Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Hajde i ja da vas malo gnjavim
STRANA 1 OD 1
rasha44 Hajde i ja da vas malo gnjavim 20.12.2008. 23:21 T13919

status: user
broj poruka: 1492
Već sam u postu o Balistix memoriji napisao da nemam pare da odmah sklopim celu novu mašinu. Ali, pošto niko ne zna kako će se cene kretati, razmišljam da se malo napnem i uzmem sad grafičku kartu.

Ne igram igre, ne zanima me overclock, filmove retko gledam na kompjuteru i nisam nešto lud za HDV. Treba mi dobra grafička iz srednjeg segmenta, koja će me služiti sledeće 2 - 3 godine. Znam da je iracionalno, ali ne volim ATI:))) Prema tome, samo nVidia.
Ubio sam se gledajući po Netu i, po onome što sam video, najviše je hvaljena Gigabyte
9600GT i to obe verzije, silent i sa kulerom. Iz serije 9500GT nisam našao nijedan ozbiljan review. Razlika u ceni između 9600GT i 9500GT je 4.000 RSD, što nije zanemarljivo. Šta mi preporučujete?

Još nešto. Tišina mi je srašno važna, pa mi se i to svidelo kod pomenute Gigabyte grafe. Vuče manje struje od ostalih i vrlo je tiha.

Unapred hvala!

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pufi re 20.12.2008. 23:26 #84723

broj poruka: 2196
ge force 9600GT PALIT SONIC+ 2000/700 VRH KARTA ZA SLEDECE 3GOD I dalje BEST BUY

BIOSTAR THE WAY OF LIFE
Saske ... 20.12.2008. 23:34 #84724

broj poruka: 1117
ne razumem...ako ti graficka treba samo da bi imao sliku na monitoru, cemu onda to bacanje para...zasto lepo ne kupis 8400gs...ili jos bolje neku ATI HD2400 ili HD3450...sve te kostaju oko 2000din, ima dosta silent modela i rade to sto ti treba da rade...

Overclocking is the way of life!!!

rasha44 Re: ... 20.12.2008. 23:54 #84725

Zato što se povremeno amaterski igram sa obradom videa i možda ću se ubuduće igrati više. Inače, stalno presnimavam video sa VHS-a, jer mi je žena prevodilac. Povremeno nešto od toga i sačuvam.

I, NE, kao što sam već rekao, neću ATI:))

Nightbird

:: ne razumem...ako ti graficka treba samo da bi imao sliku na monitoru, cemu onda to bacanje para...zasto lepo ne kupis 8400gs...ili jos bolje neku ATI HD2400 ili HD3450...sve te kostaju oko 2000din, ima dosta silent modela i rade to sto ti treba da rade..
::
:: Overclocking is the way of life!!!
gile23 ... 21.12.2008. 00:14 #84726

broj poruka: 9121
9600GT sa 512MB, biraj kog ces proizvodjaca i ne uzimaj silent verzije imaju veoma visoku temperaturu,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dragg re 21.12.2008. 00:36 #84730

broj poruka: 2270
Brzina kartice u 3D nema nikakve veze sa obradom videa, 9600 za te svrhe je debeo luxuz. Kao što kaže Saske, 8400Gs ako baš nećeš radeona.

trogdor Prodam ti ja Palit 9600GT Sonic 512MB 256bit DDR3 HDMI DxP2 DVI 21.12.2008. 00:37 #84731

broj poruka: 373
Ako te zanima... tokonju@gmail.com
Garancija jos 16 meseci u imtelu.
Go Go Go !!!

rasha44 Ne pomažete mi baš 21.12.2008. 01:56 #84732

Ljudi nemojte se ljutiti, ali ja sam tražio savet a ne pametovanje. Ne služe valjda grafičke karte samo za igre, overclock i jurenje rezultata u 3D marku.
Ako možete, kao što su neki i predložili, da mi, po svom iskustvu ili znanju, kažete koju kartu iz srednje klase, nVidia serije 9500GT ili 9600Gt, da kupim, biću vam veoma zahvalan.

Ako sklapam novu mašinu za sledeće 2-3 godine, onda hoću i dobre komponente. Inače bih pokušao da se cenjkam sa čovekom koji na oglasima prodaje XFX Nvidia 7800GT - VIVO i završio sam posao. Ne moram da kupujem TV karticu. Ali, zašto bih kupovao polovnu stvar.

Još jednom hvala na budućim savetima.

Nightbird

Equinoxe Re: Ne pomažete mi baš 21.12.2008. 02:14 #84737

broj poruka: 12057

Ja ti već rekoh na mail, nema bolje kupovine od 9600GT 512 MB ako gledaš samo nV. Ne ulazim u to zašto nešto hoćeš ili nećeš, pare su tvoje. 9600GT je ponavljam sredina sredine, prosečna kartica koja će terati sve do 1680 x 1050 ako ne preteruješ sa FSAA podešavanjima. 9500GT je kartica za izbegavanje ako i misliš da ponekad nešto odigraš.
Ako znaš da tvoje igranje neće prevazići povremeno pokretanje Solitarie-a, nekih ne zahtevnih igara, onda 9500GT i uštedećeš kinte. Ukratko. Cena tačno govori koliko je 9500GT slabiji od 9600GT.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Ljudi nemojte se ljutiti, ali ja sam tražio savet a ne pametovanje. Ne služe valjda grafičke karte samo za igre, overclock i jurenje rezultata u 3D marku
:: Ako možete, kao što su neki i predložili, da mi, po svom iskustvu ili znanju, kažete koju kartu iz srednje klase, nVidia serije 9500GT ili 9600Gt, da kupim, biću vam veoma zahvalan
:: Ako sklapam novu mašinu za sledeće 2-3 godine, onda hoću i dobre komponente. Inače bih pokušao da se cenjkam sa čovekom koji na oglasima prodaje XFX Nvidia 7800GT - VIVO i završio sam posao. Ne moram da kupujem TV karticu. Ali, zašto bih kupovao polovnu stvar
:: Još jednom hvala na budućim savetima
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

rasha44 Re: Re: Ne pomažete mi baš 21.12.2008. 03:11 #84740

@bax2003
10x again. Znam koliko je 9600Gt bolja. Samo me je zanimalo da li neko iz iskustva zna šta bi mi preporučio. Gainward, Palit, Gigabyte or else. Po testovima koje sam video na TweakTown, Oversclokers.net i jos nekim sajtovima, Gigybyte je najtiša, troši najmanje struje a ima gotovo iste performanse kao ostale u toj klasi.

Kod nas su cene za sve gore pomenute firme gotovo iste. Govorim o modelu 9600GT 512MB/256bit.

Nightbird

:: Ja ti već rekoh na mail, nema bolje kupovine od 9600GT 512 MB ako gledaš samo nV. Ne ulazim u to zašto nešto hoćeš ili nećeš, pare su tvoje. 9600GT je ponavljam sredina sredine, prosečna kartica koja će terati sve do 1680 x 1050 ako ne preteruješ sa FSAA podešavanjima. 9500GT je kartica za izbegavanje ako i misliš da ponekad nešto odigraš
:: Ako znaš da tvoje igranje neće prevazići povremeno pokretanje Solitarie-a, nekih ne zahtevnih igara, onda 9500GT i uštedećeš kinte. Ukratko. Cena tačno govori koliko je 9500GT slabiji od 9600GT
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
:: :: Ljudi nemojte se ljutiti, ali ja sam tražio savet a ne pametovanje. Ne služe valjda grafičke karte samo za igre, overclock i jurenje rezultata u 3D marku
:: :: Ako možete, kao što su neki i predložili, da mi, po svom iskustvu ili znanju, kažete koju kartu iz srednje klase, nVidia serije 9500GT ili 9600Gt, da kupim, biću vam veoma zahvalan
:: ::
:: :: Ako sklapam novu mašinu za sledeće 2-3 godine, onda hoću i dobre komponente. Inače bih pokušao da se cenjkam sa čovekom koji na oglasima prodaje XFX Nvidia 7800GT - VIVO i završio sam posao. Ne moram da kupujem TV karticu. Ali, zašto bih kupovao polovnu stvar
:: :: Još jednom hvala na budućim savetima
:: :: Nightbird
:: :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

Equinoxe Re: Re: Re: Ne pomažete mi baš 21.12.2008. 03:24 #84743

broj poruka: 12057

Ovim redom:
Palit, Gainward, GA.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: @bax200
:: 10x again. Znam koliko je 9600Gt bolja. Samo me je zanimalo da li neko iz iskustva zna šta bi mi preporučio. Gainward, Palit, Gigabyte or else. Po testovima koje sam video na TweakTown, Oversclokers.net i jos nekim sajtovima, Gigybyte je najtiša, troši najmanje struje a ima gotovo iste performanse kao ostale u toj klasi.
:: Kod nas su cene za sve gore pomenute firme gotovo iste. Govorim o modelu 9600GT 512MB/256bit
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

grr a shto ne amd 21.12.2008. 03:52 #84750

broj poruka: 242
umesh plocu sa itegrushom, svaki x2 procesor ce ti biti dovoljan

SkyFire Hm.. 21.12.2008. 06:09 #84762

broj poruka: 18472
Rasho od svega sto bih ti rekao da izbegnes kartu sa pasivnim cooler-om..Gigabyte iz iskustva znam da se dosta greje i to ti ne ide u prilog a da pri tom mislim na modele sa pasivnim hladjenjem..Kao karte nisu lose ali sve je to moj Rasho referentno,ama bukvalno isto..Ja bih ti preporucio da ides redom pocev od cene..Koja ti bude najjeftinija tu i uzmi..Skoro sam prodao 9600 GT MSI i kartica je sasvim ok..Probao sam i Asus,Gigabyte slim itd...Ova kartica je mrak:

http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=55

Uzmes ovo i nikad se neces pokajati...

Pogledaj i ovu posto ti je u istom cenovnom rangu a karta je brza :

http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=76

Probao sam i ovu kartu :

http://www.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=6&l3=651&l4=0&model=2578&modelmenu=1

Sasvim korektna stabilna kartica i ona ti dodje najjeftinija...U poslednje vreme kako tehnologija napreduje mogu ti reci da sve sto sam iz Asus-ove ponude grafickih karti probao je zaista kvalitetno..Gigabyte ume bogme i da zakaze i nemam poverenja u njega..Gainward OK,tu sam poptuno ravnodusan,za njega sam uvek,MSI postujem takodje jer je pokazao kvalitet na polju grafickih karti..Nadam se da sam te bar malo usmerio..Tu sam i dalje ako zatreba..

I Want to believe - The truth is out there

Scyter re 21.12.2008. 10:25 #84772

broj poruka: 8138
Palitova 9600gt je najbolja.Meni je temperatura u iddlu 37c a u gamemodu 54c.Najaca karta,uopste se ne greje,igram 6 sati dnevno igrice i nikad mi ne prelazi temp iznad 54c

stefanon Preporuka Gigabyte 9600gt silent 21.12.2008. 10:35 #84773

broj poruka: 268
Ja je imam u kompu već skoro pola godine, nesam imao nikakvih problema.
- karticu sam oc-ovo do 800/2200 tako da i to potvrdjuje kvalitet
- kad neradi u 3d temperature ne prelaze 50c
- kad se igram temperatura bude oko 80-90c bez dodatnog hladjenja
- nema cičanja i zavijanja - kartica je potpuno bešumna

Ja licno imam noctu-a 8-icu na njoj koju upalim speedfanom kad se igram pa ni tada temperatura ne prelazi 50c.

Uzmi i nećeš pogrešiti - ja nisam.

rasha44 Re: Preporuka Gigabyte 9600gt silent 21.12.2008. 15:46 #84826

Kako si nakačio Noctua ventilator i gde si ga povezao na struju? Pitam iz radoznalosti,
pošto sam ja, kao, neki SAM-ovac.

@eseses
Koji tačno model Palita?

Nightbird

:: Ja je imam u kompu već skoro pola godine, nesam imao nikakvih problema
:: - karticu sam oc-ovo do 800/2200 tako da i to potvrdjuje kvalitet
:: - kad neradi u 3d temperature ne prelaze 50
:: - kad se igram temperatura bude oko 80-90c bez dodatnog hladjenj
:: - nema cičanja i zavijanja - kartica je potpuno bešumn
:: Ja licno imam noctu-a 8-icu na njoj koju upalim speedfanom kad se igram pa ni tada temperatura ne prelazi 50c
:: Uzmi i nećeš pogrešiti - ja nisam
stefanon Re: Gigabyte 9600gt 21.12.2008. 23:36 #84945

broj poruka: 268
Noctu sam prikačio direktno na ploču u sistem fan.
Speedfanom se mogu kontrolisati samo sistem i cpu fan.

Inače u računaru imam još 3 noctue 12-ice i ovu jednu 8-icu, napajanje gigabyte 800w 14cm i računar mi je skoro nečujan.

Nadam se da sam pomogao, pozdrav!

rasha44 Hvala svima 22.12.2008. 00:34 #84950

koji su dali konstruktivne predloge. Otprilike znam šta bih uzeo, a kupiću ono što nađem od Palita, Gainwarda, možda i Asus.

Još jednom HVALA!

Pozz.

Nightbird

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs