Evo nacito sam se i review-eva na netu i svega i svacega na ovom forumu, i opet cupam kosu i nemam predstavu koju da uzmem i da li cu imati problema sa pregrevanjem. Pa evo da ko u milioneru pitam za `pomoc publike`. Ovako sam nekako suzio izbor:
1. Asus EAH4850 512MB 14.300,00 din 2. Sapphire 4850 512MB dual slot fan 13.195,00 din 3. Gigabyte 4850ZL Zalman cooler 13.750,00 din 4. MSI R4850-T2D512 13.097,00 din
Nije mi jasno za Sapphire zasto pise dual slot fan, a na slici se vidi da ima samo jedan ventilator, ali i pored toga nekako bi najradije uzeo ili Asus ili Sapphire. Ako neko ima iskustvo bilo dobro ili lose sa bilo kojom od ovih kartica, cenio bi bilo kakvu sugestiju. Ne samo da napise uzmi tu i tu, nego i zasto...
Najbolja ako trazis grafu da se najmanje greje, ako trazis grafu sa naj kvalitetom i garancijom to ti je Asus tri dine garancija, extra klokovanje, temperature izuzetno male (bar sto se tice NVidia modela u Asus izradi) meni se krecu od 40-60 Max sa AA i AF na full!
Ta safirova nije sa raferentnim hladjenjem vec sa dual slot njihovim kulerom koji je odlican, maltene je isti kao asusov glaciator! Realno gledano od tih kulera je najbolji zalmanov sto je na gigabytu ali ne znam da li su ispravili onu gresku sa 8800gt gde je zakucan na 100% pa ti treba potenciometar da bi ga oborio na nekih 30% inace extra hladi! Obrati paznju i na gainward ima odlicno hladjenje, inace sapphire je broj jedan za ati jeve karte uvek bio i bice!!!
Licno posjedujem ovu graficku, znaci koristi dual slot ne referentno hladjenje, radi mi na 32-34 stepena u idle, veoma je tiha, odlicno se klokuje (default radi na 700/2200MHz), ja sam najvise uspio dici na 755/2500MHz i odraditi 3DMark Vantage P8583 sa Intelom Q6600 na 3,15GHz... 3DMark06 sam odradio na 735/2310MHz (zamrzava preko te frekvencije:) ) i dobio score od 14443 poena na 1280x1024 ! Zar nije EXTRA ? Ne znam koja 4850 moze vise od toga ?
Jedino nisam siguran koja je njena trenutna cijena, ali ja bih dao opet koliko god da kosta :) !
Druze ako neces striktno novu kartu,ja imam Gigabyte 4850ZL star 1.5 mesec,temperatura se krece od 35 do 48 pod Crysis-om(1650x1050,8xAA,sve na High(25FPS).Pa ako te interesuje...A ako hoces novu ova karta ti je moj predlog,auto tune prijavljuje 740-2310.Pozdrav
Nikada mi nece biti jasno zasto se ljudi primaju na Sapphire.Dual slot `resenje` nisam probao ali na single-slot karti smo ja i lik maltene skuvali Tursku BUKVALNO(isla je preko 100).A naj vaznije je razmetanje tipa 2 godine garancije.U ostalom Zalman je trenutno najbolje resenje za ovu kreku od chip-a.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.