Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Diskusija:Iskustva i resenja problema sa ATI AGP i PCI kartama
STRANA 1 OD 1
bamby80 Diskusija:Iskustva i resenja problema sa ATI AGP i PCI kartama 26.12.2008. 12:31 T14040

status: user
broj poruka: 8
Izvinjavam se svima koji su poceli da citaju doticni post posto je sadrzao samo brljotine.
Postovanje svima. Znam da nisam redovan clan foruma ali bih voleo tj molim na kolenima administratora da postavi ovu temu kao zakacenu posto mislim da ce svima biti od koristi.
Elem o cemu je rec: moja konfiguracija:

MB-asrock k7upgrade600
ddr2 1.5gb pqi
cpu amd athlon(barton) 2500+ xp koji prede na 2.35 ghz (malo sam ga klokovao he)
grafika AGP Power color ati x1650pro 512128ddr2
napajanje cheafteck 400W u fullu.
hdd sata maxtor 160gb i ata maxtor 60gb

Pre nekoliko dana kupio sam doticnu grafiku AGP slot i sta se desava zakucava mamu******* kada pokrenem npr trackmaniju i pustim njen benchmark zakuca i pojavi se vpu-rec. Ja cu pokusati da sredim ovaj problem sa mojom kartom i postavicu post a Vas bih molio, cenjeni clanovi da odgovorite da li ste imali neki od sledecih problema (Vpu-rec, crn ekran, restart racunara itd) kako ste ih resili. Dajte da malo prodiskutujemo o ovom problemo da pomognemo jedni drugima da vidimo da li mozemo da se priblizimo resenju ovog Atijevog problema koji se vuce vec eonima. P.S. Molim samo da ne postavljate odgovore kao kupi drugu kartu, pa kud tu kupi , mogao si asusa nekog itd. Hvala jos jednom
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mixx GPU recovery nije problem nego resenje problema 26.12.2008. 12:56 #85602

broj poruka: 2931
tj. kad zakuca vrati se na default. mozes da ga iskljucis ako ti smeta. da likuca i kad vratis SVE (i CPU) na default? da nisi kloknuo malo i grafiku? verzija drivera? temperatura?
pipni (ako smes) mali cip koji stoji skroz do slota, otprilike je 5x10mm (mislim da je na poledjini kartice, sa suprotne strane od kulera, nisam siguran). desavalo se da se toliko zagreje da pregreje celu karticu. jos kad je ukljesten izmedju kartice, cipseta i bartona...uh,uh!

Mixx i da, jos nesto 26.12.2008. 12:58 #85603

broj poruka: 2931
kupi drugu kartu, pa kud tu kupi , mogao si asusa nekog

Equinoxe Re: 26.12.2008. 13:02 #85604

broj poruka: 12057

PowerColor je zlo.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

FatZadd RE:i da, jos nesto 26.12.2008. 13:11 #85606

broj poruka: 140
Bash si mu pomogao!!! Pogledaj E-mail....

MaliAbner Ponovicu 1763 put... 26.12.2008. 14:06 #85610

broj poruka: 7769
Sa mojom 9550 nikad nisam imao problema, pre nje je to bio ATi Rage, na poslu 9200SE, 9550, 1650Pro...
Sa njima ama bas nikad problema.

Naravno instalirati iskljucivo DD nista CC ili nedaj boze CCC koji nicemu ne sluze a uz to ni ne rade vala ko sto mi ni nVidijin Control Panel nikad nije bio preko potreban.

Znaci resenje za osvezenje je Display Driver i vozi Misko.

Tomato Republic Of Serbia !!!

bamby80 odgovor 26.12.2008. 15:09 #85615

spustao sam klokove cpu-a i nista, grafiku nisam ni takao, da kupujem novu pa rekao sam bez tako glupih postova ja sam mislio da ce noko ozbiljniji da odgovori na ovu temu a vidim da niko nista ne prica konkretno. Stvarno sam hteo ozbiljno da popricamo na ovu temu.

FatZadd Re: odgovor 26.12.2008. 15:23 #85616

Procitaj E-mail!!Da ne reklamiram nikog,imas sve lepo objasnjeno,ukucaj adresu i sve lepo pise....

:: spustao sam klokove cpu-a i nista, grafiku nisam ni takao, da kupujem novu pa rekao sam bez tako glupih postova ja sam mislio da ce noko ozbiljniji da odgovori na ovu temu a vidim da niko nista ne prica konkretno. Stvarno sam hteo ozbiljno da popricamo na ovu temu
::
DmasteRNo1 Šta ja znam 26.12.2008. 15:39 #85619

broj poruka: 6102
ali kada sam pre neke 2 godine uzeo Gigabajtovog Radeon X1650Pro PCI-E imao sam problema sa zakucavanjem NFS Karbona, pa čak i Unreala 2 prve dve-tri nedelje. Posle toga je sve proradilo kako treba i sličnih gluposti nije bilo do maja ove godine, kada sam je u ispravnom stanju zamenio sa HD 3870, sa kojim nije bilo nikakvih problema. Ova moja je bila Sajlent, tako da se možda pregrevala, a kasnije sam joj obezbedio i vent od 9cm da je hladi sa bočne strane kućišta. U čemu je problem bio, nemam pojma. Što se drajvera tiče, poslušaj MalogAbnera i instaliraj samo drajver, a ne i control centar, pa onda vidi da li će biti promene.

DmasteRNo1 Šta ja znam 26.12.2008. 15:40 #85621

broj poruka: 6102
ali kada sam pre neke 2 godine uzeo Gigabajtovog Radeon X1650Pro PCI-E imao sam problema sa zakucavanjem NFS Karbona, pa čak i Unreala 2 prve dve-tri nedelje. Posle toga je sve proradilo kako treba i sličnih gluposti nije bilo do maja ove godine, kada sam je u ispravnom stanju zamenio sa HD 3870, sa kojim nije bilo nikakvih problema. Ova moja je bila Sajlent, tako da se možda pregrevala, a kasnije sam joj obezbedio i vent od 9cm da je hladi sa bočne strane kućišta. U čemu je problem bio, nemam pojma. Što se drajvera tiče, poslušaj MalogAbnera i instaliraj samo drajver, a ne i control centar, pa onda vidi da li će biti promene.

bamby80 odgovor 26.12.2008. 15:44 #85625

@FatZadd
koji mail da procitam izvini nisam razumeo :(
mozda sam pglu :)

MilosNBG Elem... 26.12.2008. 15:59 #85630

broj poruka: 1586
Idemo jos jednom...

Serije VIA chipsetova KT400 i KT600 za soket A i ekvivalenti za tada aktuelni Intel s478 su imale problema sa nekim prozivodjacima i modelima grafickih karata. Niko jos nije dokucio, a sumnjam da se neko toliko i interesovao, sta je bio problem, sumnjalo se da je bilo vise precutnih revizija istih chipsetova, da je bilo jakih oscilacija u kvalitetu i slicno te se nisu svi podjednako slagali sa Ati grafikama... Imao sam slucajeve da jedan te isti x1600 nece ni da cuje da radi na KT600 ali leti na KT400 ili da 9200 nece a da 9550 hoce da radi i kada taman ocekujes da i 9600 radi normalno jer je isti gpu kao i 9550 - shipak! Vrhunac je bio kada i BBA x1600pro nije hteo da proradi u AGP8x modu ni na kt400, ni na KT600, ni na X533!!!
Jos jedno od poznatih neslaganja je Atijev ozloglaseni CCC. Ko god i kakvu god Ati kartu imali, samo display driveri i Ati tray tools za fino podesavanje i nista vise, sve radi savrseno sa tim i nikakvih problema sa drajverima nema.
Jedno od prostijih resenja za poznati problem neaktiviranja AGP8x je bas nekompatibilnost na relaciji MB-Grafika pa je morao da se ucitava drugi drajver da bi iole pristojno radilo.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

MilosNBG Dopuna 26.12.2008. 16:05 #85632

broj poruka: 1586
Zaboravih jos nesto da dodam a tice se PCI-E varijante 1600 bilo da je sajlent bilo da je sa aktivni hladjenjem, kod njih je valjda nastajao problem sa signalima u PCIE interfejsu pa su pravile probleme ali u mnogo manjoj meri nego AGP varijanta, pa se moze pretpostaviti da su se ti defekti u PCIE interefejsu samo multiplicirali adaptacijom na AGP jer sam vise sretao slucajeve nesaradnje x1600 serije sa AGP-om nego sve ove druge Ati AGP karte zajedno.

Da li ce se u krevetu odigrati komedija ili tragedija zavisi od - komada!

bamby80 odgovor 26.12.2008. 16:06 #85633

@MilosNBG
eee takve postove hocu
probacu to sa drajverima pa da vidimo sta i kako ali hvala to mi se svidja konacno ozbiljan odgovor. Molim i druge da krenu istim stopama. Hvala

FatZadd Nisam rekao da si pglu,nisam to ni mislio 26.12.2008. 16:08 #85635

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=180127 citaj pazljivo ovde negde se krije i resenje tvog problema!!

POZZ
bamby80 odgovor 26.12.2008. 16:26 #85636

@FatZadd
Probao sam to za agp karte gde pise kao resenje ali to gasi ....zaboravih kako se tozvase agp 4x/8x off ali ja necu tako hocu da sljaka makar u 4x mada necu da se ljutim i ako sljaka u 8x

pajsgudgud Re: Re: 26.12.2008. 16:28 #85637

broj poruka: 3742
Apsolutno se slažem.
Prošle nedelje sam ja postovao temu zbog problema sa istom kartom. Naime drugarici sam preporučio dotičnu kartu pošto joj je stara fx5200 riknula. Pre toga sam ubo moju radeonku X1650pro Ati by Ati i sve je radilo bez problema i iz prve. Kada sam ubacio power color sve što sam dobija je bilo Checking NVram. Tako da najverovatnije ovaj kontignet Power color karti izgleda ima neki ozbiljan problem.
a sta ti ja znam...

:: PowerColor je zlo
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
Equinoxe Re: Re: Re: 26.12.2008. 16:43 #85638

broj poruka: 12057

Nema tu šta da se doda. Kartica je garantovano problem. Može da se zeza sa drajverima do preksutra. Al kao znaš ja sam napisao da je PowerColor problematičan jer ga mrzim (PowerColor) ili me mrzi da odgovaram. Mora da ima neko rešenje....da da, tri rešenja. Ili jedno. Ispravan primerek PowerColor-a ili totalno drugi proizvođač. Samo kad kreneš po Googleu takve se stvari nalaze za PowerColor i Club3D, ej stomak da ti se prevrne.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Apsolutno se slažem.
:: Prošle nedelje sam ja postovao temu zbog problema sa istom kartom. Naime drugarici sam preporučio dotičnu kartu pošto joj je stara fx5200 riknula. Pre toga sam ubo moju radeonku X1650pro Ati by Ati i sve je radilo bez problema i iz prve. Kada sam ubacio power color sve što sam dobija je bilo Checking NVram. Tako da najverovatnije ovaj kontignet Power color karti izgleda ima neki ozbiljan problem
:: a sta ti ja znam..
:: ::
:: :: PowerColor je zlo
:: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: Hoping for the best but expecting the worst.
FatZadd Re RE RE 26.12.2008. 16:51 #85640

I ja sam imao problema sa X 1650...radila je normalno(naravno instalirao sam bez CCCobrisao sve DC-om u SM),sve dok nisam dodao Tv karticu i instalirao drajvere....Tu sam vec

Posle ponovljenog postupka... radi!!

djboki Pregrevanje 26.12.2008. 17:01 #85642

broj poruka: 96
Ne znam kakav ti raspored komponenti na ploči,ali poznato je da se Barton puno greje,
a pogotovo ako je overklokovan.
Znači ,ako se između grafičke i Bartona nalazi memoriski kontroler od čip-seta
koji se takođe sigurno puno greje ,problem je sigurno u pregrevanju komponenti.
Rešenje,stavi mali kuler (od pentium keca) na čip od memoriskog kontrolera,zatim
očisti i po potrebi zameni kuler na procesoru kvalitenijim,stavi svežu pastu na isti.
Obavezno obezbedi dodatno hlađenje kućišta,najmanje jedna osmica pozadi da
izvlači zagrejan vazduh

Pisko Question 26.12.2008. 17:14 #85643

broj poruka: 6650
Možda sam propustio - ili i nije rečeno: šta si zamenio sa dotičnim ATI-jem?
Da nije nVidia?
Ako je to slučaj.... prvo deinstaliraj nvidia agp drajvere, očisti ih eraserom za nvidia drajvere, pa tek onda instaliraj ati-jeve, inače, nema bežanja od problema.
Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

Stripy DA SE NADOVEŽEM 26.12.2008. 19:43 #85654

broj poruka: 4163
POWER COLOR=NAKAZA
Poruku VPU recover ćeš dobiti samo kada kartica hardverski nije u redu. Eksplicitno sam imao situacije gde prorade na AGP 4X pločama. Možeš da probaš da u biosu ploče spustiš protok sa 8X na 4X . Ako ni to ne pomogne pravac reklamacija. Ma šta ako ne proradi, pravac odmah reklamacija i nek ti zamene za nešto drugo (makar bio to i paradajz)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs