Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
GAINWARD HD 4850 Problem
STRANA 1 OD 1
drum GAINWARD HD 4850 Problem 09.01.2009. 20:13 T14370

status: user
broj poruka: 1301
Karticu imam nekih 3-4 meseca i u zadnje vreme mi pravi probleme.Frejmove ne merim,ali u nekim igrama (UT3,R.six vegas2,far cry 2) mi znatno opada.Toliko da ne mogu komotno da `pucam`.Mozda bi to bilo i u redu da pre nje nisam imao 2600XT 256mb ddr3 sa kojom sam komotno igrao navedene igre,ali za nijansu sa slabijim postavkama.Probao sam i sa novijim drajverima( 8.11) ali isto.Ostatak mashine:Intel P35,C2D E4400,3x 1gb ddr2 800 transcend,chieftec 400W.Racunar nije OC,samo sam u catalyst-u povecao broj obrtaja na kuleru na 46%,mada mi se isto desavalo i pre toga.POMAGAJTE!!!!!!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj ... 09.01.2009. 21:53 #88083

broj poruka: 2236
Ima u Catalyst-u, u delu 3D, MipMap Detail level, stavi ga na PERFORMANCE.
Mozda ti je na HIGH QUALITY, pa zato koci.

Stavi Texture Preference takodje na PERFORMANCE, a NEMOJ na HIGH Performance.

Pogledaj ANISOTROPIC FILTERING i ANTI-ALIASING, stavi na `APPLICATION PREFERENCE`.

CATALYST A.I. stavi na HIGH.

U delu gde je 24bit Z buffer, samo klikni na DEFAULT.

U FarCry-u 2 u opcijama stavi SHADOWS/SHADING - MEDIUM ili HIGH, nemoj VERY HIGH ili ULTRA, jer to ume bas da uspori.

Ako ni to ne pomogne, onda instaliraj Catalyst 8.9, on kao pravi najmanje problema sa 48xx kartama, pa sve ispocetka.

A ako ni tako ne resis, kupi budak i izudaraj maticnu plocu i karticu :)

“I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drum Isto 09.01.2009. 22:30 #88087

Mislim da cu se ipak vratiti na 8.9 verziju.Poslusao sam te i nema nekog vidnog napretka.HVALA!

Slavuj ... 09.01.2009. 22:54 #88089

broj poruka: 2236
Na koliko stepeni ti radi karta kada se optereti ?

iz Mrcajevaca

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peguar ... 09.01.2009. 23:09 #88090

broj poruka: 332
Reci mi samo koja ploca ako je gigabyte update BIOS-a. Imao sam isti problem i tako sam ga resio. Valja se proveriti i temp cpu-a i gpu-a ali mislim da je novi BIOS resenje.

drum I dalje topla 09.01.2009. 23:11 #88091

Kartica je saATI-jevim hladnjakom.Sa opterecenjem ne prelazi 65C.Malo je bucnija,ali za nekih 15C hladnija

drum Mozda je i do BIOS-a 09.01.2009. 23:22 #88095

Ploca je MSI P35-Neo.Kupljena je cim se pojavila kod nas(pre skoro godinu i po) i nisam ubacivao noviji BIOS.Tripovao sam da je napajanje.Da li je chieftec 400W dovoljan za nju?Imam 1 HD i 1 opticki uredjaj.Osatalo je navedeno.

peguar ... 10.01.2009. 00:03 #88109

I moja gigabytova je imala BIOS iz 2007 probaj da ga flashujes novim, i takodje topla preporuka menjaj napajanje. Toj kartici treba(ona moli) za bar 500w pravih. Meni je napajanje sa 420w pravih pocelo da smrdi pa sam morao da ga zamenim. Sad sa Chieftec 550w imam 8800gt dva dvd rezaca firewire skystar2.

Ja sam imao problem sa BIOSom i imao sam dva izbora. Krivio sam memoriju i ili da kupim bolju 2x2gb ili da flashujem BIOS. Tebi preporucujem BIOS i napajanje(napajanje na prvom mestu).

Ako slucajno budes updateovo BIOS nemoj iz WINDOWS-a vec vidi ili floppy ili bootabilni flash drive ili preko flasha ali kroz nesto kao na gigabytovoj qflash tj fleshovati iz biosa kao sto sam ja radio i radilo je bez problema(otvori kuciste proveri naziv ploce u reviziju, skini samo sa MSI-ovog sajta novi BIOS i updateuj, obavzno pre updatea load optmized settings u BIOSu i pre i posle flashovanja, nevadi flash nikako dok sve to ne zavrsis).

Napajanje nista ispod 60e.

peguar e jos nesto pre ovoga svega kako ti je ubodeno napajanje 10.01.2009. 00:12 #88110

na grafickoj. Jel imas 2xmolex u pcie 6pinski ili 6pinski iz ploce.

peguar pardon 10.01.2009. 00:13 #88112

6pinski iz napajanja

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs