Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ATi 4850, regulacija brzine obrtaja ventilatora
STRANA 1 OD 1
Slavuj ATi 4850, regulacija brzine obrtaja ventilatora 09.12.2008. 20:09 T13660

status: user
broj poruka: 2236
Pa, pošto sam u poslednjih nekoliko dana postao 99% siguran da će mi ova kartica `završiti posao` dok se ne pojavi DX11, pa ću je onda 99% sigurno sutra kupiti, a pre nego što je platim, voleo bih da pročitam neka iskustva svih onih koji su imali prilike da je isprobaju ili makar čuju neku epiku i liriku od nekih ljudi u koje imaju poverenje.

Pošto bih ja kupio Gigabyte-ovu verziju sa Zalman hladnjakom, jer sam čitao da hladi bolje od konkurencije, a čuo i čitao da su neki ljudi imali problem sa neprestanim radom ventilatora na 100% snage, koja se softverski `ne može` regulisati, zanima me da li neko ima taj problem sa Gigabyte-om, i da li, kao hardversko rešenje tog problema koristi onaj regulator brzine Titan SC01 od 300 dinara ili ipak postoji softverska varijanta ?
Jer mi 300 dinara nekako ne liči na to da taj regulator garantuje neki kao kvalitet, a ni za koji drugi regulator nisam još uvek čuo, mada baš i nemam pojma kolika bi mogla biti tržišna vrednosti 20 cm licne i 30 grama plastike, sa sve izolacijom.

Pa, svi vlasnici, suvlasnici, pomagači u održavanju, verni fanovi i stalni posmatrači Gigabyte-a 4850 sa Zalman hladnjakom i ventilatorom, pišite sve što mislite da treba, jer svima zbunjenima može biti samo od koristi, sada a i u budućnosti.

DoviЏenja.

...naduvali mu jaja na 10 atmosfera...
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
skar hm,pa.... 09.12.2008. 21:26 #82942

broj poruka: 3992
neznam za zalmana ali glaciator odradjuje poso na 4850
a to sto se tice kontrole obrataja fana,ja mislim da riva tuner resava situaciju
a citao sam i na tim kartama sto je fan na 100% da je potreban samo fles biosa karte

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Slavuj jeeeeeeeeebote... 09.12.2008. 21:49 #82946

AMD i fleš bios-a koji ne potpada pod garanciju, a `izdavač` biosa se ograničava od bilo kakve odgovornosti za potencijalnu štetu koja može nastati... sad razmišljam da uzmem 9800gtx... a onda kad dajem `toliko para` ... što da ne dodam još 40 eura za 4870... a onda još 40 za gtx260... a onda ću opet uključim pasijans i da gledam kako `meša`... ko mi je kriv kad ne umem da ignorišem moguće probleme, sad neću ni da je kupim. A od razmišljanja i čitanja tuđih iskustava će mi se više istopiti mozak.

Džukci...

skar uzmi bre safire glaciator 09.12.2008. 21:56 #82947

broj poruka: 3992
resen porblem,kod mene radi kao doksa,40-49stepeni
hahahahaha
to ti je dobro,ma brate kad vec dajes pare napravi 3way sli
i resen problem

Slavuj ... 09.12.2008. 22:09 #82954

Pozvaću Milana tarotologa... počinje migrena da me hvata zbog takvih stvari... zar nema neki zakon koji bi regulisao to budalisanje proizvođača... kupiš karticu a ona radi na 105 stepeni... ili kupiš karticu a nemaš opciju da usporiš ventilator... to je kao da kupiš auto bez kočnica... `šta će ti`... sigurno neki zatucani Srbin iz Ćićevca, Slankamena ili Mačvanskog Prnjavora dizajnira te ventilatore i hladnjake za ATi...

gile23 ... 09.12.2008. 22:19 #82963

broj poruka: 9121
Pazi ovako ja imam Gainward 4850, temp na 100% fan-a 50 stepeni idle, pokrenem COD5 temp 90 stepeni, a taj tarotolog kaze kad bude lagao vise nece da se bavi tim poslom, kupi ti tog Zalman-a, ako nece da radi kontrolu tog fan-a ti to lepo na garanciju,...

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markopvict ima ortak to Gigabyte-a 09.12.2008. 22:26 #82966

broj poruka: 4515
Radi ko zmaj. Zalman hladi bolje od konkurencije ... cak ju je i klokovao...
Mozda gile ima Kinesko kuciste bez protoka vazduha.... si lud bre idle 50C?

- - - -

Slavuj ... 09.12.2008. 22:29 #82967

Ne čudi me ništa više, ja na 2600XT imam potpuno isti ventilator i hladnjak, kao ti na toj, pa ova ciganija radi na 42 stepena u idle-u na 1280x960, na 1680x1050 radi na 60 stepeni u idle-u. 60 joj je maksimalno na 1280x960, mislim da sam 61 video jednom, na sekund. Možda je i senzor poludeo... uostalom ne zanima me... radi po pravilima službe... i ne baguje...za sada, a ja se ne usuđujem da je pipnem prstom posle igranja... što je najdebilnije, rade mi sve igre kada iskljucim AA i AF, ali me iritiraju `iskrzane` ivice. Udavio sam samog sebe. Aj` zdravo.

gile23 Re: ima ortak to Gigabyte-a 09.12.2008. 22:38 #82974

Pazi ovako, kuciste Chieftec LBX-02 sa 400W napajanjem 100 evra kostalo kad sam kupio komp mozda je sad i skuplje, i imam jednu 12-icu, a na 40% 74 temp,...

Pozdrav!

:: Radi ko zmaj. Zalman hladi bolje od konkurencije ... cak ju je i klokovao..
:: Mozda gile ima Kinesko kuciste bez protoka vazduha.... si lud bre idle 50C
::
:: - - - -
markopvict 09.12.2008. 22:54 #82979

broj poruka: 4515
ae skini stranicu pa proveri temp.....

- - - -

Slavuj ... 09.12.2008. 22:59 #82981

@gile23,
pa... uperi makar neku osmicu sa strane ka grafičkoj... i skini stranu ako nemaš običaj da guraš noge u kućište... mnogo je 75 stepeni, a ovaj moj ventilator postaje bučan na već na 45%, do 35-6% je neprimetan.

gile23 ... 09.12.2008. 23:06 #82986

72 stepena, sa otvorenom stranicom,...

Pozdrav!

bbocko Ja imam 09.12.2008. 23:07 #82987

broj poruka: 187
doticnu karticu Gigabyte 4850 sa Zalman coolerom. Pre kupovine se nisam informisao sto se tice tog coolera. Vent se vrti na 100% uvek i nema mogucnosti softverskog smanjenja broja obrtaja. Probao sam rivatuner i u ATI Control Centru da napravim novi profil, ali kartica odbija da smanji brzinu coolera. Flesh biosa nisam probao. Citao sam da su neki ljudi uspeli sa tim Titanovim regilatorm brzine.
Pre nje sam imao Sapphire 3850 koja je bila mnogo tisa ali sam imao furunu u kucistu.
Ovaj Zalman hladi dobro 45 C idle, 55 C kad izadjem iz Crysisa, ali se cuje konstantan huk coolera.
Da sam se na vreme informisao o ovoj kartici debelo bi razmislio da li da je kupim. Mada je cena povoljna cca 125 evra (toliko sam je ja platio).

Nadam se da sam bio od pomoci.

Pozz
Rammulino JA IMAM TU KARTU! 10.12.2008. 08:19 #83022

broj poruka: 400
Karta se NE CUJE (ne,nisam gluv,ali karta se ne cuje!)
dobro se klokuje 720/2300
na ovom kloku trenutna temp. u idle-u je.. 42 i to je to
kada igram crysis ili gta4 do 60 i plafon.nema dalje!
citam ovde neke postove,i dodje mi da kukam od muke...majko bozija...radnicka klaso..... :)
DmasteRNo1 Šta više želiš? 10.12.2008. 09:04 #83029

broj poruka: 6102
To jest, šta ti je važnije da karta gori i da ne čuješ vent, ili da karta kulira i da trpiš određen nivo buke. Ja imam Zalmana na mom Gigabajtovom 3870 (doduše, drugačijeg od tog na 4850) i nisam video da temperatura prelazi 50 stepeni, čak ni letos kada je u kuću bilo preko 35. Ja bih odabrao drugu opciju. A na koliko obrtaja vent radi, `bem ga. Pored njega imam Hyper TX-a na procesoru (6000+), dve 8-e da uvlače vazduh i 12-u da ga izvlači. Ukupno 5 ventova, a da li se deru nešto, pa baš i ne bih rakao. Možda sam ja gluv, ko će ga znati. Ali ja bih radije trpeo malo buke na 50 stepeni, nego imao tišinu na 100.

Moja topla preporuka, samo zemi tog Gigabajta.

Slavuj ... 10.12.2008. 09:05 #83030

Izgleda da ipak postoje dve verzije. Ja čekam da mi stigne ta `ispravljena`, koja nije namenjena populaciji sa slabijim sluhom... valjda će sutra.

@Rammulino,
verovatno su se proizvođači onog referentnog hladnjaka i ventilatora za*ebali u tiražu, pa sad, da ne bi bacili 50 miliona komada u smeće, trpaju ih i na sve kartice serija 2,3 i 4, osim 4870, jer, svi su iste boje i samo se nalepnice razlikuju.

Dragot ma uzimaj 10.12.2008. 11:43 #83049

broj poruka: 1149
Ja planiram da uzmem sa zelmanovim kulerom ali od 1gb.
Necu ni da razmisljam dal da uzmem ovo ili ono to samo pricaju ljudi koji nisu imali dodira sa ovom kartom.Ja kad sam vidieo kod brate odusevio sam se i veruj mi karta je tiha jos u kineskom kucistu...

pozz

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs