Komp je zbudzen od sledeceg: gigabyte p31 ds3l intel e2160@2,7ghz 2gb geil ultra 800 napajanje codegen 550w dual12 trte-mrte. Uz sve to ide i grafa palit 8600gt sonic s kojom sam se jako lepo druzio i vrlo mi je draga,i ako znam da je prilicno omrazena na forumu,ali njena upotrebna vrednost je postala diskutabilna pa bi tu uleteo opet Palit samo 9800gt. Da li bi ta nova kartica bila overkill za ostatak konfiguracije,mislim na memaru i procesor? Mislio sam da se zadrzim samo na kupovini grafe i da se ovo ne pretvori u american-like xmass shoping spree pa da zavrsim sa celom novom konfiguracijom ali prvo cekam neko savetodavno misljenje od vas. Koliko bi imalo smisla zameniti e2160 sa e5200?
What? Are we surrounded? Excellent! Now we can attack in any direction!
ne bi bila overkil, sve bi to lepo radilo... sto se tice e5200, to je extra procesor, bolji je od tog e2160 za nekih 10-15posto na istom kloku...plus lako se klokuje i preko 3.5GHz...sve u svemu dobra je kupovina, ali ako ti je samo zbog igranja onda nema bas previse smisla...sve ce ti lepo raditi i sa time sto imas...
Bilo koju graficku da uzmes (9800gt ili ati 4850) imaj u vidu da trose osetno vise struje nego tvoja sadasnja graficka. Cim si pomenuo Codegen napajanje makar bilo i 550W meni se odmah smrklo pred ocima. Nemoj da rizikujes da stavljas te graficke na to kinesko napajanje. Graficke te klase traze brendirano pravo napajanje od 500W+. Nije sve u vatima nego i u jacini +12V grana sto je velika mana Codegen i svih slicnih napajanja jer su im te +12V grane slabe i nisu u mogucnosti da obezbede konstantnu voltazu pod opterecenjem nego voltaza dosta varira. Ne zezaj se da ne bude posle jao sto nisi znao.
Ako ćeš da kupuješ novu mašinu (tj. određene komponente) samo zbog idiotskog GTA 4, onda bolje idi skoči sa mosta. Imaš ih dva, pa biraj sa kojeg ti je lepše.
Na Chieftecu 400W 4850 klokovana sa E8400 bez problema radi,...
Pozdrav!
:: Bilo koju graficku da uzmes (9800gt ili ati 4850) imaj u vidu da trose osetno vise struje nego tvoja sadasnja graficka. :: Cim si pomenuo Codegen napajanje makar bilo i 550W meni se odmah smrklo pred ocima. :: Nemoj da rizikujes da stavljas te graficke na to kinesko napajanje. Graficke te klase traze brendirano pravo napajanje od 500W+. Nije sve u vatima nego i u jacini +12V grana sto je velika mana Codegen i svih slicnih napajanja jer su im te +12V grane slabe i nisu u mogucnosti da obezbede konstantnu voltazu pod opterecenjem nego voltaza dosta varira. :: Ne zezaj se da ne bude posle jao sto nisi znao :: :: ___________________________________ :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan. :: ::
A zasto da ne kupi, ako mu se igra GTA 4, red je da je odigra na necemu kvalitetnom sa sto vise detalja. Video sam kako izgleda na xbox360 kod drugara, cenim da je na pc jos bolje. A i nije u pitanju samo jedna igra, graficka ce mu biti dovoljna i za neke nadolazece naslove.......
:: Ako ćeš da kupuješ novu mašinu (tj. određene komponente) samo zbog idiotskog GTA 4, onda bolje idi skoči sa mosta. Imaš ih dva, pa biraj sa kojeg ti je lepše :: :: ::
bila overkill, uzmi 9800GT ionako je malo slabija od 4850 nemoj ATI ako je zbog GTA 4 losije se pokazao ATI u ovoj igri. A procesor i nema smisla menjati, malo jos klokuj taj ako hoces bolje.
Chieftec je drugo. Cak i sa 400W je jaci od Codegena od 550W.
:: Na Chieftecu 400W 4850 klokovana sa E8400 bez problema radi,.. :: :: Pozdrav :: :: :: :: Bilo koju graficku da uzmes (9800gt ili ati 4850) imaj u vidu da trose osetno vise struje nego tvoja sadasnja graficka. :: :: Cim si pomenuo Codegen napajanje makar bilo i 550W meni se odmah smrklo pred ocima. :: :: Nemoj da rizikujes da stavljas te graficke na to kinesko napajanje. Graficke te klase traze brendirano pravo napajanje od 500W+. Nije sve u vatima nego i u jacini +12V grana sto je velika mana Codegen i svih slicnih napajanja jer su im te +12V grane slabe i nisu u mogucnosti da obezbede konstantnu voltazu pod opterecenjem nego voltaza dosta varira. :: :: Ne zezaj se da ne bude posle jao sto nisi znao :: :: :: :: ___________________________________ :: :: :: :: I pijan i trezan za kompjuter vezan. :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.