Ati graficka na Nvidia chipsetu, problem sa zvukom
STRANA 1 OD 1
DuskoPA
Ati graficka na Nvidia chipsetu, problem sa zvukom
01.01.2009. 22:44
T14176
status: user broj poruka: 73
Konfiguracija je sledeca: Asus M2N-X, AMD Dual Core 4200+, Geil 1GB 800, 250 GB hard, Codegen 450 W, integrisana zvucna, neispravna Asus 8500 GT Top zamenjena sa Asus EAH4650 HDMI, 5+1 zvucnici, i posle zamene kartice sveze instalirani XP SP2.
Problem je sto posle zamene graficke ne mogu izabrati 6 kanala na zvucnoj kartici. Prilikom zamene grafe, znaci sa starim windowsom, pored video drajvera instalirani su i `ATI Function Driver for High Definiton Audio - Ati AA01`.Tada sam primetio da nemam zvuk, pa sam reinstalirao drajvere za zvucnu. Posle toga dobijam zvuk, ali ne mogu izabrati 6 kanala. Rekoh da oborim windows posto zbog riknjavanja nisam prvo deinstalirao nvidia drajvere, sigurno je to problem. Posle sveze instalacije windowsa problem ostaje. Sad cini mi se da ti drajveri imaju veze sa HDMI, ili se varam, pa mislim da je tu negde i resenje problema. Probao sam i da ih disablujem i deinstaliram iz device managera, ali ne vredi.
Ako neko ima neku ideju, bio bih zahvalan. Inace sve ostalo radi odlicno, sistem je stabilan i nema drugih problema. Pozdrav!
Verovatno tvoja zvučna kartica nije definisana kao default (Primary) sound device. Proveri to u Control Panelu. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Imao sam isti problem i resen na sledeci nacin i to ovim redosledom: 1.uninstall svih drajvera za zvuk i drajvera grafike, ciscenje driver cleanerom pa restart 2.Install drajvera za zvuk pa restart 3.Install drajvera grafike i Ati HD audio drajvera pa restart 4.Control panel - Sound device pa za default izabrano ono sto je na ploci (realtek kod mene)
I to je bilo to, proradilo je iz prve bez greske
Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.