Imam 4850, odlicna karta, samo kupuj kartu sa dobrim hladjenjem, imala je tema od pre nekoliko dana o tim kartama sa Zalmann kulerima, procitaj pa odluci da li ces kartu sa fabrickim kulerom ili ne,...
Kakve veze ima sto 4850 nije prepakovan, kad i dalje muci probleme sa drajverima...
Dodaj samo GTA4 na celu kilometarsku listu... __________________ Scourge of PCBerza
:: 9800gt je prapakovani 8800gt cisto da lepse zvuci a u stvari je ono sto jeste 8800gt :: :: 4850 je ono sto jeste nije prepakovan nego nov i to ubitacno dobar proizvod :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: ::
Stvarno ne znam kakve vi probleme imate sa drajverima ?!?!? Sa mojim 4850 X2 sam probao već preko 10 igara (uključujući i Far Cry 1 i 2, NFS zadnja dva, COD 4 i 5, UT3, Fallout 3) i sve moguće 3D markove (05. 06 Vantage....), nijedan jedini problem. On je komplikovaniji u komunikaciji sa drajverima zbog CrossFireX-a. Pale se sva 4 displeja i TV out-om bez problema, radi overlay (za razliku od cele 9xxx i 8xxx nVidia serije), max i maya ko satić rade..... _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Upravo tako BAX ... Ja imam Gainward HD4850GS (ranije imao ATI HD3870 DDR4) i nemam nikakvih problema sa driverima i nikada ih nisam ni imao... O `tim`problemima najvise govore korisnici nVidia grafickih kartica, govoreci kako je to slaba tacka ATI-ja... Realno gledano, vrlo malo korisnika ATI kartica se zali na takve probleme... Sto se tice igre GTA 4, izasao je patch koji resava mnoge probleme a i optimizaciju na ATI a i na nVidia karticama... Sto se tice hladjenja, preporucujem svoju :) ili (citao sam da je dobra) GIGABYTE sa ZALMAN hladjenjem...
A sto se tice igrica, znam da je vecina bolje optimizovana za nVidia kartice , i sama nVidia placa zbog toga grdne pare tvorcima tih igrica... 100%
Imam je vec par nedelja, verziju sa dual slot kulerom i sljaka odlicno. Dobre su i Safirove i Palitove... A nVidiju obidji slobodno, neces se pokajati... Ja sam sad prvi put u zivotu kupio ATI i bilo mi je cimanje, zbog toga sto sam se nacitao svega i svacega na ovom forumu, pa nisam bio siguran sta da kupim. To sto neki ovde lupaju bezveze iz ne znam kojih razloga je nebitno. Uglavnom, ja nisam pogresio sto sam pre svega mislio svojom glavom...
Ko zna šta si ti radio tvom Windows-u, DirectX-u, ili budžio Omega drajvere, i ko zna šta još, stavljo nove bez čišćenja starih itd pa te zeza u GTA. 4 sata sam ga juče vozikao sa ortakom i nikakvo treperenje nisam video ni na 19` u 1280x1024 ni na 24` u 1680x1050 (GTA IV ograničenje). _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: zato sto se svi javljaju oko problema u GTA4(treperi slika)oni koji imaju ATI kartice(4850) :: :: ::
svi sa ATI kartama imaju slabe performanse u GTA 4 naprimer po nekim testovima koje sam gledao 4850 ima performanse kao 9600GT u GTA 4, ne znam mozda su sad nesto izbacili i optimizovali...
Koliko su igru dugo radili, toliko su engine zbrzili. Nema kritike na grafiku nego na optimizovanost engine-a. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: nemam ja tih problema,nego kazem da su se javljali pre par nedelja momci koji su imali probleme sa slikom.Mozda je patch sad sve sredio :: :: ::
NA OVOJ MOJOJ ATI 4850 JE GLACIATOR KULER I VRHUNSKI ,100% OPTERECENJA GRAFICKE U GTAIV I CRYSIS WARHEADU 6 SATI BEZ PRESTANKA MAX TEMPERATURA JE 66STEPENI
:: treba da izaberem izmedju ove dve graficke karte...treba mi savet, uz napomenu da mi je potrebna graficka za rendering a ne za igracke varijante!! @pecarski Moram da ti kazem nesto sto ce te mozda razocarati,ali graficka karta NEMA APSOLUTNO NIKAKVE veze sa renderom i kupovinom jace graficke karte neces ubrzati render ni za 0.0000001%. To je kao da kupujes brzi hard disk da povecas brzinu downloada. Brzina rendera zavisi od dve stvari: 1.brzine procesora, 2.kolicine rama.
Ako stvarno kupujes graficku kartu za render a ne za igre,bacices pare.
Pa Jadni ATi mora da se dovija na trista nacina ne bi li zaobisao nVidijine smicalice ubacene u razne `...to be played on nVidia (ili kako vec bese)...` igrama pa i pored toga zaostaje svega par posto a kosta bar 35-50% manje.
Iskljuci reklame i ukljuci vec jednom mozak, prst na celo i razmisli pre nego sto talambasas.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Kakve veze ima sto 4850 nije prepakovan, kad i dalje muci probleme sa drajverima.. :: :: Dodaj samo GTA4 na celu kilometarsku listu... :: _________________ :: Scourge of PCBerza :: :: :: 9800gt je prapakovani 8800gt cisto da lepse zvuci a u stvari je ono sto jeste 8800gt :: :: :: :: 4850 je ono sto jeste nije prepakovan nego nov i to ubitacno dobar proizvod :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !! :: :: :: ::
Hehehehe... Zato OBOZAVAM ovu zemlju! Srbinu niko ne moze da proda foru pa ni najveci marketing eksperti. Evo ja se secam da je pisalo nesto tipa `The way it meant to be played`, a nisam guglao i nisam to video bar jedno 2-3 godine =D Srbenjdi mozes da mozes da pricas koliko hoces... Sto vise pricas/forsiras manje ti veruje. Samo tako, tako i treba! =)
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647267. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.