Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Zašto su monitori ViewSonic od 24`` skuplji od ViewSonic 26`` 28``
STRANA 1 OD 1
kresoje129 Zašto su monitori ViewSonic od 24`` skuplji od ViewSonic 26`` 28`` 09.01.2009. 21:18 T14373

status: user
broj poruka: 9
evo samo primjer...
ViewSonic VX2435wm 24` - - -532e
ViewSonic 26` VX2650wb - - 505e
28` Viewsonic VX2835wm - - - 428e

zar nije vece skuplje-bolje.?? ima li nesto sto ne znam? (a ima vjerovatno :) )
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
LonleyMax Nisam proveravao... 09.01.2009. 21:34 #88077

broj poruka: 1475
... ali idi i vidi ulaze i sta sve sadrzi monitor!!!

Velika je razlika izmedju DVI, D-SUB i HDMI ulaza!!! Takodje proveri koliki je odziv koji je kontrast itd... onda ces shvatiti u cemu je razlika ne znam u cemu drugom moze biti!!!
doca80 Hmmm 09.01.2009. 21:37 #88079

broj poruka: 3053
i meni zvuci logicno to sto je Usamljeni Max rekao,znaci same performanse monitora igraju ulogu. Nego zanimljiv ti nick...

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

kresoje129 provjerite specifikacije 09.01.2009. 23:26 #88097

pa i jeste u tome caka sto ja ne vidim razliku i specifikacijama tih monitora. svi su full hd, svi imaju i dvi ulaz i hdmi ulaz bryina im se nebidtno razlikuje 2-5 milisekundi takodje to vazi i za kontrast i sl. pogledajte na zvanicnom sajtu specifikacije

http://www.viewsonic.com/products/desktop-monitors/lcd/x-series/vx2433wm.htm

http://www.viewsonic.com/products/desktop-monitors/lcd/x-series/vx2835wm.htm

kresoje129 Zašto su monitori ViewSonic od 24`` skuplji od ViewSonic 26`` 28`` 09.01.2009. 23:38 #88101

ustvari da preformulisem pitanje.!!!

http://www.pcberza.rs/komponente/monitori/120-214-0-0/3/

sta je to u specifikacijama sto im dize tu cijenu ja je ne vidim?
kresoje129 ja sam htio da kupim taj 24``icni 09.01.2009. 23:42 #88103

pa onda gledam zasto uzeti 24`` kad je 28`` veci, manje kosta, a ste specifikacije
LonleyMax Re: ja sam htio da kupim taj 24``icni 09.01.2009. 23:48 #88105

AUUUUUUUUUUUUUUUUUU... pa rodjace evo odgovora!!!
Pogledaj koji je panel, doca i ja smo to zaboravili da napomenemo!

:: pa onda gledam zasto uzeti 24`` kad je 28`` veci, manje kosta, a ste specifikacije
vaikiki re 10.01.2009. 02:50 #88151

broj poruka: 304

ja gledao onako... ali ne izvaljujem u cemu je caka i dalje
meni se cini da su isti paneli mada verovatno nemam pojma
kresoje129 pad jerice vise? 10.01.2009. 12:35 #88201

Usamljeni Max-u daj reci ti? sve nesto auuuuu vidji koji panela, pa zar ne vidis razliku, pa eto ti vidi,.... daj recite mi u cemu je stvar,? ja da vidim i da znam ne bi pitao preko foruma. Kakav je panel jednoga a kakav drugoga naucite me, ja stvarno ne znam? nemoj te mi vikati da pogledam... ako mozete recite mi vi?

LonleyMax Re: pad jerice vise? 10.01.2009. 15:25 #88224

Izvini ako je izgledalo kao da te ismevam!!!
Razlika je u panelima ovaj od 24` inca ima MVA panel dok je kod ovog 28` obican TN panel... e sad nisam bas skroz upucen u razlike pa necu da lupam ali su MVA paneli bolji od TN. TN su socijala (nista detaljnije ne bih mogao da ti kazem o njima)...

:: Usamljeni Max-u daj reci ti? sve nesto auuuuu vidji koji panela, pa zar ne vidis razliku, pa eto ti vidi,.... daj recite mi u cemu je stvar,? ja da vidim i da znam ne bi pitao preko foruma. Kakav je panel jednoga a kakav drugoga naucite me, ja stvarno ne znam? nemoj te mi vikati da pogledam... ako mozete recite mi vi
::
SkyFire Re: Re: pad jerice vise? 10.01.2009. 17:07 #88247

broj poruka: 18472
Ih sad pretera ga Lonely Max...Nisu socijala,imas ti kvalitetnih TN panela..Samo sto je to tehnoloski najjeftiniji nacin izrade panela..Podjimo kao od neke osnove..Svaki sledeci je navodno bolji od TN-a ali postoje razlike u primercima..Ne mora da znaci da ce taj MVA imati bas toliko bolju sliku i uglove gledista od nekog sa TN panelom...Trenutno najkvalitetniji paneli su S-PVA i S-IPS ,to je neki vrhunac tehnologije ali su monitori sa tim panelima jako skupi..E sad ima ona stara : `Plati pa se klati` ...

@kresoje129@ Od tih svih ponudjenih monitora nebi uzeo ni jedan..Obratio bi paznju na Samsung T modele ako vec kupujes sa TN panelom,oni ga imaju najkvalitetniji!

Samsung T240,em najlepsi monitor,em sto je zaista kvalitetan...

Evo jedan User review :

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=181692&highlight=Samsung+T240

I Want to believe - The truth is out there

:: Izvini ako je izgledalo kao da te ismevam!!
:: Razlika je u panelima ovaj od 24` inca ima MVA panel dok je kod ovog 28` obican TN panel... e sad nisam bas skroz upucen u razlike pa necu da lupam ali su MVA paneli bolji od TN. TN su socijala (nista detaljnije ne bih mogao da ti kazem o njima)..
:: :: Usamljeni Max-u daj reci ti? sve nesto auuuuu vidji koji panela, pa zar ne vidis razliku, pa eto ti vidi,.... daj recite mi u cemu je stvar,? ja da vidim i da znam ne bi pitao preko foruma. Kakav je panel jednoga a kakav drugoga naucite me, ja stvarno ne znam? nemoj te mi vikati da pogledam... ako mozete recite mi vi
:: ::
kresoje129 hvala!!! 11.01.2009. 18:27 #88506

hvala i Usamljeni Max-u i nebeska vatro, mislim da cu vas poslusati i kupiti taj samsung samo da skupim jos koji evric. najbitniji mi je taj monitor i da je ekstra slika jer koji ce mu q.rac dobar comp. ako nemam nasto da vidim to sto sam kupio i na pravi nacin uzuvam u sadrzajima na kompjuteru. poz...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs