Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ATi 4850ZL, hlađenje naponskog dela... sekcije...
STRANA 1 OD 1
Slavuj ATi 4850ZL, hlađenje naponskog dela... sekcije... 02.01.2009. 12:33 T14181

status: user
broj poruka: 2236
Pa, pošto ova kartica očigledno nema nikakav hladnjak na tom naponskom delu, a ume veoma da se ugreje i po ovom vremenu, pored otvorenog prozora, naravno, samo kad je pod opterećenjem, pa sam uperio jedan ventilator prečnika 8cm da hladi i sigurno je da poboljšava raznošenje toplog vazduha, ali me smara jer ima diode, pa noću blješti kao neonka, a i meni ventilator koji je zakačen za neki ćošak onom vezicom od dinar ostavlja veoma nepraktičan utisak, pa bih voleo da čujem od ljudi koji takođe imaju ovu ili ovakvu karticu, kako su rešili problem ``preteranog`` grejanja tog područja, gde su kupili neki hladnjak, ventilator, gde bih ili šta mogao da pogledam, kupim, (u Beogradu bi mi odgovaralo) itd. Hvala unazad. Alavh.

“I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Skoves bakar keva 02.01.2009. 12:40 #86691

broj poruka: 237
ja nemam tako jaku grafu imam 6800 gt i imala je fabricki kuler pa je on zveknuo od rada,kupio sam Titan kuler orginalni za nju sa rasponom rupa i dobio sam uz njega male hladnjake koje sam nalepio na cipove koje koler nije pokrivao jer je manji od fabrickog i evo je i dan danas sljaka,mozda takvi pasivci bi ti mogli pomoci,mada kod mene sa ventilatorcica struji vazruh preko njih i automatski ih hladi. Ims to da kupis,potrazi na berzi u sekciji de su komponente pa pod hladjenje.

Kosovo je Srbija! Sve ostalo je.....Delta :(

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
doca80 Re: ATi 4850ZL, hlađenje naponskog dela... sekcije... 02.01.2009. 12:51 #86692

broj poruka: 3053
A da pocupas diode

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

:: Pa, pošto ova kartica očigledno nema nikakav hladnjak na tom naponskom delu, a ume veoma da se ugreje i po ovom vremenu, pored otvorenog prozora, naravno, samo kad je pod opterećenjem, pa sam uperio jedan ventilator prečnika 8cm da hladi i sigurno je da poboljšava raznošenje toplog vazduha, ali me smara jer ima diode, pa noću blješti kao neonka, a i meni ventilator koji je zakačen za neki ćošak onom vezicom od dinar ostavlja veoma nepraktičan utisak, pa bih voleo da čujem od ljudi koji takođe imaju ovu ili ovakvu karticu, kako su rešili problem ``preteranog`` grejanja tog područja, gde su kupili neki hladnjak, ventilator, gde bih ili šta mogao da pogledam, kupim, (u Beogradu bi mi odgovaralo) itd. Hvala unazad. Alavh.
::
:: “I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein
Slavuj naslov 02.01.2009. 13:05 #86693

broj poruka: 2236
Ma, uzeću svakako neki drugi ventilator bez dioda, ovaj sam našao u sobi, pa mi služi kao privremeno rešenje.

Nego bi mi veoma odgovaralo da saznam da postoje već neki hladnjaci da se zakače, pa na njih da ide neki ventilator. Pogotovo ako je neko već to radio pre mene, da ne lutam po gradu i objašnjavam svakom prodavcu ponaosob, proći će 4 meseca.

“I am a deeply religious nonbeliever.… This is a somewhat new kind of religion.” Albert Einstein

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
shone79 re: 02.01.2009. 15:08 #86701

broj poruka: 142

Ja imam 8800gs gainward i takodje nemam hladnjak na naponskom delu. Naponski deo (mosfet-ovi) se greju kao ludi, al to je valjda normalno. Sve radi kako treba vec god+ dana.

Mozda mozes da probas da zalepis neke pasivne hladnjake za memoriju. Sto se tice ventilatora koji duva u cip bez hladnjaka slaba vajda od toga.

Pozz
Scyter Re: 02.01.2009. 15:10 #86702

broj poruka: 8138
ja sam na mojoj palit 9600gt zalepio jedan hladnjak,mada mi nije ni trebao jer se moja karta uopste ne greje.36c do 52c.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs