Safir ATI Radeon HD 2600 XT AGP (RV630) temperatura, uzas
STRANA 1 OD 1
djodjo
Safir ATI Radeon HD 2600 XT AGP (RV630) temperatura, uzas
06.01.2009. 11:42
T14264
status: user broj poruka: 658
Imam agp verziju ove grafe i temp u idlu mi bije 78-80 C, uzas blagi, malo je kloknuta sa 800 na 860mhz ali i kad spustim klok na normal temp se spusti samo za 1-2 stepena, inace kuler na grafi sam stavio da bije u svim rezimima 100% ali ne vredi, sta raditi, dal je termo pasta izlapela pa kuler ne leze dobro ne znam, dal da je menjam i nju i kuler, pomagajte
Ja sam imao istu takvu karticu letos, i na 30 stepeni u sobi, ona nije prelazila 55 pod opterecenjem...U idle-u od 39 do 42, igrao sam GTR2 koliko se secam... 99% sigurno je da ti hladnjak ne naleze dobro. Jedino je sa Omega drajverima radila bez tripova.
Ti valjda mozes da kupis neku CM pastu za oko 400-500 dinara i skines hladnjak pazljivo pa onu staru pastu ocisti na primer nitro razredjivacem, ako imas, a onda nanesi novu i pazljivo vrati sve na svoje mesto.
I OBAVEZNO proveri bar 3 puta, pre nego sto je opet ukljucis, da li si sve vratio u tzv. `fabricko` stanje.
Kod mene je ventilator konstatno radio na 30%... i nije se cuo. Dakle, sa 100% snage racunaj na 32-33 stepena u idle-u.
“I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein
To je bas velika temperatura. Skini hladnjak i zameni pastu ali prethodno chip pazljivo ocist,i ja sam sa jedne graficke bukvalno strugao pastu sa shipa zapekne kao super lepak samo pazljivo nemoj da sjebes chip.
Za skidanje svih vrsta pasta ili `žvaka` sa kulera I PROCESORA, koristi se iskljucivo alkohol i vata. Nitro razredivac radi, ali je rizican, moze da osteti lak na karti. Nikakvo grebanje ne dolazi u obzir!
Skinuo staru pastu sa alkoholom i stapicima za usi, zalio sa colermaster pastom od 450 dindzi, vratio i temp mi je sad oborena za 20-tak stepeni, bez opterecenja mi je sad oko 57-62 stepena (zavisi dali su mi otvoreni prozori :)) ) a u full-u na 860mhz gpu i 2000mem pod max opterecenjem ne prelazi 66, to je to sto sam uspeo sa promenom paste ali mi se i dalje cini da je to daleko od onih 40-50 stepeni u idl-u
Podesi obrtaje ventilatora. Skini Riva Tuner ili novi CCC.
Do 80°C nemoj ni da razmišljaš o potencijalnim kvarovima grafičke. Moguće je i da te samo senzor zajebava.
Približi šaku kartici kad je opterećena, prethodno dotakni kućište da izjednačiš potencijale kako ne bi nešto unutra flešovao :), i, ako možeš da ostaviš prst duže od 2 sekunde na gornjoj strani karte, iznad GPU-a, onda si na konju.
Na 60°C momentalno nastaju opekotine, pa, ne brini, osetićeš vrelinu i sa 2 cm, disable-ovaće ti mozak automatski opciju pipanja vrele karte.
hehe vidim presao si iz tabora (generalstaba ) crvenih u tabor zelenih .) ...koliko te placaju
Ajd uzdravlje
:: Podesi obrtaje ventilatora. Skini Riva Tuner ili novi CCC :: :: Do 80°C nemoj ni da razmišljaš o potencijalnim kvarovima grafičke. Moguće je i da te samo senzor zajebava :: :: Približi šaku kartici kad je opterećena, prethodno dotakni kućište da izjednačiš potencijale kako ne bi nešto unutra flešovao :), i, ako možeš da ostaviš prst duže od 2 sekunde na gornjoj strani karte, iznad GPU-a, onda si na konju :: :: Na 60°C momentalno nastaju opekotine, pa, ne brini, osetićeš vrelinu i sa 2 cm, disable-ovaće ti mozak automatski opciju pipanja vrele karte :: :: Glavni štab.
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647187. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.