Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Checking NVram
STRANA 1 OD 1
pajsgudgud Checking NVram 16.12.2008. 19:11 T13830

status: user
broj poruka: 3742
Ortakinja je kupila Powercolor x1650pro i kaže mi da joj izbacuje ovu poruku na monitoru prilikom paljenja mašine i tu se zakoči. Imala je pre toga neku šugavu fx5200 koja je riknula. Nije obrisla drajvere pre nego što je ubacila ATi-ja. Rekao sam joj da ih obriše pre nego što stavi drugu kartu, al se ona uplašila da ne zezne nešto, pa je prepustila meni to da uradim. Ovo mi je sve napričala preko telefona. Dok ne stigne do nje(oko 23h) interesuje me da li neko zna o čemu se radi i ima li neko rešenje za to. Hvala unapred.
Konfiguraciju ću naknadno saopštiti.
a sta ti ja znam...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
arsaD re: 16.12.2008. 19:34 #84094

broj poruka: 412

Probaj da resetujes CMOS- ili pomocu Dzampera ili jednostavno, izvadi bateriju, sacekaj neko vreme, pa je opet vrati. Vratice podesavanja BIOS-a na fabricke vrednosti.
Inace, posle provere NVram, ide provera IDE hardova. Tu ga negde zakuca izmedju.

pajsgudgud Pomislio sam da se zableasvila ploča 16.12.2008. 19:47 #84096

ipak ovako na daljinu nisam mogao da proverim. Hvala probaću.
a sta ti ja znam...

FatZadd re re 16.12.2008. 19:58 #84098

broj poruka: 140
Mislim,cemu sve to!!!!
I proveri koliko joj je jako napajanje i da li je lepo sve to povezala(ta kartica trazi dodatno nap. ako je 512)
II Pogledaj koja joj je konf.,ako ima TV karticu,ko zna `mozda nisu u ljubavi` ili ako je skoro instalirala novi win. moze vrlo lako da zeza TV kartica
III Ako nije nista od prva dva,drivercleaner pa u safe mod pa brisi....Imas jako

Stripy Dotična 16.12.2008. 20:17 #84101

broj poruka: 4163
grafika je jako izbirljiva po pitanju ploča tj neće da radi na svakoj. Sledeće što možeš da proveriš je da li je prikačen molex kao dodatno napajanje. Ukoliko je sve povezano kako treba imaš dve opcije ato su nekompatibilnost grafike i ploče ili neispravna grafika (za taj model dobra mogućnost)

pajsgudgud Dakle... 17.12.2008. 00:02 #84152

Probao sam pre neki dan kod nje moju X1650pro 512ddr2 ATi by ATi i radila je bez problema.
Dakle i dalje stoji na checking NVram. Kada vratimo ovu staru kartu koja polako crkava digne sistem. Radili smo i clear CMOS. Probaću je i kod mene za svaki slučaj.
a sta ti ja znam...

eh da komp je AMD Athlon 2600+ ploča MSI KT4V MS 5712, 512ddr.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs