Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
nvlddmkm drajver problem
STRANA 1 OD 1
koprian nvlddmkm drajver problem 15.01.2009. 13:13 T14542

status: user
broj poruka: 2
Ovako, pre 3 dana uzmem novu kantu: Asus P5Q Pro, Intel Q9400, Gigabyte GV-N98TOC-1GH, 2x2GB KHX 1066 Cl7, TT Toughpower 750w.... i resim da predjem na 64-bitnu vistu... sve lepo radi do instaliranja prve igre, sad kako sam hteo malo zahtevniju prva koja je bila pri ruci je Assassins Creed.. posle nekih par minuta crn ekran (sa ili bez pojavljivanja brljavstina) i poruka `Display driver nvlddmkm stopped responding, but has succesfully recovered..` ...obzirom na to da sam tada imao instalirane drajvere sa diska koji dolazi uz karticu, skinuo sam i instalirao najnovije sa nvidijinog sajta, ali problem i dalje stoji.. bios nisam dirao, kao i overklokovao nista na masini...a temperatura je normalna. sta je ciniti?
Da se vracam na XP ili mozda XP64?

Ono sto me buni je da sam na netu nasao gomilu primera sa istim problemom, a na ovom sajtu nijedan :)

...sta to radim pogresno ?

..ma gde znam.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 15.01.2009. 13:44 #89532

broj poruka: 12057

Taj problem sam imao sa 8800GTS (G80) pri korišćenju dva monitora i kod ulaska i izlaska iz igara. Probleme sam imao na Windows-u XP SP2, GA-P35-DS3P, 4 GB Kingstone HX (CL5 DDR800) i ostatak nije nie bitan. Ne sećam se tačno šta je rešilo problem al je nestao sa novim 180.xx drajverima i XP SP3/Vista x64 SP1. E da i GA je izleteo iz mašine. Moguće je i da je on bio problem.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

Alexva Re: 15.01.2009. 16:09 #89565

broj poruka: 134

Probaj da se vratis na XP.Problem je najverovatnije pruzrokovan neslaganjem ploče odn. čipseta sa tvojom grafikom proguglaj ima milion postova na ovu temu.Nisam siguran da za nvidiu ima rešenje za ati ima ali probaj sledeće: instaliraj vistu x64 pa onda uradi prvo kompletan update pa tek onda instaliraj nvidia drajvere.Inače ovaj problem je isti kao na atiju samo što tamo izbacuje ati2dvag i atikmd(g) tako nešto.Posle toga probaj ako bude potrebe da instaliraš najnovije drajvere za čipset i zvuk.
koprian HVALA 15.01.2009. 17:15 #89585

broj poruka: 2
hvala na odgovorima.
Ono sto me jos interesuje jeste, da li ce xp64 da radi posao? Kao i da li je problem sistemske prirode nije do hardvera?

..ma gde znam.

Equinoxe Re: HVALA 15.01.2009. 17:16 #89586

broj poruka: 12057

99% nije do hardvera.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: hvala na odgovorima.
:: Ono sto me jos interesuje jeste, da li ce xp64 da radi posao? Kao i da li je problem sistemske prirode nije do hardvera
::
:: ..ma gde znam
Scyter Re: 15.01.2009. 17:17 #89587

broj poruka: 8138
ma instaliraj xp32 sp3,sve zivo radi na njemu.

Palit je zakon!

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647183.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs