Graficka radi na drugom kompu,ali kad je ubacim u moju masinu prikazuje artifakte na samom post screen-u, ne mogu da udjem u bios,mislim mogu ali ne vidim nista,samo crno sa raznim bojama,konfiguracija je: 5000+ Athlonx2,corsair xms2 1024*2,Biostar TA780G M2+ HP,sumnjivi Frontier 400 W,i jedan hard od 80 gb sata2 Na ovom napajanju radi pomenuta konfiguracija sa jos jednim diskom od 500GB sata2,ali sam njega,jedan modul od 1024mb rama,2 dvd rezaca,tv karticu i modem otkacio zbog smanjenja potrosnje... SAD JE OSTAO SAMO PROCESOR,NARAVNO PLOCA,HARD 0D 80GB,1024MB RAMA,CD CITAC,I GRAFICKA 7900GT... Ima li neko ideju sta bih trebao da uradim da bi ona proradila?Jel trebaju neka dodatna podesavanja u biosu ili sta?MOLIM VAS!
Monitor je dobar,sada ga koristim...Ne znam,mislim da je napajanje ne bi graficka davala nikakvu sliku,ili bi? Graficku iskljucim u windowsu na disable(tako sam uvek radio),stavim 7900gt,prikopcam i daje takvu sliku... Onda moram da resetujem bios da bih upalio komp na integrusi,ima li neko nekakvu ideju?
Da,biram izmedju coler mastera 380w i navedenog LC-a,Znaci bice dovoljan taj LC 420W?Treba mi pouzdana informacija,ne bih 2 puta da kupujem napajanje...
Nemojte da kupujete šesnaestojezgarne procesore, `osmoglave` grafičke i 4-5 hardova, koji vuku struju kao TA peć, a za napajanje svega toga hoćete da upotrebite dve baterije od 1,5V, i to još ne-alkalne. Kad se već odlučite da kupujete takva čuda od komponenti, onda prvo izaberite dobro napajanje.
@8000 Bez uvrede, tvoja mašina nije neka aždaja, ali opet ni takvu mašinu ne možeš da zadovoljiš napajanjem od 1000 dinara koje ima virtualnih 400W. Danas bez pravih 500W ja ne bih kupovao ni Pentium keca, pardon AMD K5 (Intel ne dolazi u obzir).
Ja imam Qler master 380w za testiranje. Pokreće kvad kor 6600 na p35 ploči grafika 9800gt x2 optika i hard. I to radi pod punim opterećenjem. Naravno napajanje je par kila teško... kupujte po kilaži, ne wataži
:: Da,biram izmedju coler mastera 380w i navedenog LC-a,Znaci bice dovoljan taj LC 420W?Treba mi pouzdana informacija,ne bih 2 puta da kupujem napajanje.. :: :: ::
....znaci da ti je graficka sjebana. tek pod dva moze da bude napajanje, ali iskljucivo ako su ti voltaze na biostaru overclockovane. to sa grafom se meni skoro desilo. oces savet? epa ovako ces znati 100%: ako ti daje safe mode u windows bez problema, onda je graficka. uninstaliraj driver za graficku u safe mode i posle udji bez safe mode, znaci normal mode. ako ti udje (znaci bez drivera za grafu), 1000000% je graficka (tacnije memorija na grafi). znam da si rekao da ti radi na drugom kompu, ali mozda samo zato sto druge komponente ne uzimaju mnogo struje
p.s. i ja imam istu plocu, samo 420w chieftec napajanje. artifakti u post ekranu su graficka. ako mozes, probaj je na nekoj am2+ masini da bi znao 100%
...jebiga, onda je napajanje ili ploca. Ako neces da se cimas dva puta sa napajanjem, onda uzmi neko koje `stvarno` ima bar 400w. ne znam kakav si sa keshom, ali meni je moj chieftek 420w bas dosta znacio (citaj - pomogao). nemam iskustva sa enermax itd. ali nemoj da uzimas `bilo sta`, uzmi brand. u principu bi bilo najbolje da mozes negde da probas komponente....
p.s. da li si razmisljao da `underclockujes` taj 5000+, odnosno da ga stavis na default cisto da bi video kako ce se ponasati masina? ako nisi, obavezno to uradi. ako to uspe, mozda neces ni morati da kupujes napajanje. ali ako je ploca.....to je druga prica...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.