Ej, Esesese, di nađe 9600GT sa ddr2 memorijom? Bolje onda da si mu predložio TNT Rivu ili neko slično praistorijsko čudo. E, sad, da se vratimo na temu. Ne reče, Garfilde, koliko keša nameravaš da potrošiš. Ako imaš love uzmi Radeona 4850, ili neku jaču, a ako baš nemaš love onda 3870, 9600GT (ali sa DDR3) ili eventualno 4830.
:: ae bre esesess ti me razocaravas iz dana u dan,pa to je G94 chip,ceo taj chip ima ddr3 memoriju i 256BIT :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: :: :: :: ::
E8500, GA-EP35-DS3L, ... Nisam igrač, ali bih dobru karticu za svakodnevan rad. Zbog keša sam i mislio DDR2. Volim više OS, ybog toga je W2k. Na sadšnjoj makini imam 6 operativnih sistema (i DOS 6.22 :))) ).
Win 2k je poprilican problem ..nVidia valjda zvanicno ne podrzava driver-e za karte od 8 serije i nadalje. A ATI valjda nema podrsku od 2k serije pa nadalje.
Sto znaci da jedino sto mozes da uzmes je nesto starije ( ako uopste ima novo da se kupi ). U tom slucaju najbolje da uzmes polovnu 79xx ili X19xx za ~50e mada ..sta da se kaze ..
Bolje prelazi na XP i uzmi nesto tipa 9600GT ili 4830.
Care svi presli na Windows 7 a ti na Windows 2K, predji na Windows 7 mozda je cak i brzi od tog XP-a, a ako hoces kartu za 2k OCz ti je rekao, a ako hoces za nesto novije OS-ove HD4850, a ako nemas pare za nju 9800GT, samo pazi ovaj GT trosi mnogo vise struje od ATI-ja, ali je zato i jeftiniji. Reci sta su uradio. Srecno sa kupovinom!!!
Pa iz tekuće ponude, izbor sam suzio na: GV-RX387512HP ili GV-NX96T512H-B. Po ceni su slične. Prva ima clock od 750 MHz i traži za 50 W slabije napajanje. Druga ima clock 650 MHz, a na didabzte-ovom site-u ima driver Windows 2000/XP.
Inače ne prelazim na nove operativne sisteme dok ne izađe prvi SP. Windows 7 je daleko od toga. Neću ga stavljati bar 2 -3 godine još.
Uzmi GIGABYTE 9600GT 512MB GDDR3, radi fenomenalno, gura sve igrice na very high, a ako ne igrash igrice uzmi Ati radeon. Ja bih ti predlozio da uzmes za GIGABYTE 9800GT OC 512MB GDDR3 (700/2000MHZ) koja je bolja kartica a imash je za 110e - 115e, nije velika razlika u ceni.
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.