Da se nebi razjasnjavao iz teme u temu,evo vam prostor:Cije(koja)karte su best by u svom segmentu?Znaci:Benchmark`s,arhitekture,praksa,rekla-kazala....Pa ko voli nek izvoli.
3d fx voodoo banshee ih je sve rodila i ostaje najbolja, prva kartica koja je imala i 3d i 2d prikaz odjednom ikoji su radili pre toga je sve bilo toerija a posle istorija>
Ovo se malo razvija u losem smeru,ali nastavite valjda cemo doci do teme,reko kada su ljudi tolko zeljni prepucavanja na temu ATI-Nvidia evo im cela tema pa nek rostiljaju.
...mislim da je toga svima vec preko glave i da vise nema svrhe komentarisati na tu temu...a mislim da tema naravno da ide u pogresnom smeru posto ne znam da li neko ovde ima i volje i zelje da izgubi sat zivota da bi napisao prednosti i mane za svaki segment, i to posle pet tema ode u istoriju posto niko vise to ne gleda kada ode sa prve strane
uzmimo karticu bilo kog proizvodjaca, izaberemo game benchmark (za to UGLAVNOM vecini sluze kartice) i podelimo rezultat benchmarka sa aktuelnom cenom kartice. dobijeni rezultat suprotstavimo sa karticom suprotnog tabora, istog cenovnog razreda. evo ja cu da pocnem sa:
ATI3850 256mb/3DMark05default 11578/5400din=2.144 cena/performanse index
e sad, ako ima raspolozenih vlasnika nvidijinih kartica priblizne vrednosti, bilo bi lepo da vidimo odgovor... napominjem da sam 3dmark05 izabrao jer mi se slucajno zatekao na kompu, i da je test radjen na amd le1640 kloknutom na 3ghz, 2gb ddr ...i da, NEMAM niti sam ikada imao probleme sa ATI drajverima, zajebite sa tom pricom ______________________________________________________________________ *ebo m*t*r, pusti taj instalacioni cd kao audio disk, pa ga odzvizdi u slusalicu da ga snimim na kasetu da ga iskompajliram na nekom komodoru, pre ce tako da bude nego ovaj torent
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.