Dakle, dvoumio sam se izmedju 4850 i 9800GT kojima je i cena bila ista, ali me je prodavac ubedio kako je 4850 definitivno bolji izbor. Imao sam slican komp sa 9600GT grafikom i pokazalo se da radi mnogo bolje u igranma. Mercenaries 2 kod mene ne rade tecno i kada sve poiskljucujem i u igri i na drajverima, s tim sto jos nemam ponudjene rezolucije za wide monitor. Sa 9600GT radi sve na max. GTA4 je radio ocajno sa nekim bagovima, kvadratima i treperenjima, dok nisam stavio patch za njega i nove hotfix drajvere (pre sam imao redovne, nove drajvere sa Atijevog sajta) i sad kao nema tih cudesa. World In Conflict benchmark high 1680x1050 ima average 40 na 9600GT i sve izgleda super, dok 4850 ima 45, ali kao da guta neke frejmove (vozila se ne krecu tecno). Na 3DMark 06 imam bolje rezultate na grafickim testovima, ali to ne vidim u igrama. Jos jedna stvar. Moj procesor je E6550, a onaj sa 9600GT je E8200 i obe masine sa po 2Gb rama. Opet, na 3DMark 06 sa grafickim i CPU testovima imam bolje rezultate nego ovaj drugi. Mozda sam pisao opsirnije pa nekog mrzi da cita, ali ako neko ima predlog ili savet neka napise.
Jesi potpuno razduvao stare drajvere sa DriverCleaner-om pre instaliranja novih ? Ako nisi, na posao. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
4850 je definitivno bolja karta. Ja imam Gainward 4850 golden sample, i radi fantasticno. Sa novijim drajverima ce sve tek doci na svoje mesto. Na zalost, igrice su cesto optimizovane za Nvidiu, ali to je stvar necijeg polozaja na trzistu a ne kvaliteta ATI kartica koji je u ovom trenutiku bolji.
:: :: 4850 je definitivno bolja karta. Ja imam Gainward 4850 golden sample, i radi fantasticno. Sa novijim drajverima ce sve tek doci na svoje mesto. Na zalost, igrice su cesto optimizovane za Nvidiu, ali to je stvar necijeg polozaja na trzistu a ne kvaliteta ATI kartica koji je u ovom trenutiku bolji :: :: Da li Ati planira da izbaci neke nove drajvere koji ce raditi sa vecinom igara? Probao sam Driver Cleaner i Sweaper, medjutim isto.
I da si imao 4830 ili GF6200LE PCI-E ili Radeon All-in-Wonder X1800XL PCI-E, drajvere uninstaliraš, reset, očistiš sa DC-om, reset i onda instaliraš sveže za grafičku koju si ubo. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Ovako E6550 je ipak barem 20% sporiji od tog E8200, ja imam E8400 i 4850, u tom world in conflict (jos mi je procesor bio usporen, nije bio na defaultu pri maksimalnom opterecenju) imao sam negde oko 50 fps, koliko se secam, a to u igrama ako poredis svaka nVidia je bolja jer je svaka igra za nVidia-ju optimizovana, zato se ATI kad izadje nova igra svaki put pomuci da izbaci nove drivere, kako bi se graficka prilagodila toj igri (ako je istina ono sto je obradmi rekao sve karte valjda iz 4800 serije trebalo bi da se ubrzaju za 50%),...
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.