Bolje je da ne menjaš. Kartice su jako blizu što se performansi tiče. 9800GTX+ je taman toliko brži da bi bilo gubljenje vremena da skidaš i čistiš Catalyste da bi imao svežeu podlogu za Detonatore. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: sta je bolj :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: ::
Vidi se da je taj tvoj 4850 malo pojacan i cak malo brzi od tog GTX-a. ATI se ubrzao ovim novim drajverima za nekih 5%, ali kazu da treba da dodje i neko ubrzanje od 50%, jer je pola karte zakljucano, neko je to pominjao na berzi. Ako je sve to istinito onda ce 4850 da bude u rangu sa GTX260, a 4870 sa GTX280 !!!
9800GTX+ je brzi od 4850. Povrh svega manje problema imas sa nvidi-om i drajverima, tako da ako te ne kosta nista, ili te kosta neku sicu, menjaj to... __________________ Scourge of PCBerza
Pa nije mu bas cimanje da uninstalira drajvere i iskoristi neki driver clearner za catalyst... __________________ Scourge of PCBerza
:: :: Bolje je da ne menjaš. Kartice su jako blizu što se performansi tiče. 9800GTX+ je taman toliko brži da bi bilo gubljenje vremena da skidaš i čistiš Catalyste da bi imao svežeu podlogu za Detonatore :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ :: Hoping for the best but expecting the worst. :: :: :: :: sta je bolj :: :: :: :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: :: :: ::
Razlika u brzini je neprimetna golim okom,a 9800GTX+ je definitivno jedna od najbucnijih kartica koje sam imao. Drugim recima 9800GTX+ je brza (ali na papiru),a 4850 je definitivno mnogo bolja karta.
100% se slažem. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Razlika u brzini je neprimetna golim okom,a 9800GTX+ je definitivno jedna od najbucnijih kartica koje sam imao :: Drugim recima 9800GTX+ je brza (ali na papiru),a 4850 je definitivno mnogo bolja karta :: :: :: DaSickSyste :: ::
nadam se da ce da mi se ubrza ova moja 4850 gde si nashao tu informaciju iskreno ne verujem da da su pustili u promet neshto shto moze da radi mnogo brze
Gile rulz...take stvari se ne pitaju...:P a sta ti ja znam...
:: nadam se da ce da mi se ubrza ova moja 485 :: gde si nashao tu informacij :: iskreno ne verujem da da su pustili u promet neshto shto moze da radi mnogo brz :: :: :: ::
Ja lično, kao ATi-jevac, nikada ne bih menjao Radeona za DžiForsa, a drugi nek pričaju šta hoće. Tvoj slučaj je veoma prost. Kao što rekoše kolege, te dve karte su sličnih performansi, tako da je krajnje besmisleno menjati, zato što ćeš time dobiti veoma malo ili ništa. A pri tom, mislim da je 4850 modernija karta od 9800GTX+(-*:) i još ako ovo povećanje performansi ne bude samo tra-bla-bla. Lično bih bio srećan kada bih je posedovao.
Palitova 9800GTX+ se ne greje uopste.Ja sam fan nvidie,ali ti bih preporucio da ne menjas 4850 za 9800GTX+ zato sto dobijes malo u perfomansama,da sam ja na tvom mestu razmisljao bih o gtx260,gtx280 ili 4870 a ne o ovakvoj zameni.
razlika mozda 1% ako hoces malo klokni i vozi ,licno sam se pri kupovini dvoumio izmedju 4850 i 9800gtx+ i upao mi toxic4850 ,posle probao i asus dk9800gtx+ i razlika je skoro ne merljiva nekad bolje jedno nekad drugo ali zanemarljivo( da ti olaksam odluku ja sam fan samo svog novcanika ,znaci imao sam i jedno i drugo po nekoliko puta tako da nema sta da mislis pusti FANOVE da fanuju misli na svoje novce) p.s.fan sam atija, nvidie isto kao da kazes fan sam Maxija,Rodica mozes da budes fan Partizana ,Zvezde, Ferarija ,Meklarena ali ovo je besmislica(bez ljutnje)
Nema tu ko zna kakva je. Brza je i bolja, sa neopisivo boljim drajverima, ali tvoj izbor je tvoj izbor... __________________ Scourge of PCBerza
:: OK,hlava svima,razmislio sam preko noci i ipak ostaje CRVENI,ko zna kakva je ova 9800GTX+ ova 4850 znam sta je!!!!!!! :: :: :: HVALA NA SVIM ODGOVORIM :: :: :: :: BIOSTAR THE WAY OF LIF :: ::
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.