Reših da se počastim za novu godinu, ali sam u dilemi koju grafu uzeti. U igri su ATI 4850 i GF 9800 GT. Koja od ove dve nudi više za date pare. Trenutno imam 3850 i AMD 5600+ @ 3100 Mhz. Pozdrav Skid
ma dobra ti je ta 3850, sta ce ti nova? Ako te bas napelo, bolje uzmi 4870, mada ne znam koliko ce cpu moci da je iskoristi. U svakom slucaju 4850 i 4870 su isplatljivije od 8800 i 9800 JOLE
sa Josilenkom. I to što imaš je sasvim solidno, zato što i sam imam sličnu, za nijansu bolju kombinaciju - 6000+ i 3870. A ako već `oćeš da se usrećiš za Novu godinu, onda svakako uzmi ATi-ja. A još ako je istina ono o pevećanju performansi od čak 50% koje donosi novi katalist drajveri, onda mislim da nema dileme. A i pored toga, ATi nudi više za date pare.
...tako da ne napadajte molim vas... Gledaj-cinjenicno je stanje da ATI nudi vise za date pare...vise snage, sejdera...whatever... Ali i cinjenica je da je 95% igara posebno optimizovano za Nvidiu i da se brdo ljudi zali na te qrceve drajvere. Ne kazem da ne valjaju, nisam probao, samo ti kazem sta kazu testovi (igre) i sta kazu ljudi (drajveri). Ako ces pikati igricaje ja bih pre uzeo Nvidiu, doduse drugu kartu, sqpio bih pare pa bih uzeo neki GTX260 ili bar neq budzenu verziju 9800. A inace, ATI je tu jaci od 9800. PoZ
Ja sam pre neki dan uzeo 9800GTX+ 1Gb, odlicna je karta. COD5 i GTA4 mi opusteno rade na 1920x1200 i sve ostalo takodje na high, tako da nema potreba za nekom budzenijom od 9800. Sem ako imas 500e vishka, onda...onda mozes sta ti srce zeli :).
slazem se sa banetom.Za igrice je mnogo bolja nvidia.9800GTX+ je extra karta,i ako kupujes nvidiu kupi ili nju ili ako oces bolje onda gtx260.U tom slucaju ces morati da uzmes i novi procesor,jer ovaj tvoj bi bio usko grlo za gtx260.
:: ...tako da ne napadajte molim vas.. :: Gledaj-cinjenicno je stanje da ATI nudi vise za date pare...vise snage, sejdera...whatever.. :: Ali i cinjenica je da je 95% igara posebno optimizovano za Nvidiu i da se brdo ljudi zali na te qrceve drajvere. Ne kazem da ne valjaju, nisam probao, samo ti kazem sta kazu testovi (igre) i sta kazu ljudi (drajveri) :: Ako ces pikati igricaje ja bih pre uzeo Nvidiu, doduse drugu kartu, sqpio bih pare pa bih uzeo neki GTX260 ili bar neq budzenu verziju 9800. A inace, ATI je tu jaci od 9800. :: Po :: :: ========= :: BLEJA:)) :: ::
Ako vise igras igrice samo nvidia 9800gtx+ ili uzmi i obican gtx260 sve ce ti leteti bar narednih godinu dana a verovatno i vise.E sad pazi posto vec imas AMD, a ako ne igras previse igrice, lepo bi legao i neki 4850, sumnjam da ces imati bilo kakvih problema sa cuvenim ati driverima na AMD-u.Jaka kartica, tu je negde sa 9800gtx+, negde jaca negde slabija, uglavnom lepo izmeren odnos onoga sto placas i onoga sto dobijas!
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.