Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
problem temperatura grafe
STRANA 1 OD 1
kalikali problem temperatura grafe 07.12.2008. 17:06 T13607

status: user
broj poruka: 35

poz
skoro sam uzeo nov komp sa grafom gigabajtovom 4850 na 1ghz
oni su mi u njihovom servisu sve instalirali i xp2 i drajvere i sve sto je bilo potrebno
CCC je bila 8.7 verzija i pokazivao mi je temp oko 65C u mirovanju i oko 105C u toku igre
skinuo sam i instalirao zadnje drajvere tj. 8.11 i sad mi pokazuje za 10C vecu temp. u oba slucaja
e sad ni to nebi bio problem da nisam temp. merio i preko everesta i expert toolsa i oni mi sad pokazuju vecu temp. za tih 10C
zar ti programi ne rade nezavisno jedan od drugog kako je to moguce
i dajte mi savet
imam dva ventilatora dve dvanaestice dali nekako mogu da uticem na njihov rad nekim programom da ih ubrzam ili usporim po potrebi (ovo nisu ventilatori na grafi u pitanju)
predpostavljam da su podeseni daa se ukljucuju na oddredjenu temperaturu kako ja to da vidim i da promenim
hvala
nadam se da ste me razumeli
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gile23 ... 07.12.2008. 17:19 #82483

broj poruka: 9121
Skini riva tuner i sini ventilator sa tih 30% na oko 40%-50%, a kad dostigne kriticnu temperaturu sam se ventilator aktivira i odlazi na 100%, i hladi grafu na neku normalnu temperaturu, a te 12-ice mozes da kontrolises pomocu programa speedfan, evo pogledaj ovde kako se koristi Saske je sve dobro objasnio,...

http://www.pcberza.rs/forum/topic.php?topid=12153&forid=9&katid=2

Pozdrav!

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
kalikali hvala 07.12.2008. 17:32 #82485

broj poruka: 35

gile 23 hvala na odgovoru
milos666 Jel imao jos neko problem... 07.12.2008. 17:45 #82489

broj poruka: 398
...ovog tipa sa 4850 grafickom, posto nameravam ovih dana da uzmem jednu. Koji je najbolji proizvodjac, posto sam citao da sa Gainwardom je bilo nekih problema. Jel se isplati uzeti neku sa jeftinijim kulerom pa staviti recimo Thermaltake Duo Orb ili u startu uzeti neku sa boljim hladjenjem i opet, koji je proizvodjac najbolji?
doca80 Re: Jel imao jos neko problem... 07.12.2008. 17:50 #82493

broj poruka: 3053
Naravno da je bilo slicnih problema ali to nije neresiv problem!!! U vecini slucajeva je dovoljno podesiti veci broj obrtaja kulera na kartici i temperature su drasticno opadale,ali se buka povecala... Ako ti buka ne smeta kupi karticu,digni obrtaje i vozi!!! A ako ti malo veca buka smeta onda kupi bolji kuler montiraj i uzivaj...

VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!

:: ...ovog tipa sa 4850 grafickom, posto nameravam ovih dana da uzmem jednu. Koji je najbolji proizvodjac, posto sam citao da sa Gainwardom je bilo nekih problema. Jel se isplati uzeti neku sa jeftinijim kulerom pa staviti recimo Thermaltake Duo Orb ili u startu uzeti neku sa boljim hladjenjem i opet, koji je proizvodjac najbolji?
Jebivetar Da se ne bi cimao i kupovao, montirao drugi hladnjak 07.12.2008. 17:52 #82495

broj poruka: 2386
Uzmi Sapphire sa dual slot hladnjakom. Kupio burazer, pre tri nedelje. Naruchio sam, za njega, Sapphire ali nisam znao da li ce biti sa referentnim ili sa dual slot hladjenjem. Sva sreca pa je dobio dual slot hladjenje inache bi imao problema sa velikim zagrevanjem.
http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd4850_dual/16.html
Mislim da ti je ova karta pravo reshenje jer bi zamenom hladnjaka verovatno izgubio garanciju.
:: ...ovog tipa sa 4850 grafickom, posto nameravam ovih dana da uzmem jednu. Koji je najbolji proizvodjac, posto sam citao da sa Gainwardom je bilo nekih problema. Jel se isplati uzeti neku sa jeftinijim kulerom pa staviti recimo Thermaltake Duo Orb ili u startu uzeti neku sa boljim hladjenjem i opet, koji je proizvodjac najbolji?
SuperMrki Poz 07.12.2008. 18:01 #82500

broj poruka: 71

Ja sam kupio Sapphire 4850 512Mb, jos kad se pojavio i temperature su mu 80 idle i 90-100 load...
Moj ortak ima ASUSov 1Gb model, i njemu su 49 idle, 65 load, sto je znatna razlika...

Onda sam na netu nasao resenje, kupio kuler za graficku, a onaj stock bacio u kantu...
Kuler je Arctic Cooling Acelero S1 v2, i sa jednim fanom od 12cm temperature su 34 idle, 50 load...

Presudite sami
Jebivetar Re:Poz 07.12.2008. 18:14 #82504

broj poruka: 2386
Ti si, SuperMrki, verovatno kupio model sa referentnim hladjenjem?

Slavuj ... 07.12.2008. 18:14 #82505

broj poruka: 2236
`еј Мрки, ЂЕ си купио тај хладњак и, ако се сећаш, колика би му могла бити малопродајно-смртничка цена ових дана ?

Mentalitet, sveukupni ljudski kvalitet

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SuperMrki Da 08.12.2008. 16:54 #82737

broj poruka: 71

kupio sam sa referentnim hladnjenjem, jer sam graficku kupio 2 dana nakon sto su je izbacili, umesto da sam sacekao 4870... Kako god, kartica je extra

A kuler sam kupio kod nekog lika sa benchforuma, inace cena je bila 2700 din...

Ima da se kupi i kod komsija u Hrvatskoj i Sloveniji, ali Hrvati ne salju pouzecem, a Slovenci su mi trazili da zapakujem kes u kovertu....

Poz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs