Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
Graficka za Q9550?
STRANA 1 OD 1
AcaFCRS Graficka za Q9550? 08.12.2008. 04:06 T13622

status: user
broj poruka: 65
Sta mislite koja je bolja graficka uz Q9550, razmisljam se izmedju Gigabyte GV-N26OC-896H-B i Gigabyte GV-R487-1GH-B 1024MB DDR5? Cena je skoro ista. Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
unitra lako nema sta ( : 08.12.2008. 07:41 #82657

broj poruka: 37

Vrlo lako pitanje,uzmi onu koju vise volis ,ja bih licno nVidiju zato sto vise volim ,ali je 4870 sa tom memorijom dosta dobar nema sporenja,sta god uzeo bice ok.Ja licno volim ako imas ati-jev cip set uzmi atija,ako ne obrnuto,jeste da nema veze ali nevolim sarenis kod komponenti,uvek preorucujem ,intel cpu i cip set (za sad) asus ploce i grafika ali sa nv cipom,i tako......................................
skar Re: lako nema sta ( : 08.12.2008. 08:18 #82659

broj poruka: 3992
slazem se sa tobom

::
:: Vrlo lako pitanje,uzmi onu koju vise volis ,ja bih licno nVidiju zato sto vise volim ,ali je 4870 sa tom memorijom dosta dobar nema sporenja,sta god uzeo bice ok.Ja licno volim ako imas ati-jev cip set uzmi atija,ako ne obrnuto,jeste da nema veze ali nevolim sarenis kod komponenti,uvek preorucujem ,intel cpu i cip set (za sad) asus ploce i grafika ali sa nv cipom,i tako......................................
LonleyMax 260-ka i q9550 08.12.2008. 09:07 #82668

broj poruka: 1475
Taj intel ce ti biti usko grlo za grafu tako da bez kloka nista od full graficke!!!
a klok bi trebao na minimum nekih 3.4-3.6 da bi se graficke izvukao priblizno max!!!!
DaSickSyst Re: 260-ka i q9550 08.12.2008. 13:59 #82704

broj poruka: 2909
:: Taj intel ce ti biti usko grlo za grafu tako da bez kloka nista od full graficke!!
:: a klok bi trebao na minimum nekih 3.4-3.6 da bi se graficke izvukao priblizno max!!!
Gde li si to chuo???
Ajde mi molim te objasni kako se izvlaci maksimum iz neke graficke karte...Bilo koje...I zbog cega je 4x2.83GHz i FSB 1333MHz usko grlo za ovu grafiku???Ajde da je sa dva jezgra na 1.6GHz i FSB 667MHZ pa da i ima neke logike ovaj tvoj `komentar`....

@AcaFCRS
Slobodno uzmi bilo koju graficku jer taj procesor moze opusteno da gura sve danasnje kartice bez ikakvih problema...A ako overklokujes procesor dobices jos na brzini kartice,ali svake kartice bez obzira da li je GF6200 ili X2 4870...Pa ako je to `usko grlo` onda je taj CPU usko grlo i za GF6200...I za bilo koji slabiju ili jacu kartu.

DaSickSystem
urosk Nvidia! 08.12.2008. 14:56 #82707

broj poruka: 462
Uvek je bolje nvidiu zbog boljih drajvera i zato sto su maltene sve igrice optimizovane bolje! Ati i ako ima odlicne karte, pogotovo ove nove ne bih se usudio da ga kupim jer sam uvek imao problema sa drajverima i podesavanjima u odredjenim igrama, a i prelistaj malo forum pa ces videti koliko ljudi imaju problema sa njima!!!

SkyFire Re: 260-ka i q9550 08.12.2008. 16:06 #82724

broj poruka: 18472
Bravo momce...Tacno...Tvrdnja je sasvim ispravna i to moze samo da kaze onaj koji je doziveo na licnom iskustvu ...Ja znam o cemu govoris tako da potvrdjujem ovu pricu u potpunosti...

I Want to believe - The truth is out there
May the force be with you
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Taj intel ce ti biti usko grlo za grafu tako da bez kloka nista od full graficke!!
:: a klok bi trebao na minimum nekih 3.4-3.6 da bi se graficke izvukao priblizno max!!!!
OCz re 08.12.2008. 16:07 #82725

broj poruka: 2900
Ako je cena ista uzmi 260.
Q9550 moze da bude usko grlo za 3dm a nikako za 22` ili slicno :)
SkyFire Re: re 08.12.2008. 16:10 #82726

!Cudno ali istinito bez OC-a CPU-a kod svake GTX260 CPU je usko grlo i karta podbacuje sto se ne dogadja uopste kod GTX280...Kako i kod 3D Marka tako recimo i u sintetickim testovima tipa Crysis itd..Da ne duzim pricu dalje ...

@PCBeast@

:: Ako je cena ista uzmi 260
:: Q9550 moze da bude usko grlo za 3dm a nikako za 22` ili slicno :)
OCz re 08.12.2008. 16:17 #82727

broj poruka: 2900
Huh ..jel to sigurno pa ide na gore povecanjem frekvencije do odredjene granice ( da uzmemo npr. 1650x1050 ) ili je mozda FSB bug ? tj. desava se da samim pomeranjem FSB-a od def. i iskljucivanjem c1e/eist-a karta `zivne` kao da proc. nije ni prelazio speedstep koliko god glupo zvucalo ..
SkyFire Re: re 08.12.2008. 16:30 #82731

Pazi znas kad je sve iskljuceno u biosu...Jednaostavno se tako karta ponasa...Kao da je potrebna frekfencija od preko 3.0 Ghz tj tacnije od jedno 3.4 Ghz da bi pogurao lepo GPU i da nebi bilo podbacaja...Takvih problema nema sa GTX-om 280 ...Zamisli kad ti je razlika 6000 u 3D Mark-u samo sto je CPU bio na def i posle OC-a...15000 naspram 21000 za GTX260...I dalje ne mogu da dokucim taj fenomen ali cak se i na Nehalemu cudno ponasa!

@PCBeast@

:: Huh ..jel to sigurno pa ide na gore povecanjem frekvencije do odredjene granice ( da uzmemo npr. 1650x1050 ) ili je mozda FSB bug ? tj. desava se da samim pomeranjem FSB-a od def. i iskljucivanjem c1e/eist-a karta `zivne` kao da proc. nije ni prelazio speedstep koliko god glupo zvucalo ..
LonleyMax Re: Re: 260-ka i q9550 08.12.2008. 21:03 #82771

Gari sad ti pokusavas da me ubedis da je crno belo jel tako... Imam taj cpu i tu grafu Intel q9550 i Asus ENGTX260!!!

C1E je iskljucen i 3D mark je na def CPU znaci 2.83 bio 15000 a na 3.9 oko 21000 pa ti vidi da le cpu usko grlo!!!!!!!!!!!!!!
Pricaj uvek iz iskustva!!

:: :: Taj intel ce ti biti usko grlo za grafu tako da bez kloka nista od full graficke!!
:: :: a klok bi trebao na minimum nekih 3.4-3.6 da bi se graficke izvukao priblizno max!!!
:: Gde li si to chuo??
:: Ajde mi molim te objasni kako se izvlaci maksimum iz neke graficke karte...Bilo koje...I zbog cega je 4x2.83GHz i FSB 1333MHz usko grlo za ovu grafiku???Ajde da je sa dva jezgra na 1.6GHz i FSB 667MHZ pa da i ima neke logike ovaj tvoj `komentar`.

:: @AcaFCR
:: Slobodno uzmi bilo koju graficku jer taj procesor moze opusteno da gura sve danasnje kartice bez ikakvih problema...A ako overklokujes procesor dobices jos na brzini kartice,ali svake kartice bez obzira da li je GF6200 ili X2 4870...Pa ako je to `usko grlo` onda je taj CPU usko grlo i za GF6200...I za bilo koji slabiju ili jacu kartu
:: DaSickSystem
DaSickSyst Re: Re: Re: 260-ka i q9550 08.12.2008. 22:59 #82792

:: Gari sad ti pokusavas da me ubedis da je crno belo jel tako... Imam taj cpu i tu grafu Intel q9550 i Asus ENGTX260!!
:: C1E je iskljucen i 3D mark je na def CPU znaci 2.83 bio 15000 a na 3.9 oko 21000 pa ti vidi da le cpu usko grlo!!!!!!!!!!!!!
:: Pricaj uvek iz iskustva!
Jel iz iskustva kazes da ce GTX260 i 280 davati iste performanse na difaltnom kloku tog CPUa?????Jer `usko grlo` bas to znaci i nista drugo...Ako to kazes svaka cast za iskustvo.
Ocigledno ne razumes frazu `usko grlo`.
U ovom slucaju to znaci da ce taj CPU raditi isto na difolt kloku sa 260,280,4870,4870 X2,itd ili nekom drugom karticom u tom rangu jer ne moze da propusti vise informacija...Apslutno netacno...Pomesao si pojmove.
To sto ti pricas nije `usko grlo: vec overklok,a te dve stvari nikako nisu isto...Svaka igra ce raditi brze ako oveklokujes CPU ili GPU...Ali to nema veze sa ovim o cemu sam ja pricao,a ni sa ovim sto si ti pokusao da kazes jer si promasio izraz.

C1E je CPU enhanced halt state.Sto znaci da ce tvoj procesor kad odmara smanjiti frekvenciju na kojoj radi tako sto ce smanjiti mnozilac sa 8.5 na 6 ili 5.5 i tako ce zadrzati FSB 1333MHz....Sve to da bi ustedeo struju...A ako isklucis tu opciju CPU ce non stop drzati difaltni mnozioc bez obzira da li radi ili odmara,a samim tim ce zadrzati i difaltnu frekvenciju....
Opet moras da naucis osnovne pojmove (iz iskustva ili kako god)...Ova opcija je na Asus plocama C1E,a na GA CPU enhanced halt....
Mrzi me da objasnjavam ove stvari,ali kad neko pocne da se razbacuje izrazima i `iskustvom` i izbacuje fraze i funkcije koje nemaju veze sa celom pricom onda stvarno ostanem bez teksta...Kako da ljudi sa toliko `iskustva` ne znaju da protumace osnovne BIOS funkcije koje nisu nikakva novina i nisu se pojavile sa C2D procesorima vec mnogo ranije???

DaSickSystem
LonleyMax Re: Re: Re: Re: 260-ka i q9550 09.12.2008. 10:16 #82846

ne znam da li Sky im slike koje sam mu slao, posto sam ja ostavio samo poslednja dva kloka na 3.9 i 4.1...

Da cu ti reknem nesto CPU radi na 2.83 i Grafa na 650/1150 i ajmo sada test kad ono 152xx... cudim se ne moguce ajmo reko da ja kloknem grafu mrzelo me ulazim u bios da radim cpu, pa reko aaj samo grafu, kad vid vid ku*ca... oc graficke na 770/1287 i ajd sad pustim ja komp na 3D Mark kad opet mudo od sove... rezultat 156xx (napominjem C1E iskljucen) sve to meni lepo smrdi jako i obratim se ja Sky-u on se isto tako izbezumio i onda smo odlucili da vidimo sta ce biti ako dignemo f od CPU.... i sta smo dobili 21068 markova pa ti vidi da li je cpu usko grlo!!!

A ako meni i Sky-u neverujes zato sto smo Intel nVidia fanovi proveri kod Gileta23 i on je bio u toku kada se radio oc ovog racunara i isto je zakljucio da skor od 156xx na max oc grafi, def CPU ne odgovara... prva stvar zato sto su rezultati na rezolucijama 1650x1050 i 1280x1024 bili apsolutno isti!!!

:: :: Gari sad ti pokusavas da me ubedis da je crno belo jel tako... Imam taj cpu i tu grafu Intel q9550 i Asus ENGTX260!!
:: ::
:: :: C1E je iskljucen i 3D mark je na def CPU znaci 2.83 bio 15000 a na 3.9 oko 21000 pa ti vidi da le cpu usko grlo!!!!!!!!!!!!!
:: :: Pricaj uvek iz iskustva!
:: Jel iz iskustva kazes da ce GTX260 i 280 davati iste performanse na difaltnom kloku tog CPUa?????Jer `usko grlo` bas to znaci i nista drugo...Ako to kazes svaka cast za iskustvo
:: Ocigledno ne razumes frazu `usko grlo`
:: U ovom slucaju to znaci da ce taj CPU raditi isto na difolt kloku sa 260,280,4870,4870 X2,itd ili nekom drugom karticom u tom rangu jer ne moze da propusti vise informacija...Apslutno netacno...Pomesao si pojmove
:: To sto ti pricas nije `usko grlo: vec overklok,a te dve stvari nikako nisu isto...Svaka igra ce raditi brze ako oveklokujes CPU ili GPU...Ali to nema veze sa ovim o cemu sam ja pricao,a ni sa ovim sto si ti pokusao da kazes jer si promasio izraz
:: C1E je CPU enhanced halt state.Sto znaci da ce tvoj procesor kad odmara smanjiti frekvenciju na kojoj radi tako sto ce smanjiti mnozilac sa 8.5 na 6 ili 5.5 i tako ce zadrzati FSB 1333MHz....Sve to da bi ustedeo struju...A ako isklucis tu opciju CPU ce non stop drzati difaltni mnozioc bez obzira da li radi ili odmara,a samim tim ce zadrzati i difaltnu frekvenciju...
:: Opet moras da naucis osnovne pojmove (iz iskustva ili kako god)...Ova opcija je na Asus plocama C1E,a na GA CPU enhanced halt...
:: Mrzi me da objasnjavam ove stvari,ali kad neko pocne da se razbacuje izrazima i `iskustvom` i izbacuje fraze i funkcije koje nemaju veze sa celom pricom onda stvarno ostanem bez teksta...Kako da ljudi sa toliko `iskustva` ne znaju da protumace osnovne BIOS funkcije koje nisu nikakva novina i nisu se pojavile sa C2D procesorima vec mnogo ranije??
:: DaSickSystem
DaSickSyst Re: Re: Re: Re: Re: 260-ka i q9550 09.12.2008. 11:01 #82850

:: ne znam da li Sky im slike koje sam mu slao, posto sam ja ostavio samo poslednja dva kloka na 3.9 i 4.1..
:: Da cu ti reknem nesto CPU radi na 2.83 i Grafa na 650/1150 i ajmo sada test kad ono 152xx... cudim se ne moguce ajmo reko da ja kloknem grafu mrzelo me ulazim u bios da radim cpu, pa reko aaj samo grafu, kad vid vid ku*ca... oc graficke na 770/1287 i ajd sad pustim ja komp na 3D Mark kad opet mudo od sove... rezultat 156xx (napominjem C1E iskljucen) sve to meni lepo smrdi jako i obratim se ja Sky-u on se isto tako izbezumio i onda smo odlucili da vidimo sta ce biti ako dignemo f od CPU.... i sta smo dobili 21068 markova pa ti vidi da li je cpu usko grlo!!
:: A ako meni i Sky-u neverujes zato sto smo Intel nVidia fanovi proveri kod Gileta23 i on je bio u toku kada se radio oc ovog racunara i isto je zakljucio da skor od 156xx na max oc grafi, def CPU ne odgovara... prva stvar zato sto su rezultati na rezolucijama 1650x1050 i 1280x1024 bili apsolutno isti!!

Fanovima nikad ne verujem,jer su privrzeni jednoj strani,a neki su vec lazirali testove i bili provaljivani i to bas na ovom forumu...Tako da bi bilo glupo da pridajem bilo kakav znacaj `testovima` koji su isti `odradili`.
Verujem objektivnim ljudima i onome u sta sam se sam uverio.

Opet ti kazem ovo o cemu pricas nije usko grlo vec overklok...Kod OCa dobijas na performansama prvenstveno u 3D marku,ali realno mnogo manje u igrama...Ako je tacno da je taj CPU `usko grlo` onda u SVIM igrama moras da dobijes ubrzanje APSOLUTNO SRAZMERNO povecanju frekvencije CPUa...Ako je manje onda zdrava logika kaze da nije `usko grlo`...Proveri sam broj frejmova koje si dobio sa klokovanim procesorom i sa difalt vrednostoma...Overklok kartice je onda totalno besmislen jer sa uskim grlom ne bi mogao da dobijes ni jedan jedini frejm ubrzanja jer to procesor ne moze da podrzi...Ako si OCom grafike dobio i najmanje ubrzanje,zdrava logika nalaze da CPU moze da izgura tu karticu.
Da me ne razumes pogesno SIGURNO ces imati bolje performanse kad klokujes CPU,ali da li ce biti srazmerne dobitku u 3D Marku???Po tvojim rezultatima trebalo bi da dobijes ubrzanje u SVIM IGRAMA od 30-40%....Proveri sam da li je to stvarno tako...Do juce su se neki hvalili 3D Mark rezultatima,onda kad to ne odgovara onda to vise nisu realne vrednosti,sad opet jesu,sutra opet nece biti i tako...
Za mene 3D mark nikad nije bio merodavan...Bas zato nikad nisam pridavao nikakav znacaj tim rezultatima.
Kao sto rekoh proveri realne rezultate(rezultate u igrama) pa donesi zakljucak!!!

Stvano me vise mrzi da se smaram na ovu temu,ako hoces razumi sta ti pricam ako ne nastavi istu pricu...

DaSickSystem
LonleyMax Re: Re: Re: Re: Re: Re: 260-ka i q9550 09.12.2008. 11:11 #82851

OK provericu... ali ja sam se oslonio na 3d mark posto kazem ti da je klokovana grafa na 2.83 davala iste rezultate kao i na def vrednostima... reultati su se dizali dizanjem frekvencije CPU-a!

Nista kad budem nabavio kuler i neku igricu zahtevniju (krajzis ili far kraj dva) onda cu testirati na frejmove... posto mi ne vredi ovako ja samo imam samo GRID, Carbon i NFSU 2 a tu sve fps zakucan na 60 (merim fraps-om!)!

:: :: ne znam da li Sky im slike koje sam mu slao, posto sam ja ostavio samo poslednja dva kloka na 3.9 i 4.1..
:: :: Da cu ti reknem nesto CPU radi na 2.83 i Grafa na 650/1150 i ajmo sada test kad ono 152xx... cudim se ne moguce ajmo reko da ja kloknem grafu mrzelo me ulazim u bios da radim cpu, pa reko aaj samo grafu, kad vid vid ku*ca... oc graficke na 770/1287 i ajd sad pustim ja komp na 3D Mark kad opet mudo od sove... rezultat 156xx (napominjem C1E iskljucen) sve to meni lepo smrdi jako i obratim se ja Sky-u on se isto tako izbezumio i onda smo odlucili da vidimo sta ce biti ako dignemo f od CPU.... i sta smo dobili 21068 markova pa ti vidi da li je cpu usko grlo!!
:: :: A ako meni i Sky-u neverujes zato sto smo Intel nVidia fanovi proveri kod Gileta23 i on je bio u toku kada se radio oc ovog racunara i isto je zakljucio da skor od 156xx na max oc grafi, def CPU ne odgovara... prva stvar zato sto su rezultati na rezolucijama 1650x1050 i 1280x1024 bili apsolutno isti!!
:: Fanovima nikad ne verujem,jer su privrzeni jednoj strani,a neki su vec lazirali testove i bili provaljivani i to bas na ovom forumu...Tako da bi bilo glupo da pridajem bilo kakav znacaj `testovima` koji su isti `odradili`
:: Verujem objektivnim ljudima i onome u sta sam se sam uverio
:: Opet ti kazem ovo o cemu pricas nije usko grlo vec overklok...Kod OCa dobijas na performansama prvenstveno u 3D marku,ali realno mnogo manje u igrama...Ako je tacno da je taj CPU `usko grlo` onda u SVIM igrama moras da dobijes ubrzanje APSOLUTNO SRAZMERNO povecanju frekvencije CPUa...Ako je manje onda zdrava logika kaze da nije `usko grlo`...Proveri sam broj frejmova koje si dobio sa klokovanim procesorom i sa difalt vrednostoma...Overklok kartice je onda totalno besmislen jer sa uskim grlom ne bi mogao da dobijes ni jedan jedini frejm ubrzanja jer to procesor ne moze da podrzi...Ako si OCom grafike dobio i najmanje ubrzanjem,zdrava logika nalaze da CPU moze da izgura tu karticu
:: Da me ne razumes pogesno SIGURNO ces imati bolje performanse kad klokujes CPU,ali da li ce biti srazmerne dobitku u 3D Marku???Po tvojim rezultatima trebalo bi da dobijes ubrzanje u SVIM igrama od 30-40%....Proveri sam da li je to stvarno tako...Do juce su se neki hvalili 3D Mark rezultatima,onda kad to ne odgovara onda to vise nisu realne vrednosti,sad opet jesu,sutra opet nece biti i tako..
:: Za mene 3D mark nikad nije bio merodavan...Bas zato nikad nisam pridavao nikakav znacaj tim rezultatima
:: DaSickSyste
skar evo primer 09.12.2008. 12:52 #82864

broj poruka: 3992
ja sam klokno moj 4000+ na 2.7 i dobio 7-15fps vise na 4850

SkyFire Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: 260-ka i q9550 09.12.2008. 15:49 #82893

Kome si ti nasao da objasnjavas ...Cccccc..E moj Max ne radi se to tako..Pocenjujes prvenstveno sam sebe!Gde se objasnjava coveku koji ima najvise iskustva na pc berzi i koji je provrteo toliko hardware-a kroz svoje ruke da sve nas zajedno kad skupis nemamo toliko iskustvo - navodno ali samo u snovima...Izgleda da su bajke u poslednje vreme izuzetno popularne a znanje kipi iz usiju a iz dupeta praziluk viri...Kakvi su ti ti danasnji znalci ,a jos kakve su to postenjacine...FUJ!

Uzmi sam u svoje ruke i skupljaj znanje i ne oslanjaj se na ljude koji ne znaju sta ce od svojih komplexa i bolesti u glavi...Licno iskustvo je nesto najjace i to ti niko ne moze da ospori..Teorija je jedna obicna karina u poredjenju sa onim sto dizivis i mnogo puta se kosi sa praksom tako da drugi mogu da ti filozofiraju svakakve budalastine ali nemaju pojma sa mozgom jer na zalost pola od tog hardware-a u zivotu nisu ni videli a kamo li probali..
Batali drndanje na forumu...Nemas kome da objasnjavas!Sedi kuci i igraj se u miru..

@PCBeast@

:: OK provericu... ali ja sam se oslonio na 3d mark posto kazem ti da je klokovana grafa na 2.83 davala iste rezultate kao i na def vrednostima... reultati su se dizali dizanjem frekvencije CPU-a
:: Nista kad budem nabavio kuler i neku igricu zahtevniju (krajzis ili far kraj dva) onda cu testirati na frejmove... posto mi ne vredi ovako ja samo imam samo GRID, Carbon i NFSU 2 a tu sve fps zakucan na 60 (merim fraps-om!)
:: :: :: ne znam da li Sky im slike koje sam mu slao, posto sam ja ostavio samo poslednja dva kloka na 3.9 i 4.1..
:: :: ::
:: :: :: Da cu ti reknem nesto CPU radi na 2.83 i Grafa na 650/1150 i ajmo sada test kad ono 152xx... cudim se ne moguce ajmo reko da ja kloknem grafu mrzelo me ulazim u bios da radim cpu, pa reko aaj samo grafu, kad vid vid ku*ca... oc graficke na 770/1287 i ajd sad pustim ja komp na 3D Mark kad opet mudo od sove... rezultat 156xx (napominjem C1E iskljucen) sve to meni lepo smrdi jako i obratim se ja Sky-u on se isto tako izbezumio i onda smo odlucili da vidimo sta ce biti ako dignemo f od CPU.... i sta smo dobili 21068 markova pa ti vidi da li je cpu usko grlo!!
:: :: ::
:: :: :: A ako meni i Sky-u neverujes zato sto smo Intel nVidia fanovi proveri kod Gileta23 i on je bio u toku kada se radio oc ovog racunara i isto je zakljucio da skor od 156xx na max oc grafi, def CPU ne odgovara... prva stvar zato sto su rezultati na rezolucijama 1650x1050 i 1280x1024 bili apsolutno isti!!
:: :: Fanovima nikad ne verujem,jer su privrzeni jednoj strani,a neki su vec lazirali testove i bili provaljivani i to bas na ovom forumu...Tako da bi bilo glupo da pridajem bilo kakav znacaj `testovima` koji su isti `odradili`
:: :: Verujem objektivnim ljudima i onome u sta sam se sam uverio
:: :: Opet ti kazem ovo o cemu pricas nije usko grlo vec overklok...Kod OCa dobijas na performansama prvenstveno u 3D marku,ali realno mnogo manje u igrama...Ako je tacno da je taj CPU `usko grlo` onda u SVIM igrama moras da dobijes ubrzanje APSOLUTNO SRAZMERNO povecanju frekvencije CPUa...Ako je manje onda zdrava logika kaze da nije `usko grlo`...Proveri sam broj frejmova koje si dobio sa klokovanim procesorom i sa difalt vrednostoma...Overklok kartice je onda totalno besmislen jer sa uskim grlom ne bi mogao da dobijes ni jedan jedini frejm ubrzanja jer to procesor ne moze da podrzi...Ako si OCom grafike dobio i najmanje ubrzanjem,zdrava logika nalaze da CPU moze da izgura tu karticu
:: :: Da me ne razumes pogesno SIGURNO ces imati bolje performanse kad klokujes CPU,ali da li ce biti srazmerne dobitku u 3D Marku???Po tvojim rezultatima trebalo bi da dobijes ubrzanje u SVIM igrama od 30-40%....Proveri sam da li je to stvarno tako...Do juce su se neki hvalili 3D Mark rezultatima,onda kad to ne odgovara onda to vise nisu realne vrednosti,sad opet jesu,sutra opet nece biti i tako..
:: :: Za mene 3D mark nikad nije bio merodavan...Bas zato nikad nisam pridavao nikakav znacaj tim rezultatima
:: :: DaSickSyste
DaSickSyst Psssst.... 10.12.2008. 14:16 #83056

Ma da strucnjak sa iskustvom:)))....2x256 bitana karta je ustvari 512 bitna,Core Duo je 64 bitni DESKTOP procesor,3D Mark je merilo za brzinu rendera,one falsifikovane slike necu vise ni da pominjem,itd...Glavu ispod cebeta i psssssst....
Nema sta pravi strucnjak...Cim ga provale u lazi odmah okrece loptu na drugog i stara dobra prica...Ja strucnjak,ja ovo ja ono,ja iskustvo,ja nvidia,ja overkolok,ja gigaherci...Jadno.

Neko ce OPET da se uvlaci ljudima po drugim forumima i da place,moli,obecava,salje MSNove da dodje neko ovde da ga podrzi,bilo ko...Vec vidjen scenario(takozvani struchni scenario)...Ili smo ovde napravili dovoljan broj naloga,pa ne zavisimo vise od drugih???
Jadnik sa kompleksom vise vrednosti,takozvani `samoproglaseni strucnjak sa iskustvom`...

@Misa
Miso,daj brate zakljucaj ovu temu vidis da je ovaj jadnik opet zaboravio da popije lekic...Nemoj da ovo opet preraste u svadju na forumu.

DaSickSystem

SkyFire ..Da slazem se... 10.12.2008. 15:43 #83073

Miso ili ocisti g_vna sa foruma ili zakljucaj automatski temu kada degenerici pocnu da truju sejuci svoju bolest,ljubomoru,zavist i pakost!Ovde bre sve sami profesionalci lazovi a iz guze im praziluk viri hahahahahahha...Kakvih samo pacenika ima to ni Bog ne moze da smisli!Jaki na recima a u gacama klikeri a mozga nigde nema,corbica na usi kipi!Bas Pssssssss!Mene je sramota njihove sramote zaista !The end!

@PCBeast@

DaSickSyst Ej pa necemo da se vedjamo... 10.12.2008. 15:51 #83076

...Popi lekic i bice sve uredu...
:)))

DaSickSystem

DarkHorus Re: Nvidia! 10.12.2008. 18:52 #83102

broj poruka: 15

:: Uvek je bolje nvidiu zbog boljih drajvera i zato sto su maltene sve igrice optimizovane bolje! Ati i ako ima odlicne karte, pogotovo ove nove ne bih se usudio da ga kupim jer sam uvek imao problema sa drajverima i podesavanjima u odredjenim igrama, a i prelistaj malo forum pa ces videti koliko ljudi imaju problema sa njima!!
ordinarna glupost. sastavio sam cca 500 kompova na ATI-ju. imao sam mozda 5 problema u toku 8 godina, sta dalje reci, tvrdnja ne stoji. nije nvidija losa, ali u ovom momentu nema ni JEDNU karticu ni u jednoj cenovnoj kategoriji i da je priblizna s ATI-jem po brzini. TACKA. koju graficku ces uzeti, zavisi od velicine monitora. 4850 danas potpuno zadovoljava 22`` monitore, a kosta cca 125-130E. nema nista tako brzo sve do 200E gde je 4870-ka. 9800GTX, GTX+ nemaju sta da traze pored 4850 - ke, em je brza em je jeftinija. Nvidiju danas prodaje samo ime. cista inercija. ali to je tako samo kod nas.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs