Dal ce izdrazti,mislim da nece,al ajde vas da pitam
STRANA 1 OD 1
djokosrb
Dal ce izdrazti,mislim da nece,al ajde vas da pitam
12.01.2009. 15:54
T14451
status: user broj poruka: 6876
Imam:Intel dual-core na 2.68ghz hd 160gb 2gb rama 8600gt sa 256mb gddr3 itd...>>ostale gluposti Sve mi to perfektno radi na Chieftecovom napajnju(dobijeno uz kuciste)sa 350w! E sad dal bi sve to radilo kad bi ovu 8600gt prodao u uzeo neki Asus 9800gt 512mb! Hteo sam portpuno nov komp al kako vidim nemam racuna posto je sve skuplje i skuplje a i igre mi na oveme sve(sem gtxa 4)rade na 1024x768 i high detail ili 1280x1024 i medium detail frame izmedju 22-30!HVala!!!!!!!!!!!
Ipak je to malo...najbolje bi ti bilo da uzmes neko vece napajanje od 500W...Kod napajanja je vazno da ima malo lufta,da ne bi konstantno radilo pod velikim opterecenjem....
9800GT ne overklokovan u Full loadu ždere oko 250W, OC i do 270W. 8600GT skoro tri puta manje. Sa 9800GT bi koristio uzimajući u obrzir ostatak tvoje mašine, bar 420-450W i da budeš miran. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
... posto ce napajanju drasticno da opadne radni vek ako uvek radi u punom opterećenju. I nikad mi nije bilo jasno kad ljudi skrtare na nekim delovima koji ne zastarevaju istim tempom kao npr. graficke, jer 9800 vec sad nije nista specijalno, a za pola godine tek nece biti, a dobro napajanje ti moze trajati godinama. Jos ako malo ``predimenzionises``, tj. uzmes za 20% jace nego sto ti realno treba, onda ne moras da brines o takvim stvarima, kao sto je: a sta bi bilo ako bi zamenio graficku...
:: :: 9800GT ne overklokovan u Full loadu ždere oko 250W, OC i do 270W. 8600GT skoro tri puta manje. Sa 9800GT bi koristio uzimajući u obrzir ostatak tvoje mašine, bar 420-450W i da budeš miran :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: ::
NIKADA MI NECE BITI JASNO ZASTO LJUDI STAVLJAJU DVA PUTA JACA NAPAJANJA NEGO STO JE POTREBNO !? A sto se tice zamjene, nije bas toliko enormna razlika u potrosnji grafickih kartica, najjaca danasnja graficka kartica GTX 295 trosi oko 180w u FULL LOAD-u, tako da ce bilo koje napajanje od 400W (pravih) tjerati slabije graficke kartice !!!
Preporucljivo je ostaviti nesto preko da ne radi napajanje bezze u FULL-u uvijek, ali ne treba pretjerivati...
Kompletan sistem sa gtx 295 i c2extreme 9770 @ 4 ghz trosi okruglo 400W u loadu [ IZMJERENO ]
PS : Ja mislim da bi ti za takvu konfiguraciju trebalo napajanje od makar 1,2KW , da mozes spojiti i TA pec na njega ako nista drugo... :S
U potpunosti podrzavam stav! Besmisleno i glupo je preporucivati i zumati nesto sto ima tako mnogo vati! Ako nesto u Full Load (100%) trosi 300W dovoljno je uzeti 100W preko (naravno paziti na brand) i time pokriti i eventualni O/C sa 50W i ima lufta 50W...kada vam neki kalkulator kaze da u full load sa DTP 100% masina vuce 400W verujete to je brojka sa dodatom vrednoscu za svaki slucaj jer ima raznoraznih kupaca. Prava leanost je 350W max. Za danasnju masinu sa C2Q, GTX ili 4800 grafikom, 2 diska...dovoljno 500W da pokrije i razna modovanja u ubrzavanja i dodavanja ddatnih coolera, kartica...Evo moja sadasnja masina pici 00-24/365 na LiteOn 560W (4x 12V rails) a ima:
:: 250W moze da `zdere` samo neki takav sistem :: :: NIKADA MI NECE BITI JASNO ZASTO LJUDI STAVLJAJU DVA PUTA JACA NAPAJANJA NEGO STO JE POTREBNO ! :: A sto se tice zamjene, nije bas toliko enormna razlika u potrosnji grafickih kartica, najjaca danasnja graficka kartica GTX 295 trosi oko 180w u FULL LOAD-u, tako da ce bilo koje napajanje od 400W (pravih) tjerati slabije graficke kartice !! :: :: Preporucljivo je ostaviti nesto preko da ne radi napajanje bezze u FULL-u uvijek, ali ne treba pretjerivati.. :: :: Kompletan sistem sa gtx 295 i c2extreme 9770 @ 4 ghz trosi okruglo 400W u loadu :: [ IZMJERENO :: :: :: SONY VAIO VGN-FW285J
Broj postavljenih tema: 60375. Broj poslatih odgovora: 647182. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.