasili za najbolji monitor 2007. godine, pod uslovom da su njihove ocene merodavne. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.