Ja koliko znam Dell ima najbolje monitore na svetu..Sto se tice Viewsonic-a ,zaista nisu losi monitori,rekao bi da su malo iznad Samsunga mada se nebi slozio sto se tice T serije jer je tu Samsung neprikosnoven sto se tice TN panela..Kod nas na trzistu ni jedan Viewsonic nema S-PVA panel tako da nista od kvalitetnijeg monitora na duze staze..Sve je to fakticki budzetno..Inace ako se bas nema para za S-PVA isao bi na verziju Samsung T240-T240HD sa TN panelom ali zaista kvalitetnim...
vlasnik sam t220 monitora vec 2 meseca,sjajan monitor.Iako ne volim samsung kao firmu moram da kazem da im je t serija bez greske.Svaka preporuka za njega!
Viewsonic VP2030b ili 2130 imaju MVA panel, 99% identicni PVA panelima, U Samsung-u su nesto kao `unapredili` MVA i nazvali ga PVA, inace, u stvarnosti, razlike nema. MVA paneli imaju, pored nize cene, i bolji odziv, za 0.2%.
U odnosu na druge monitore slicne cene, tj. do 500 eura, VS je POJAM, a za 50% vecu cenu, svakako je Dell 2408(ali samo druga revizija, jer prva ima neki bag sa osvetljenjem, idioti napravili korake samo od po 25%, kao za slepce) ili ako nadjes polovni 2407, taj je stvarno do jaja TFT.
A za igranje ti mogu posluziti samo u slucaju da ne vidis neka kasnjenja slike itd.
Za `rad` sa tekstom, pripremu za stampu, fotografije su i napravljeni, bar ja imam takav neki utisak.
Za igranje jedino neki TN panel, ali to je malo budjava varijanta za bilo sta osim igranja, jer je stvarno osakacena najgore.
Ali, opet i tu postoji jedan veliki psiholoski faktor koji samo moze biti plus za proizvodjaca, jer korisnik koji, ako ne zna ni za sta bolje, stvarno tesko da ce primetiti u koliko djubre gleda i da ce poslusati bilo cije misljenje koje se razlikuje od njegovog licnog, a kamoli savet nekoga koga ni ne poznaje.
Uostalom, iscimaj se par dana po gradu, pa vidi sam koji ti najvise odgovara.
Kao i svaki drugi monitor. Ako napravis gresku kao ja i kupis VA seriju mozda dozivis `iznenadjenje` u vidu mrtvog piksela odmah po ukljucivanjU. Kad pozoves prodavca saznas da to garancija ne pokriva (mada u garantnom listu nista ne pise), a sve je jasno napisano na SAJTU PROIZVODJACA. Skuplje serije monitora su u `full` garanciji pa ako o tome razmisljas slobodno kupi. Tim serijama je firma i stekla nekakvo ime. Inace uvek imaj u vidu (vazi za sve monitore) da postoje ukupno 4 proizvodjaca panela. Svi ostali kupuju od njih, u yavisnosti od zeljenog kvaliteta i cene, pa onda sklapaju `svoje` monitore.
Kazali su mi da i te piksele moze imati i skupa klasa jer koriste isti panel ali drugi dizajn i prikljucke.Kazali mi da imaju iste mane i da treba na licu mesta odmah gledati te piksele.A ko sve pravi te panele od firmi mislim?Znam za SAMSUNG.Neki se sa va nisu zalili i kazu da su isto dobri koliko i vx i vg a da treba uvek proveriti pre kupovine a garancija je skoro svuda ista mozda su neke radnje bolje sa tim.Hvala
:: :: Nele studi :: :: Kao i svaki drugi monitor. Ako napravis gresku kao ja i kupis VA seriju mozda dozivis `iznenadjenje` u vidu mrtvog piksela odmah po ukljucivanjU. Kad pozoves prodavca saznas da to garancija ne pokriva (mada u garantnom listu nista ne pise), a sve je jasno napisano na SAJTU PROIZVODJACA. Skuplje serije monitora su u `full` garanciji pa ako o tome razmisljas slobodno kupi. Tim serijama je firma i stekla nekakvo ime. Inace uvek imaj u vidu (vazi za sve monitore) da postoje ukupno 4 proizvodjaca panela. Svi ostali kupuju od njih, u yavisnosti od zeljenog kvaliteta i cene, pa onda sklapaju `svoje` monitore.
VX serija je profesionalnija,tj bolja serija od VA koja je inace skracenica od Value..Ako bi pak uzimala Viewsonic moja preporuka samo VX ...U svakom slucaju treba da gledas monitor sa S-PVA panelom jer ti on jedino donosi pouzdanost na duze staze!
I Want to believe - The truth is out there
:: Kazali su mi da i te piksele moze imati i skupa klasa jer koriste isti panel ali drugi dizajn i prikljucke.Kazali mi da imaju iste mane i da treba na licu mesta odmah gledati te piksele.A ko sve pravi te panele od firmi mislim?Znam za SAMSUNG.Neki se sa va nisu zalili i kazu da su isto dobri koliko i vx i vg a da treba uvek proveriti pre kupovine a garancija je skoro svuda ista mozda su neke radnje bolje sa tim.Hval :: :: :: :: :: :: Nele studi :: :: :: :: Kao i svaki drugi monitor. Ako napravis gresku kao ja i kupis VA seriju mozda dozivis `iznenadjenje` u vidu mrtvog piksela odmah po ukljucivanjU. Kad pozoves prodavca saznas da to garancija ne pokriva (mada u garantnom listu nista ne pise), a sve je jasno napisano na SAJTU PROIZVODJACA. Skuplje serije monitora su u `full` garanciji pa ako o tome razmisljas slobodno kupi. Tim serijama je firma i stekla nekakvo ime. Inace uvek imaj u vidu (vazi za sve monitore) da postoje ukupno 4 proizvodjaca panela. Svi ostali kupuju od njih, u yavisnosti od zeljenog kvaliteta i cene, pa onda sklapaju `svoje` monitore.
Nije bitno ciji je panel vec koji tip panela...Samsungovi paneli su odlicni..Kao sto sam ti objasnio vec treba da uzmes monitor sa S-PVA panelom to ti je ona razlika real Black,real white uglovi gledista 178x178 kako i osvetljenje i kontrast..To je ono sto je bitno ..TN panel to ne moze da ispuni..To je ono sto poseduje CRT monitor i jedino TFT monitori sa S-PVA i S-IPS panelom imaju te karakteristike i sa jos boljom slikom!Ti treba lepo da kazes jesi li ozbiljan kupac tj jel se to raspitujes cisto radi informisanosti ili zelis da kupis neki dobar monitor?Ako zelis koliki ti je budzet i tj koja dijagonala resen problem ?
I Want to believe - The truth is out there
:: Cije panele on ugradjuje?Kazu da on uvek ima najbolje :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.