Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GIGABYTE GeForce 9800GT-OC 512MB GDDR3
STRANA 1 OD 2  
Plamen GIGABYTE GeForce 9800GT-OC 512MB GDDR3 12.01.2009. 15:05 T14449

status: user
broj poruka: 2836

Sta mislite o ovoj grafickoj kartici? Da li je bolja od Geforce 9600GT GDDR3 512MB i Ati Radeon 3870 GDDR3 512MB?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 12.01.2009. 15:10 #88708

broj poruka: 12057

Brža je od obe.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

pufi re 12.01.2009. 15:12 #88709

broj poruka: 2196
Pa naravno da je bolja,i onako je vec OC varijanta,sve u svemu pristojna graficka ,sve igre ce da rade u fulu,samo nemoj molim te da uzimas taj gigabyte,uzmi neki asus ili palit!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

Plamen GIGABYTE 12.01.2009. 15:15 #88710

Pa uzecu ovu posto je na akciji 110e, a i tu gde planiram da pazarim kompijuter ima samo tu graficku od 9600GT i 9800GT.... Ja mislim da je Gigabyte po kvalitetu na vrh.
misakrstic 9800 gt 12.01.2009. 15:40 #88711

broj poruka: 60
ti preporucujem,ako je za taj kes. Ja imam XFX 9800gt! sve igre idu na max, bez AA i AF
naravno.

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Scyter Re: 12.01.2009. 16:22 #88719

broj poruka: 8138
iskreno,gigabyte je po kvalitetu na dnu a ne na vrhu.Preporucujem ti palit,asus ili gainward.

Palit je zakon!

urosk Preskoci! 12.01.2009. 16:31 #88724

broj poruka: 462
Daleko od toga da je gigabyte na dnu po kvalitetu, pogotovo sa zalman kulerom koji je realno bolji od konkurencije, i odlicnom naponskom jedinicom, samo je gigabyte napravio jedan mali propust konkretno sa tim hljadjenjem pa se ventilator vrti na maximalnom broju obrtaja, i pritom daje odlicne performanse ali je previse bucan i previse smeta i iritira!!! Ako bi mogao da je prvo probas pa da se uveris jer su mozda ispravili tu gresku, bilo bi idealno ali ako ne onda bolje preskoci i uzmi asusovu ili palitovu varijantu!!! Ipak je tisina najbitnija!

pufi RE 12.01.2009. 17:27 #88760

GIGABYTE JE DJUBRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

Daum Re: Preskoci! 12.01.2009. 19:16 #88800

broj poruka: 12796
Veruj kad ti ljudi kazu, Gigabyte je djubre kad su graficke karte u pitanju...

:: Daleko od toga da je gigabyte na dnu po kvalitetu, pogotovo sa zalman kulerom koji je realno bolji od konkurencije, i odlicnom naponskom jedinicom, samo je gigabyte napravio jedan mali propust konkretno sa tim hljadjenjem pa se ventilator vrti na maximalnom broju obrtaja, i pritom daje odlicne performanse ali je previse bucan i previse smeta i iritira!!! Ako bi mogao da je prvo probas pa da se uveris jer su mozda ispravili tu gresku, bilo bi idealno ali ako ne onda bolje preskoci i uzmi asusovu ili palitovu varijantu!!! Ipak je tisina najbitnija
::
Plamen re 12.01.2009. 20:10 #88821

Ljudi ja stvarno ne vidim razlog zasto je Gigabyte drugaciji od drugih, ta kartica daje iste performanse kao i ostale 9800GT kartice, cak mozda i bolje posto je OC varjanta. Do sad nisam nigde procitao da je Gigabyte losa marka, po pitanju maticnih ploca je number 1.
Equinoxe Re: re 12.01.2009. 20:15 #88822

Ništa, kupi pa saznaj. Javi se kad budu počeli da ti cvrče kondenzatori na kartici.

:: Ljudi ja stvarno ne vidim razlog zasto je Gigabyte drugaciji od drugih, ta kartica daje iste performanse kao i ostale 9800GT kartice, cak mozda i bolje posto je OC varjanta. Do sad nisam nigde procitao da je Gigabyte losa marka, po pitanju maticnih ploca je number 1
SkyFire Re: re 12.01.2009. 20:16 #88824

broj poruka: 18472
Uh Shinko,zaj_bao si se debelo...Gde bre Gigabye No. 1 u plocama..Mozda je malo bolji od MSI ali je daleko ispod DFI-a i na prvom mestu Asus-a koji su zastupljeni na nasem trzistu!Nebih rekao da je djubre za ploce ali za karte je sve losiji i losiji..
Ipak postoje revizije tj serije koje su se pokazale jako dobre i mislim da taj 9800 GT OC nije uopste los mada 9800GT ima jacu naponsku sekciju od 8800 GT a karte su fakticki iste...Obziorm da Gigabyte pravi dosta losije naponske sekcije treba razmisliti..Onda uzeti u obzir istrajnost,OC potencijal itd..U svakom slucaju imas garanciju..Sto se tice performansi sve je referentno...

I Want to believe - The truth is out there

:: Ljudi ja stvarno ne vidim razlog zasto je Gigabyte drugaciji od drugih, ta kartica daje iste performanse kao i ostale 9800GT kartice, cak mozda i bolje posto je OC varjanta. Do sad nisam nigde procitao da je Gigabyte losa marka, po pitanju maticnih ploca je number 1
Plamen maticne 12.01.2009. 20:20 #88826

Sto se tice da je GIGABYTE Number 1.....
Proizvodi kompanije Gigabyte poslednjih meseci su najzastupljeniji na stranicama našeg časopisa. Razlog je prost, ova kompanija je u ovoj godini preskočila doskorašnje brojeve 1 i 2, Asusa i MSI, i po broju prodatih proizvoda nalazi se na prvom mestu na našem tržištu. Biti prvi, znači imati najbolju ponudu i biti sa njom „kod kupca” u što kraćem roku .... https://www.sk.co.yu (Svet Kompjutera)
SkyFire Re: maticne 12.01.2009. 20:23 #88828

MARKETING...Malo se poducis da saznas sta tacno marketing znaci i sta podrazumeva i sve ce ti biti jasno..Ko plati vise taj ce biti reklamiran..Novinama nemoj da verujes..Evo recimo Digital ti je ceo zivot AMD novine jer imaju podrsku od AMD-a tj placa ima se debelo za reklamu i to funkcionise dugi niz godina..Kako znam..Jebi ga,poznajem neke ljude...

:: Sto se tice da je GIGABYTE Number 1....
:: Proizvodi kompanije Gigabyte poslednjih meseci su najzastupljeniji na stranicama našeg časopisa. Razlog je prost, ova kompanija je u ovoj godini preskočila doskorašnje brojeve 1 i 2, Asusa i MSI, i po broju prodatih proizvoda nalazi se na prvom mestu na našem tržištu. Biti prvi, znači imati najbolju ponudu i biti sa njom „kod kupca” u što kraćem roku .... https://www.sk.co.yu (Svet Kompjutera)
Plamen nema sanse 12.01.2009. 20:23 #88829

````Ništa, kupi pa saznaj. Javi se kad budu počeli da ti cvrče kondenzatori na kartici.`````

Nisam bash najbolje razumeo ovaj komentar....???? Meni svi prodavci pricaju kako su GIGABYTE i ASUS najbolji po kvalitetu, stabilnosti....
Plamen re 12.01.2009. 20:27 #88833

Razumem ja vas da GIGABYTE i nije neka marka, ali ja sam tu karticu naso za 110e sa 3 godine garancije, i taman mi se uklapa u racunar ( do nekih 400e).... a daje odlicne performanse, i ne razumem sto je toliko gigabyte po vama los, ja imam odlicna iskustva sa njihovim proizvodima...
SkyFire Re: nema sanse 12.01.2009. 20:30 #88836

Pravu istinu mozes samo ovde ili na nekom stranom sajtu da dobijes ili pak od nekog ko dobro poznaje materiju tj bavi se testovima...Ja u svojoj licnoj kolekciji sam imao dosta kartica raznih brendova kako i onih koje sam testirao..
Kada je bila popularna 6600 GT kartica Gigabyte je bio extra kvalitetan i drzao se do nekih G71 modela..ATI necu ni da pominjem to nikad nije ni pravio kako treba..Zna se ko je za ATI vrh..
Ploce su uvek ali uvek bile ispod Asus-a i to lepo ispod..Nikad nisu bile djubre ali nisu nikad mogle da isprate kvalitet Asusovih ploca..Licno nebih izbegao Gigabyte ali bi zato ibegao MSI bar sto se ploca tice..A sad susta suprotnost..MSI pravo izuzetno kvalitetne graficke karte a ploce su im blago receno lose!
Sve ima svoje...Ako verujes novinama i prodavcima neces daleko dogurati..
Imas onu temu `kad zvona odzvone` tako nesto pa procitaj i shvati poentu..
Danas svi zivi nesto znaju a pola njih su nestrucni i neupuceni do bola a bave se HW-om..Strasno...

:: ````Ništa, kupi pa saznaj. Javi se kad budu počeli da ti cvrče kondenzatori na kartici.````
:: Nisam bash najbolje razumeo ovaj komentar....???? Meni svi prodavci pricaju kako su GIGABYTE i ASUS najbolji po kvalitetu, stabilnosti....
pufi re 12.01.2009. 21:12 #88853

pa ti si jedini koji je imao dobro iskustvo sa djubretom,aline znam sto si svrstao MSI koji je jos teze djubre(pojedine komponente,neke su dobre)pored trenutno najjboljeg FAVORITA ASUSA

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

pufi re 12.01.2009. 21:13 #88854

Sto ti ne uzmes lepo INno 3D CHILI 8800GT koja je karta ubica kad se klokne a i jeftinija je od tog gigabyte djubreta

BIOSTAR THE WAY OF LIFE

SkyFire Re: re 12.01.2009. 21:30 #88861

Kad volis da generalizujes stvari onda moras da se opovrgnes cinjenicom i deeebelim iskustvom..E sad moje pitanje glasi..Imas li ti to?Ako u nekom slucaju imas onda bi voleo da mi navedes sve generacije grafickih karti koje si do sad imao kao i brendova i od njih bar 5 Gigabyte da budu..Pocni i od platforme koje si koristio i sve to podkrepi testovima koje si uradio..Onda kreni na ploce pa tu stavi tacku..Vazi?Evo ja cu onda da kazem da si ti upravu i da je GENERALNO Gigabyte u svemu djubre..OK?

Obzirom da ja znam da ti imas AMD Phenom platformu i da si Fan Biostara i da imas Chieftec Gaming kuciste kako li ces tek da mi pojasnis ovo sve sto trazim od tebe a da budes objektivan ako uopste imas bilo kakav dokaz o tvojim tvrdnjama...

:: pa ti si jedini koji je imao dobro iskustvo sa djubretom,aline znam sto si svrstao MSI koji je jos teze djubre(pojedine komponente,neke su dobre)pored trenutno najjboljeg FAVORITA ASUS
:: BIOSTAR THE WAY OF LIF
Plamen re 12.01.2009. 23:45 #88889

1. Ja ne posedujem tu konfiguraciju (phenom, biostar...)
2. Planiram da kupim nov kompijuter, pa sam naiso na tu GIGABYTe 9800GT OC, kosta nekih 110e, josh je oc varijanta, pa sam hteo da pitam za misljenje ali vidim da me ovde slabo ko podrzava, takodje ja sam prosecan korisnik tako da nemam vremena za eksperimentisanje, overklok... itd... po meni je Gigabyte jedan od boljih proizvodjaca....
- imam racunar star 6godina ploca GIGABYTE socket A i radi super
- moj drugar ima plocu GIGABYTE nForce 3 socket 775, evo vec 3godina radi super
- komsija kupio je racunar pre pola godine, ploc GIGABYTE socket AM2, radi super.... itd
Citao sam razne komentare o Gigabyte, ako se tice maticnih ploca veoma su pouzdane, stabilne.... to je to od mene... uostalom hvala
Plamen Razocarenje 13.01.2009. 13:25 #88958

Planirao sam da uzmem ovu GIGABYTE 9800GT OC uz racunar i to po veoma povoljnoj ceni, kad ono nema je vise.... i sad za isti novac moram da uzmem ASUS 9600GT 512MB, koja je slabija.... Koju bi ste mi karticu preporucili do nekih 100e?????
Plamen re 13.01.2009. 13:27 #88959

A da nije INNO3D 8800GT(Pc centar) ili GAINWARD 8800GT (Gigatron).... posto te kartice su rasprodate... Koju bi ste mi preporucili do 100e?????
Equinoxe Re: re 13.01.2009. 13:29 #88960

Te 8800GT su odlične kartice. Ako ih ne iskopaš, Radeon HD4830 je dobra kupovina za te pare.

:: A da nije INNO3D 8800GT(Pc centar) ili GAINWARD 8800GT (Gigatron).... posto te kartice su rasprodate... Koju bi ste mi preporucili do 100e????
Scyter Re: 13.01.2009. 14:20 #88972

broj poruka: 8138
do 100e palit 9600gt.

Palit je zakon!

SkyFire Uzmi... 13.01.2009. 14:31 #88976

Zver od karte samo sto ne znam dal mozes da je nabavis :

NVIDIA GeForce2 MX 400......................................................................................................
..........................................................................................................
..........................................................................................................
..............................................Naravno,salim se...Ovo ti je najbolji izbor za te pare :
Gainward GF 9800GT 512MB GDDR3
Gainward BP8800GT-512-TV-DD

U onom postu gore si se malo za_ebao..Nisam se tebi obracao vec pufi-ju!

STRANA 1 OD 2  
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs