Danas sam sklopio konfiguraciju ali nisam bash siguran dali imam dowoljno snage u napajanju
imam gigabyte MA78G-DSH3 procesor X2 na 2.9 memorija 2GhZ na 1033 graficku nvidia 9600 GT Calibre P916 skystar 2 karticu muzicku Creative labs 7.1 PRO i napajanje Frontair 550 W ajd sad neko da reche jel pametno ili ne
ali bih ja preskočio tog Frontaira, da ne bi ispalo da nisam u pravu. Pazari nekog LC Powera, Chiefteca, CM-a, Anteca - tačnije bilo koje firmirano napajanje od 500 i više vati.
:: E2180 2GHz @ 3GH :: Asus P5 :: 2GB OCZ DDR2 1000MH :: WD 160GB SATA :: Samsung SATA DVDR :: Gigabyte 9800G :: :: Napajanje Frontier 400 :: :: Dakle probaj pa vidi. Meni tera sta god da ubodem u kuciste... Cak je u jednom trenutku bio i Asus 4870....!!! :: :: Baby B :: ::
Apsolutno je ocekivano da ce da radi. Samo je problem koliko i da li ce samo ono umreti kada dodje cas :)
My point excatly. To je gore nego da je slabo napajanje. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: :: :: :: E2180 2GHz @ 3GH :: :: Asus P5 :: :: 2GB OCZ DDR2 1000MH :: :: WD 160GB SATA :: :: Samsung SATA DVDR :: :: Gigabyte 9800G :: :: :: :: Napajanje Frontier 400 :: :: :: :: Dakle probaj pa vidi. Meni tera sta god da ubodem u kuciste... Cak je u jednom trenutku bio i Asus 4870....!!! :: :: :: :: Baby B :: :: :: :: :: :: Apsolutno je ocekivano da ce da radi. Samo je problem koliko i da li ce samo ono umreti kada dodje cas :)
Meni Codegen 350w tera sledece: Asus P5QL-E E7200(3,16ghz) Geil Ultra 2x1gb 800mhz (2.0v) Palit 9600gt(700/1900) WD250gb Piooner 212d 2 ventilatora 12mm cooler master Pa sad ti vidi.Menjacu ovih dana napajanje jer je preveliki rizik da jos teram ovako.
Pa tako radi vec preko godinu dana... Sa manje vise istim masinama. About `point exactly`: pogledajte postove iz arhive, mislim da sam oko prosle nove godine postovao o ovome.
PS. Mene boli uvo, pa se zato zezam. Mogu u svakom trenutku da stavim napajanja u rasponu od zutih 250W do modularnog kilovata... Svakako treba uzeti neko firmirano napajanje, ali isto tako tvrdim da ne treba dizati toliku famu oko ovih zutaca.. Umeju da zavrse posao :))
:: :: :: :: Dakle probaj pa vidi. Meni tera sta god da ubodem u kuciste... Cak je u jednom trenutku bio i Asus 4870....!!! :: :: :: :: Baby B :: :: :: :: :: :: Apsolutno je ocekivano da ce da radi. Samo je problem koliko i da li ce samo ono umreti kada dodje cas :)
naime u neko dogledno vreme u proslosti neko je pustio buvu za napajanja, mora da je uvoznik istih, i od tad ljudi prvo kupe napajanje, monitor (naravno da je vazno imati display sa kvalitetnim prikazom, jer je on najveca veza sa covekom, ali ako taj monitor sljaka povezan na gf5200!?), pa tek onda sve ostale komponente
naravno da je vazno kod ovako osetljivih elektronskih uredjaja da naponi budu ekstra stabilni, ali niko ne pominje sledece, da svaka komponenta u sebi ima regulatore i sve zive zastite, prekostrujne, prenaponske, temperaturne i ko zna sta jos sve, i gase same sebe u slucaju losih napona i struja napajanja
a spika da cete kvalitetno napajanje spasiti od spike-ova, pa cak i gromova je... ljudi grom od par miliona volti preskace metre, i indukuje velike struje i u najkracem komadu metala, a da nece mikroprekidace i sklopkice
toliko od mene, nemojte samo da se ljutite i ja sam malo licemeran jer imam i lc, i antec, ali i to neko zuto, i tvrdim da ako nema oc-a, totalno je ne bitno sta napaja masinu treba imati kvalitetno napajanje, ali prvo treba imati valjda kvalitetne komponente
Ne kazem da niste u pravu, al ajde josh ovo, ovi na stanju od tih firmiranih imaju samo chieftec od 400W i kosta oko 4.300 dinara *, sad mi recite da ga zamenim, posto sam ovaj Frontier platio oko 1.900 dinara Speedo
:: Ne kazem da niste u pravu, al ajde josh ovo, ovi na stanju od tih firmiranih imaju samo chieftec od 400W i kosta oko 4.300 dinara *, sad mi recite da ga zamenim, posto sam ovaj Frontier platio oko 1.900 dinar :: Speed :: :: * tezak je oko 2.5kg ::
E bas si lik,pa sto se nisi PRVO raspitao ovde na forumu pa onda pazario??? Ako nisi nesto bas pri parama,a hoces 3x bolje napajanje za skoro iste pare,menjaj za LC Power 420w!!! Garantovano ima dosta snage cak i za zesci overklok,a dosta je kvalitetnije od Fronter-a!
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: Ne kazem da niste u pravu, al ajde josh ovo, ovi na stanju od tih firmiranih imaju samo chieftec od 400W i kosta oko 4.300 dinara *, sad mi recite da ga zamenim, posto sam ovaj Frontier platio oko 1.900 dinar :: Speed :: :: * tezak je oko 2.5kg ::
Možeš da izdvojiš za napajanje? Ja imam Antec Basiq Power 500W (trebalo bi da košta oko 60 evra), a mašina je AMD X2 6000+, ploča koju si uzabrao, 500GB hard, 2GB DDR2 800, Radeon HD 3870 itd. Ladno vozi navedene komponente, a verovatno može i više, iako se radi o najslabijoj seriji Anteca.
Unesi komponente, i ono ti izracuna REALNU MAXIMALNU potrosnju, nema potrebe za 500 W za tu konfiguraciju, dovoljno ti je i 400 a i 350W kvalitetnih... Pozdrav
PS : Sto se tice preporuka, ja bih uzeo CHIEFTEC , ASUS, ANTEC, BFG, OCZ ...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.