Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Cisto iz radoznalosti
STRANA 1 OD 1
peguar Cisto iz radoznalosti 14.12.2008. 21:50 T13788

status: user
broj poruka: 332
me zanima kad sam kupio graficku dobio sam adapter 2 molexa = 1 pcie, a takodje imam i na napajanju Chieftec 550W. Na adapteru 2 molexa = 1pcie korisiti se samo 5 pinova a 6 donji srednji je prazan(napominjem da je broj kablova koji idu iz molexa isti ali se dva spajaju u jedan pa u pcie- to su verovatno +12v) a kod napajanja svih sest je popunjeno. E sad me zanima da li ima razlike i koja je varijanta bolja.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Ishmerish Nema 14.12.2008. 22:03 #83899

broj poruka: 7285
To ti je namenjeno ljudima koji imaju napajanje bez PCI-E,ako budes zabio dva molexa u converter sta ces onda sa PCI-E?,koji ti samo zato i sluzi.Skontaj DVI to VGA pa ce ti sve biti jasno.
peguar Ma to razumem 14.12.2008. 23:31 #83912

broj poruka: 332
Ali na napajanju pcie ima 6 zica u 6 pinova a na adapteru 6 zica u 5 pinova - sta je sa sestim?

Ishmerish Ajmo i ovo na novo 15.12.2008. 00:33 #83920

broj poruka: 7285
Pazi ovako ako te bas interesuje reci cu ti kakva je razlika zaista,necu sad da duzim sa pin layout datog converter-a.Na dual molex to 6-pin converteru fali +12V jer orginalni 6-pin ima 3+12v dok svaki moleks ima jednu(1+1)sto znaci da ako i spojis dva moleksa iz razlicitih grana i izvuces maksimum iz tog convertera opet si kratak za jednu 12ku.Bolje razmisljaj o 8-pin converteru jer to je buducnost.Laku noc.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs