Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
MSI N280GTX OC Hydrogen!
STRANA 1 OD 1
mirza MSI N280GTX OC Hydrogen! 15.12.2008. 14:46 T13801

status: user
broj poruka: 115
Zna li neko gde bih mogao nabaviti water cooling system za gore pomenutu grafiku!?
Doticna stize sto bi se reklo klot!

http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=130&cat2_no=136&prod_no=1609

A onda je mrmot zavio cokoladu...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire Re: MSI N280GTX OC Hydrogen! 15.12.2008. 17:07 #83987

broj poruka: 18472
Obrati paznju:

Ako dobro zagledas ovu verziju karte sa water block-om uvideces da ovaj block nije Full Cover vec da pokriva samo jednu stranu gde se nalazi GPU a gornja strana ostaje prazna gde se nalaze memorije takodje!

E sad pogledaj ove verzije :

http://www.bfgtech.com/bfgrgtx2801024h2ocwe.aspx

http://www.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=01G-P3-1289-A1&family=GeForce%20GTX%20200%20Series%20Family

E sad sledi objasnjenje...MSI OC graficka karta ima vec u toj verziji od 700 Mhz bez Water block-a i samim tim je i skuplja od ostalih default verzija...Dodaj na to i block ,znaci plus jos nekih 80 Eur a mozda i jace...E sad svedi racunicu koliko bi te karta izasla i dal ti se isplati ako je standard GTX negde 350 Eur + OC edition jos nekih 30-40 Eur i plus Water Block 80 Eur ...Dodjosmo do cifre od skoro 500 Eur...
Da ti bacim jedan Hint..nVidia jer najavila GTX 295 GX2 po ceni sadasnjeg GTX ali po ceni one prve pojave...Znaci nekih 400+ eur...Za tako mocnu kartu vredi dati tolike pare ako vec zelis da bacis na verziju sa vodenim blokom!Inace postoji i ovakva mogucnost..
Kupis stock GTX280 i ovo:

http://ekwaterblocks.com/shop/index.php?cPath=21_31_42

Ovo su najbolji vodeni blockovi na svetu!

I Want to believe - The truth is out there

:: Zna li neko gde bih mogao nabaviti water cooling system za gore pomenutu grafiku!
:: Doticna stize sto bi se reklo klot
::
:: http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=130&cat2_no=136&prod_no=160
:: A onda je mrmot zavio cokoladu...
zandarm Re: 15.12.2008. 19:10 #84006

broj poruka: 1454
Zna li se koliko će pojava novih karata uticati na cenu sadašnjih koje su u ponudi kod nas? Tu prvenstveno mislim na GTX260, a posle i na sve ostale.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
I Don`t Know What That Means

SkyFire Re: Re: 15.12.2008. 20:35 #84011

Po onome sto sam ja dobio informaciju izgleda da ne ili ce biti ali samo malo,nista specijalno...Tek toliko da se kaze da je niza cena...Inace mnogo lose je ovo krenulo sa ovim cenama...U svetu kriza a oni digli cenu HW-a!

:: Zna li se koliko će pojava novih karata uticati na cenu sadašnjih koje su u ponudi kod nas? Tu prvenstveno mislim na GTX260, a posle i na sve ostale
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: I Don`t Know What That Means
zandarm ... 15.12.2008. 21:21 #84016

Znači, kao što sam i mislio, kupiti sada ili kasnije, potpuno je svejedno...

SkyFire Re: ... 15.12.2008. 22:53 #84032

Ako ganjas GTX260 idi na verziju OC 216 SP!

:: Znači, kao što sam i mislio, kupiti sada ili kasnije, potpuno je svejedno..
zandarm Re: Re: ... 15.12.2008. 23:37 #84042

Pa da ona mi je prvi izbor.
Reci mi, koliko je bolja OC varijanta u odnosu na regularnu? Našao sam nekoliko OC varijanti, samo jednu sa oznakom 216SP. Koliko je i da li je uopšte bolja ta 216 od regularne OC verzije?

:: Ako ganjas GTX260 idi na verziju OC 216 SP
:: I Want to believe - The truth is out there
:: :: Znači, kao što sam i mislio, kupiti sada ili kasnije, potpuno je svejedno..
:: ::
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: I Don`t Know What That Means
SkyFire Re: Re: Re: ... 16.12.2008. 01:29 #84047

Pa vidi...Kako da to uprostim..Kao da su u tim varijantama sa 216 SP probraniji Chipovi sa vecim OC potencijalom i manjim zagrevanjem jezgra...Trenutno je Gigabyte aktuelan ali ima ga i u ostalim verzijama drugih brendova...Recimo Gigabyte sa 216 SP nosi oznaku Gygabyte GTX 260 OC samo zbog Shader-a...Inace clockovi i GPU-a i memorije su isti kao i kod standard GTX 260...Video sam kako kartica radi,cak sam se malo i poigrao...Mirna,tiha,ne greje se mnogo a OC potencijal izvanredan!Problem je sto trenutno na trzistu je nestasica GTX260 216 SP...
A dali je bolja,ja bih rekao da jeste...Obzirom da GTX260 (192 SP) vec sa 700 Mhz se izjednacuje sa GTX280 na def uz minimalne razlike a situacija sa 216 SP ide jos vise u prilog!Znaci bio bi full shoot uzeti ovu karticu...E sad,mozda jos bar malo sacekati,bar posle Nove God da prodje i videti sta se desava kad budu dosle nove nVidia grafulje koje ce posle CES 2009 ,cini mi se 9 januara poceti sa zvanicnom prodajom!

:: Pa da ona mi je prvi izbor.
:: Reci mi, koliko je bolja OC varijanta u odnosu na regularnu? Našao sam nekoliko OC varijanti, samo jednu sa oznakom 216SP. Koliko je i da li je uopšte bolja ta 216 od regularne OC verzije
:: :: Ako ganjas GTX260 idi na verziju OC 216 SP
:: :: I Want to believe - The truth is out there
:: :: :: Znači, kao što sam i mislio, kupiti sada ili kasnije, potpuno je svejedno..
:: :: ::
:: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: :: I Don`t Know What That Means
mirza Thermaltake Bigwater 735 16.12.2008. 12:14 #84070

broj poruka: 115
je zavrsio posao. Stavicu i hladnjake sa gornje strane na memoriju i to ce biti dovoljno. kartica je dobijena za male pare (da ne kazem smesne) i nije skupo uloziti za tako nesto.
Hvala na savetima

A onda je mrmot zavio cokoladu...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs