Racunar planiram da koristim pretezno za igranje igrica. Koja je grafika bolja nVidia ili ATi radeon? Da li ovo napajanje dovoljno za ovakvu konfiguraciju? pozdrav
:: I ja sam za drugu opciju mada mi je to napajanje malo kilavo..Nisam bas siguran.. :: :: Cekaj polako,doci ces i ti na rende Kad te ATI-jevci uhvate u masinu videces ti svog Boga :: Ne brini,cuvam ti ledja,sad smo u manjini.. :: :: I Want to believe - The truth is out there :: :: :: :: :: ova druga konfiguracija je bolja.Bice dovoljno to napajanje.I NVIDIA je bolja graficka :: :: :: :: Palit je zakon! :: :: :: ::
Pa da vas razocaram,mislim da je u ovoj postavci bolja intel platforma,stim da se u ovom slucaju slazem sa SF-om u vezi napajanja.Iz iskustva preskoci ga.
svakako taj Intel procesor je dosta bolji za igre od AMD-a X4, i jos ako ga klokujes, a graficka 9600GT je ekstra imam je i nemam nameru da je menjam igram igre u 1680x1050 skoro sve na high. Napajanje svakako jace, a i kuciste uzmi neko bolje jer je to shit.
Ja sam AMD-ovac, ali kada ne bih bio odan samo AMD-u, uzeo bih svakako drugu konfiguraciju. Stari Fenomi i nisu bili nešto dobri za video igre, pa sam i sam odustao od kupovine nekog i uzeo Athlon 64 X2 6000+. Sada bih uzeo Athlona 7750BE. Ni tu Gigabajtovu ploču ne bih uzimao, jer mi se lejaut ne sviđa (mnogo me podseća na moj stari nForce 560 s kojom sam imao gomilu problema). A bo`me i napajanje nije obećavajuće ni za AMD-a, a ni za Intela, kojeg ćeš verovatno da klokuješ. Da si se odlučio za HD 3870 sa DDR4, onda bih ti prepopručio da uzmeš nju, zato što je sličnih performansi kao 9600GT, ovako bolje uzmi DžiForsa. Inače, ja imam tu grafičku (3870 sa DDR3) i nije loša uopšte, a i greje se veoma malo.
A sta mislite na prvu konfiguraciju ali samo da je grafika nVidia? Da li je neko imao problema sa Ati drajverima? Ja mislim da je bolji Quad posto sve vise igrica se pravi za te procesore(GTA 4), sta vi mislite o tome?
sto je Quad kad je Core2Duo E7400 boljki u vecini stvari od tog 9550 to ti je najslabiji Phenom i jos se mnogo slabije klokuje od Intel-a, a Intel kad se klokuje nije mu taj 9550 ni blizu, pogotovo u igrama. Ako hoces Quad uzmi neki intel Q9xxx ili neki AMD Deneb Phenom II.
AMD Phenom X4 9550 se jednostavno lose pokazao u igricama a i pritom je kilav za oc.E7400 je brzi,hladniji i mnogo bolji za oc.Ako bas oces da kupis quad onda ti nikad ne bih preporucio ovaj.
Palit je zakon!
:: :: :: :: A sta mislite na prvu konfiguraciju ali samo da je grafika nVidia? Da li je neko imao problema sa Ati drajverima? Ja mislim da je bolji Quad posto sve vise igrica se pravi za te procesore(GTA 4), sta vi mislite o tome?
Imam bas taj CPU. Uz 8800GTX razbija sve zivo. Kod mene radi na 3.9-4GHz stabilno. Moze i do 4.2GHz ali malo stuca. Ako moras Phenom bolje uzmi 7750BE dual, koji je jeftiniji ali se isti ne moze porediti sa E7400 koji em manje vuce struje em se manje greje a igre tera zverski. Samo da kazem da sam ja veoma pristrasan AMD-u i imam kod kuce jednu konfu na AMD bazi (Athlon 4200+ @ 3.33GHz) vrh procesor za male pare i ovu drugu sa Intelom E7400 @ 3.9, da ne ispadne kako blatim AMD ali imam svakog dana priliku da se uverim kod kuce sta je realno bolje. Novi Phenomi 2 jesu nesto dobro za razliku od predhodnika ali em ih jos nema kod nas u prodaji em ce biti skupi, prema tome dabome, u zdravlje...
:: :: Planiram kupovinu racunara do nekih 400e. Razmisljam izmedju ove dve :: AMD Phenom X4 955 :: GIGABYTE GA-770-DS :: 2GB DDR2 800MH :: GIGABYTE Radeon 3870 512MB GDDR :: WD 320GB SATA2 16M :: Kuciste Cooler Master Elite 332 420 :: :: INTEL Core2Duo E740 :: GIGABYTE GA-P45-DS :: 2GB DDR2 800MH :: GIGABYTE nVidia 9600GT 512MB GDDR :: WD 320GB SATA2 16M :: Kuciste Cooler Master Elite 332 420 :: :: Racunar planiram da koristim pretezno za igranje igrica. Koja je grafika bolja nVidia ili ATi radeon? Da li ovo napajanje dovoljno za ovakvu konfiguraciju? pozdra ::
Phenom je bolji u programima gde se mogu uposliti sva 4 jezgra (RENDERING recimo ili neki ENCODING) a za igre je zaista losiji (imao sam 9850BE) i nisam se nesto naigrao a taj je jos slabiji, mada volim AMD u ovom slucaju (za igre) je INTEL E7300/7400 mnogo bolji. Narocito sto se lako OC-uje preko 3.6GHz a Phenoma nisam mogao ni na 3GHz posteno da stabilizujem. 3870 jeste bolja grafa, imao sam ASUS 3870 512mb DDR4 dual slot kuler. Mogu samo da je hvalim...
:: Gresis, 3870 je malo brza karta a takodje je i X4 9550 bolji procesor.
Koga pravite blesavim bre?!Naravno da je gornja konfa mnogo bolja od donje!Em sto AMD sve pravi pa je to sve uskladjeno em sto su bolje i novije komponente!On razliku u brzini procesora ne moze da oseti ni u ludilu a i grafiku kad bi uzeo model sa GDDR4 ili 5 memorijom masina bi stemovala zidove!Tako da ako nisi vec uzeo komp kupi bolje prvu varijantu!
Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour
Znam, nema 9600GT i Warhead rezultata ( ako je neko voljan ko ima karticu ajde neka baci na cas ) Ja sam probao kod mene licno 9600GT, OC edition i na svojim def. clock-ovima ima ~27FPS avrg. u Warhead-u pod istim uslovima kao i gore pomenute 3870.
Ovde je razlika par FPS-a, ali, ovo je jako zahtevna igra u nekoj drugoj to nece biti 2-3 vec 10-15FPS.
Odluci ovako, ukoliko bi uzeo neki aftermarket kuler i solidno clock-ovao ovaj E7400 onda idi na Intel kombinaciju, gde mozes uvek da zamenis proc. za neki malo bolji, tipa E8xxx ili mozda neki C2Q.
Ukoliko ne bi clock-ovao i nemas upgrade proc.-a u planu onda uzmi AMD.
Ja stvarno nista ne razumem. Po mom misljenju E7400 je bolji. Nemam u planu upgrade. Ali jel mozesh da mi objasnish na osnovu cega zakljucujesh da je AMD X4 bolji procesor? U svim testovi E7400 prelazi AMD X4 sem u enkodingu. Racunar bih pretezno koristio za igranje igrica. Da li ce mozda buduce igrice zahtevati Quad Core procesore?
Neko je izgleda propustio cas joge jutros... ccc __________________ Scourge of PCBerza
:: Koga pravite blesavim bre?!Naravno da je gornja konfa mnogo bolja od donje!Em sto AMD sve pravi pa je to sve uskladjeno em sto su bolje i novije komponente!On razliku u brzini procesora ne moze da oseti ni u ludilu a i grafiku kad bi uzeo model sa GDDR4 ili 5 memorijom masina bi stemovala zidove!Tako da ako nisi vec uzeo komp kupi bolje prvu varijantu :: :: :: :: Men are but flesh and blood.They know their doom, but not the hour :: ::
Druga konfiguracija je bolja, barem zbog OC-a ako zbog niceg drugog, mada mislim da je taj ATI 3870 brzi od 9600GT... __________________ Scourge of PCBerza
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.