Sapphire HD4850 Toxic vs Gainward HD4850 GS (512MB)
STRANA 1 OD 1
pwner
Sapphire HD4850 Toxic vs Gainward HD4850 GS (512MB)
09.01.2009. 14:28
T14360
status: user broj poruka: 475
Zanima me sta mislite koja od ove dve je bolja kada je u pitanju hladjenje? Vidim ja da Sapphire ima hladnjake svuda, ali me brine to sto topao (vruc) vazduh ostaje zarobljen u kucistu, a kod Gainward-a se izbacuje, ali nema hladnjake svuda... Postoji li neka treca karta, koja ima hladnjake svuda i jos i izbacuje topao vazduh napolje?
Takodje, da li neko poseduje jednu (ili obe :D) od navedenih pa moze da kaze nesto vise o buci koju proizvode ventilatori na istim?
To je najbolja varijanta 4850 koja moze da se nadje, ima vrhunski kuler! Samo nisam znao da je stigla kod nas, ja sam je cekao jedno 3,4 meseca pa sam odustao i sad cekam nesto novo iz nvidie, jer ce 4850 vrlo brzo biti prevazidjena a i da das sad 14h za grafu tu grafu je po menibesmislica!!!
Ja imam Gigabyte 4850ZL, dosta je slicna Sapphire modelu.
Buke jednostavno nema kada se na regulatoru obrtaja potenciometar stavi na neku sredinu(posto je kartica idiotski dizajnirana bez toga, pa ko hoce da moze da regulise brzinu ventilatora, dokupi regulator za 300 dinara. U fabrickom stanju vent. radi na 50-60% snage, i bucan je samo nocu, meni, sa otvorenim kucistem.)
Grejanje unutrasnjosti kucista nekim vrelim vazduhom... pa, nece postojati ako imas neki ventilator da izbacuje vazduh iz kucista, ukoliko ti je kuciste zatvoreno, ionako kartica cak i na najmanjoj brzini ventilatora ne prelazi 60 stepeni pod opterecenjem, u idle-u do 42. Na 22-23 stepena sobne temperature. Kad otvorim prozor, smanji se na 24 za 5 minuta :)
Koju god da uzmes, neces pogresiti. Mada, mozes da ustedis mislim 20-25 eura sa Sapphire modelom.
“I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein
Bilo koju osim Sapphire-a,sada sam prodao Gainward sa dual slot hladjenjem koji dok sam ga testirao(3 dana)nije presao 40C,a u normalnom radu 29-32c.Sapphire ima samo 2godine garancije,a Slavujev zalman je hladniji od bilo kog Sapphira samo sto mu je izgleda slaba promaja u kucistu.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.