Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
samsung 2243nw !?
STRANA 1 OD 1
vjovic samsung 2243nw !? 19.12.2008. 16:43 T13898

status: user
broj poruka: 10
Kako da ugledam bios meny prilikom startovanja računara? Od skoro sam vlasnik korišćenog (420 sati) 22`` monitora pa me interesuje da li on uopšte može da prikaže VGA rezoluciju pre dizanja XP. Inače, kada učita windows sve radi kako treba, čak ima i VGA, (sa crnim prugama sastrane). Treba mi hitno povratna informacija šta se dešava prilikom uključenja računara, zbog reklamacije. Ovo je nezgodno zbog podešenja BIOS-a koja su mi onemogućena.

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliBaneBG Grafika... 19.12.2008. 16:46 #84570

broj poruka: 487
Jel imas vise grafickih, ako imas integrusu, mora u nju da ti bude uboden monitor da bi video bios...?!
Barem je tako bilo ortaq...
PoZ

==========
BLEJA:)))

FatZadd restart pa kad bude crn ekran d-e-l-e-t-e dok se ne pojavi bios(plavoooo 19.12.2008. 16:48 #84572

broj poruka: 140

.......
vjovic samsung 2243nw!? 20.12.2008. 16:43 #84677

Nemam više grafičkih i nemam integrisanu. Naprotiv imam ATI Radeon Saphire 2600HD AGP sa 512 DDR2 koji je sa prethodnim samsungom 720NV sve prikazivao korketno uključujući i POST.
Da se razumemo ne pomaže `restart pa kad bude crn ekran delete dok se ne pojavi bios(plavoooo`
Vidi se samo niz pruga plave boje i kada pritisnem dugme na monitoru Auto (za podešenje ekrana) ne dogodi se ništa tj. osveži i bude ponovo isti prikaz umesto da razvuče sliku kako, inače radi u windowsu.
vjovic samsung 2243nw !? 28.12.2008. 13:15 #85886

Problem i dalje prisutan! Odlučio sam da ignorišem činjenicu da imam izvesna ograničenja u upotrebi računara zarad konfora prilikom gledanja filmova. Od nedavno, ustanovio sam da neće ni da razvuče sliku igrice pa su mi dečica tužna zbog Paje patka koji više ne radi.

Molim vas, ako neko ima gore navedeni monitor na ATI 2600 Pro AGP kartici ili sličnoj, neka mi javi iskustva sa slikom u VGA rezoluciji tj. da li je ima ili nema?
arspedja pitanje? 17.01.2009. 16:57 #90088

broj poruka: 15
Da ne bih otvarao novu temu pitacu ovde...
Procitao sam na itsvetu da ovaj monitor moze da podrzi i rezoluciju 1920x1200. Konkretno ovako stoji u tekstu: `Posebno je zanimljivo što ovaj monitor uprkos osnovnoj rezoluciji od 1680x1050 piksela prikazati i sliku u 1920x1200 piksela uz izvesno krzanje slike koja je ipak koliko-toliko upotrebljiva, što je već retka osobina TFT monitora.` Zanima me da li je to istina i kakva su iskustva sa tim?

Link it sveta sa testom ovog monitora: http://www.itsvet.com/tekst/samsung-2243nw/979/

arspedja zar niko ne zna?! 18.01.2009. 14:54 #90273

broj poruka: 15

d1arsenovs ? 18.01.2009. 19:18 #90342

broj poruka: 29
To za vecu rezoluciju sam i ja procitao. I mene zanima da li je to istina, da li je moguce? Ako jeste, onda bi trebalo da mogu da se gledaju i fullHD filmovi, zar ne? U tom slucaju, nema dileme, treba uzeti ovaj monitor pod hitno!

vjovic odgovor 20.02.2009. 21:59 #98055

max rez.1680x1050 na ati radeon hd 2650 pro 512MB
vjovic kraj 12.09.2009. 11:49 #139394

mukama je došao kraj. Nepitajte kako, samo od sebe sve je došlo na svoje. Mislim da je ćerka instalirala Sims 1 i od tad sve SVGA igrice rade. Monitor je počeo da prikazuje i POST na celom ekranu, tako da mi je napokon omogućen pristup BIOS-u.
Šta je tome uzrok?
Možda je ostao deo starog drajvera od ATI9550 koji sam kao uklonio pre instalacije ATI2650 Pro. Ako dodam da sam OS i sve programe na disku vukao još od Bartona... Bolje je bilo da sam formatirao disk a zatim napravio instalaciju OS, verovatno ove teme na forumu nebi ni bilo.

Na kraju ove teme hvala svima na učešću i savetima.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60376. Broj poslatih odgovora: 647191.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs