iskreno evo treba ovih dana da pazarim neke komponente . Odlucih se za intel 7200 i asus p5ql-pro i 4 gb geil dragon na 800 mhz. Ne volim OC , tako da ce sve raditi na default-u. Za ovu cenu oko 100 ,105 ili 110 eura ima 9600 GT , 3870 i 9600 GSO. Sad , malo sam citao i ova GSO je u stvari 8800 GTS i po meni glavna prednost u odnosu na brata 9600 GT je sto daje vise MB za tu cenu i koliko mi se cini isporucuje 94 ili 96 pixel sejdera ( kako li se vec pise ) a 9600 gt 64 ???
Zanima me da li ce ona sljakati kako treba i da li neko ima iskustva sa njom>>???
9600gso ima 96 shader procesora a 9600gt 64, mada po benchmarkovima izgleda da je 9600gt malo jaca. Medjutim 9600 gso je dosta jeftinija i to je moja preporuka. Ne isplati se dati 30-ak eura vise za 0 - 5% bolje performanse.Razliku neces ni primetiti
9600gso je dobra karta, ima dosta sirove snage (96 shejdera) ali ta memorijska magistrala je prilicno gusi i sakati performanse...pogotovu sto je i pored toga sto je magistrala skresana sa 256 na 192 bita, uglavnom uparuju sa sporijom i manje kvalitetnom memorijom sto dodatno gusi performanse...klokovanjem i nekim sitnijim volt modom bi iz nje moglo dosta da se izvuce za male pare, ali ti posto ne planiras to da radis, zaobidji je...to sto ima vise rama joj nista ne znaci...uzmi 9600gt...ili iskesiraj jos 20e i uzmi palitovu 9800gt...
...svaka kartica koja ima sporiju memorijsku magistralu za svoju kategoriju ti nece znaciti na duze staze. obavezno uzmi graficku sa 256bitnom memorijskom magistralom. tih 768mb ti nece znaciti kao recimo 512, pa cak u nekim slucajevima 256mb 256bitne memorije. najbolje ti je da uzmes 9800, ili bar 256bitni 9600GT. veruj mi, daleko od toga da je sve u ceni kada je ovako nesto u pitanju
p.s. nece ti se `videti` visak shadera jer ta kartica nema engine koji to moze da isporuci...
jer vidim da potencirate 256 bit magistralu. Ako je to tachno shto vi prichate, da je bolja karta sa 256 bita u odnosu na 128 bita ili 192 bita, zashto onda HD 4670 koja ima 128 bita magistralu shije mnoge karte koje imaju 256 bita? Znachi, nije toliko presudna magistrala jer imate i Gf 8800 gts 320 mb/320 bita koja je slabija oda HD 4670 512mb/128bit. Mislim da je jedino Shone 79 u pravu, uzmesh GSO i ushtedish kintolu ako je razlika 20-30evra, a 9600 gt jeste jacha karta ali ne toliko, tako da ako dajesh lovu za 9600 onda se zapitaj da li je bolje josh malo doplatiti pa uzeti 9800 ili josh bolje 4850. A ako je razlika izmedju 9600 gso i 9600 gt 10 evra uzmi 9600gt. @Shone 79 9600gt ima 112 shader i 16 pipe lines 9600gso, 96 sh i 12 pl
:: jer vidim da potencirate 256 bit magistralu. Ako je to tachno shto vi prichate, da je bolja karta sa 256 bita u odnosu na 128 bita ili 192 bita, zashto onda HD 4670 koja ima 128 bita magistralu shije mnoge karte koje imaju 256 bita? Znachi, nije toliko presudna magistrala jer imate i Gf 8800 gts 320 mb/320 bita koja je slabija oda HD 4670 512mb/128bit :: Mislim da je jedino Shone 79 u pravu, uzmesh GSO i ushtedish kintolu ako je razlika 20-30evra, a 9600 gt jeste jacha karta ali ne toliko, tako da ako dajesh lovu za 9600 onda se zapitaj da li je bolje josh malo doplatiti pa uzeti 9800 ili josh bolje 4850. :: A ako je razlika izmedju 9600 gso i 9600 gt 10 evra uzmi 9600gt :: @Shone 7 :: 9600gt ima 112 shader i 16 pipe line :: 9600gso, 96 sh i 12 p
4670 sije 8800GTS? Reci cu ti samo da proveris jos jednom tu informaciju.
Vi se svi krecete oko 120 evra i razglabate o Nvidiji,a da lepo uzme 4850 za 125 i moze da razmislja samo koje igre da nabavi a ne dali ce moci i kako da ih gura.Majstore stisni zube i uzmi 4850 a neko vreme preskoci Nvidiju a posebno polu mrtvi G92.
:: Vi se svi krecete oko 120 evra i razglabate o Nvidiji,a da lepo uzme 4850 za 125 i moze da razmislja samo koje igre da nabavi a ne dali ce moci i kako da ih gura.Majstore stisni zube i uzmi 4850 a neko vreme preskoci Nvidiju a posebno polu mrtvi G92 To je tacno. I ako uzima racunar za igranje treba bez razmisljanja da uzme 4850,jer u igrama moze da sazvace i ispljune celu gforce 9 seriju.
Druze ti si retkost na forumu,ljudi jednostavno ne mogu da skontaju da je od izlaska 8800GT sve posle toga sunovrat koji Nvidia na moje zaprepascenje jos uvek uspeva da proda.Ja ne kazem da ne treba kupovati GForce,ali ne sada i ne dokle god ne prebole G92.Po meni je katastrofa kada danas neko da 120+ evra za 9800GT.Ako malo bolje pogledate relevantne benchmark sajtove videce te da je 9800GTX slabiji od 4850 i to sada a o buducnosti da ne pricam.Svi smo pljuvali po HD2xxx seriji koja je bila promasaj,medjutim sada imamo istu situaciju sa G92 koji je bio odlican,ali mu Nvidia ne dozvoljava da umre i to zahvaljujuci Balkanu i drugim malim zemljama koji joj u tome znatno pomazu.Ja imam kontakte po celom svetu i neka mi neko od vas navede u kojoj zapadnoj zemlji u kojoj je slican odnos cena kao kod nas Nvidia ima primat(trenutno).
koja glupost.4670 da je brza od 9600gt.4830 je slabija od 9600gt a kamoli ova.Ako ste predlozili coveku 4850 onda je najbolje da uzme 9800gtx+.Druze,lepo uzmes za oko 100e 9600gt i ne razmisljas na duze staze.
Drago mi je da vidim da neko ceni ATi-ja i vidi stvari onekve kakve jesu. Samo što ne možeš da ubediš masu koja je naučila na DžiFors, na DžiFors i samo na DžiFors, nevezano da li je on stvarno dobar ili nije. Još kad počnu da se javljaju ljudi koji imaju te DžiForsove i počnu da pljuju ATi-ja i njegove drajvere, a da pritom nikada nisu ni imali Radeon kartu, onda svi oni koji su u dilemi prelaze na stranu nVidije. Istina je da nVidija ima bolje drajvere, ali to ne može da bude presudno. Pre će biti da su podmitili gotovo svaki jači razvojni tim, kako bi video igre koje prave bile bolje optimizovane za njihove karte. Neka mi neko navede kada je video reklamu za ATi-ja ili AMD-a pri startovanju neke video igre. Možda u jednoj ili dve, ali je zato nVidija u svakoj durugoj koju sam ja igrao. Može da kaže ko šta hoće, ali je 4850 trenutno best baj, i kao što rekoste, šije kompletnu 8-u i 9-u seriju DžiFors karti.
Sto se ATI-jevih driver-a tice imam informaciju iz AMD-a,mada ne jos sto posto(samo sto se vremena tice)da ce januarski catalyst 9 doneti otkljucavanje ATI-jevih serija 2xxx,3xxx,4xxx za otprilike 50%.Znaci ne pricam o poboljsanju vec o otkljucavanju veceg dela stream procesora.Jedino nisam saznao razlog zbog cega su oni po izlasku a i sada ne upotrebljivi,to je valjda caka da se Nvidia definitivno sasece.Medjutim vlasnici 2xxx nece osetiti toliko poboljsanje kao 3 i 4 serije.
....niko ne napada ATI-ja niti popularizuje nVidiu (narocito ne ja).
Covek je pitao za poredjenje i misljenje 9600 koja je nvidia i 9600 gt koja je isto nvidia. Odakle vam da neko potencira bilo sta? Ja licno imam 7xxx seriju nvidie jer smatram da je nvidia jako dobra u toj srednjoj klasi, i ne daje mi se vise od 70-80e za graficku (50e u mom slucaju), a sve osim pomenutog shita od crysis igram u high detail.
4850 i slicne kartice su trenutno najbolje na svetu, tu nema sta da se prica. Nisam imao dugo iskustva sa atijem jer je uvek bilo sitnih problema u mnogim igrama pre nekoliko godina kad sam imao ATI-a. To je moj razlog, ali to ne znaci da je ATI los nego da se ne cimaju dovoljno oko drivera.
Kada skidam patch za neku igru, uvek vidim poneki patch za ATI-ja koji recimo koriguje nesto u vezi textura ili nesto drugo. to je moj razlog sto ne idem ka ATI-u. Ali UVEK bi uzeo dobru karticu, samo mi se ne daje 120-135e za graficku. Ionako mnogo slabije kartice vuku sve ili bar vecinu igara kako treba. I ja isto mislim da je nvidia `zasrala` sa 9xxx (cast par izuzetaka). Uzmes karticu sa sto jacom magistraliom u bitima i sto vise shadera i to je to.
Jeli labude u kom kontekstu si ti skontao da ja branim ATI?Pa jebote da sam duze objasnjavao zajebao bih i Kafku,ajde lepo procitaj sve moje poruke na ovom postu pa ce ti biti jasnije.Kao sto sam rekao ja radim sa hardverom i veruj mi da meni najmanje ide na ruku ovo Nvidijino kloniranje G92-ojke ili mozes strucno da mi objasnis koji chip nose 9800GTX/+,GTX260,GTX280 i da sve to uporedis sa RV770.Znaci nemem nista protiv zelenih samo ne podnosim ne pravdu a kamoli da nekome prodajes nesto sto je proslo i jos ga ubedis da je to nesto novo i ekstra,uostalom dali si me cuo da hvalim 4650/4670?,nisi jer u tom segmentu je trenutno Nvidija jaca.Dali ti je sad srce na mestu.REALNOST LJUDI-Dali je to toliko tesko prihvatiti ako Jenkiji nisu glavni?Pozdrav SVIMA
:: ....niko ne napada ATI-ja niti popularizuje nVidiu (narocito ne ja). :: :: Covek je pitao za poredjenje i misljenje 9600 koja je nvidia i 9600 gt koja je isto nvidia. Odakle vam da neko potencira bilo sta? Ja licno imam 7xxx seriju nvidie jer smatram da je nvidia jako dobra u toj srednjoj klasi, i ne daje mi se vise od 70-80e za graficku (50e u mom slucaju), a sve osim pomenutog shita od crysis igram u high detail. :: :: 4850 i slicne kartice su trenutno najbolje na svetu, tu nema sta da se prica. Nisam imao dugo iskustva sa atijem jer je uvek bilo sitnih problema u mnogim igrama pre nekoliko godina kad sam imao ATI-a. To je moj razlog, ali to ne znaci da je ATI los nego da se ne cimaju dovoljno oko drivera. :: :: Kada skidam patch za neku igru, uvek vidim poneki patch za ATI-ja koji recimo koriguje nesto u vezi textura ili nesto drugo. to je moj razlog sto ne idem ka ATI-u. Ali UVEK bi uzeo dobru karticu, samo mi se ne daje 120-135e za graficku. Ionako mnogo slabije kartice vuku sve ili bar vecinu igara kako treba. I ja isto mislim da je nvidia `zasrala` sa 9xxx (cast par izuzetaka). Uzmes karticu sa sto jacom magistraliom u bitima i sto vise shadera i to je to :: :: po :: :: life`s a bitch...and then you die :: ::
pogresno si me skapirao. nema veze, sve je ok. generalno, samo sam hteo da kazem da po meni niko nije posebno atijevac ili nvidia, ali iskustva su razlicita. nista posebno, to je to. ja volim i ati i nvidiu, samo bi voleo da bude vise igraca na trzistu (kao i za cpu).
:: :: jer vidim da potencirate 256 bit magistralu. Ako je to tachno shto vi prichate, da je bolja karta sa 256 bita u odnosu na 128 bita ili 192 bita, zashto onda HD 4670 koja ima 128 bita magistralu shije mnoge karte koje imaju 256 bita? Znachi, nije toliko presudna magistrala jer imate i Gf 8800 gts 320 mb/320 bita koja je slabija oda HD 4670 512mb/128bit :: :: Mislim da je jedino Shone 79 u pravu, uzmesh GSO i ushtedish kintolu ako je razlika 20-30evra, a 9600 gt jeste jacha karta ali ne toliko, tako da ako dajesh lovu za 9600 onda se zapitaj da li je bolje josh malo doplatiti pa uzeti 9800 ili josh bolje 4850. :: :: A ako je razlika izmedju 9600 gso i 9600 gt 10 evra uzmi 9600gt :: :: @Shone 7 :: :: 9600gt ima 112 shader i 16 pipe line :: :: 9600gso, 96 sh i 12 p :: :: 4670 sije 8800GTS :: Reci cu ti samo da proveris jos jednom tu informaciju :: :: :: DaSickSystem
:: koja glupost.4670 da je brza od 9600gt.4830 je slabija od 9600gt a kamoli ova.Ako ste predlozili coveku 4850 onda je najbolje da uzme 9800gtx+.Druze,lepo uzmes za oko 100e 9600gt i ne razmisljas na duze staze :: :: ::
Nema problema,lepim se sve moze,medjutim danas mi je D day i jos me ko za inat neki lik prosvetlio u vezi moje teme.Je..sh mi sve trebali bi napraviti neku vrstu entry testa da ne moze svaka susa sa osnovnim znanjem Sega mega drive-a da popuje po forumu.Pozdrav
:: pogresno si me skapirao. nema veze, sve je ok. generalno, samo sam hteo da kazem da po meni niko nije posebno atijevac ili nvidia, ali iskustva su razlicita. nista posebno, to je to. ja volim i ati i nvidiu, samo bi voleo da bude vise igraca na trzistu (kao i za cpu) :: :: po :: :: life`s a bitch...and then you die :: ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.