Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
upooomooc
STRANA 1 OD 1
marke upooomooc 07.12.2008. 03:59 T13598

status: user
broj poruka: 384
Pokupio sam neki virus, i komp mi se cesto blokirao. elem, reinstaliram sistem dignem najnovije drivere za grafiku i asus smart doctor. Uglavnom, graficka se pregreva u windowsu?? dok kucam ovo temperatura je kao ranije kada sam igrao crysis. ranije je bilo normalno oko 65-66, sada ide i na 78 i preko dok nista ne radim? Sta to moze da bude? da li da vracam stare drivere, smart d. ili sta?
Nije lose ocitavanje jer je kartica vrela! (imam je dugo, znam da procenim)
zaista sam zbunjen.

asus 8800gtx
asus p5k-e wifi
e6750
geil b.d. 800
corsair hx620
wd250ks
to mi je konfa. MOLIM VAS pomozite!

p.s. skinuo sam i drivere i sd, i sada radi ok.. bez drivera.. da li je moguce da su oni krivi?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Daum ... 07.12.2008. 04:58 #82380

broj poruka: 12796
Covece, to se meni desavalo sa GTX280 - ispalo je da je pokvaren. Proveri graficku kod nekoga drugog, jer nema sta da ti zagreva karticu dok je idle...

SkyFire Re: upooomooc 07.12.2008. 05:12 #82384

broj poruka: 18472
Pa vrela je ona i na 65-70c..Ti pod rukom ne mozes da ocenis tacno tj precizno koliko se zapravo ona greje...

Pitanje: Na kojim clockovima ti radi graficka?
Na koliko obrataja ti je radio Fan tj jesi li pravio profil?
Kad se tacno desio taj momenat da si zapazio da se kartica vise greje nego obicno?
Sa cime ocitavas temperaturu graficke karte?
Da li si koristio Riva tuner?

Postoji mogucnost da je pasta na GPU postala konacno neupotrebljiva i pretvorila se u zvaku i stim vise nema svoju pravu funkciju u provodjenju toplote na block coolera vec daje kontra efekat..

Druga stvar...Postoji mogucnost da ti software brlja i ne ocitava tacnu temperaturu a plus ako ti je win zabagovan jos gore...

Treca stvar i konacna da je GPU na izdisaju mada specifikacije te karte idu i do 90 c u Full load-u itd...Mada realno gledano mnogo je za idle tolika temperatura!!!

P.S. Bez driver-a ne moze ni da radi jer kroz drivere i dobijas sve informacije od karte...Bez drivera je isto kao da karta i ne radi samo sto imas sliku ali je funkcionalnost karte neiskoriscena...

I Want to believe - The truth is out there
May the force be with you
@PCBeast@

http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049

:: Pokupio sam neki virus, i komp mi se cesto blokirao. elem, reinstaliram sistem dignem najnovije drivere za grafiku i asus smart doctor. Uglavnom, graficka se pregreva u windowsu?? dok kucam ovo temperatura je kao ranije kada sam igrao crysis. ranije je bilo normalno oko 65-66, sada ide i na 78 i preko dok nista ne radim? Sta to moze da bude? da li da vracam stare drivere, smart d. ili sta
:: Nije lose ocitavanje jer je kartica vrela! (imam je dugo, znam da procenim
:: zaista sam zbunjen
::
:: asus 8800gt
:: asus p5k-e wif
:: e675
:: geil b.d. 80
:: corsair hx62
:: wd250k
:: to mi je konfa. MOLIM VAS pomozite!
::
:: p.s. skinuo sam i drivere i sd, i sada radi ok.. bez drivera.. da li je moguce da su oni krivi?
DmasteRNo1 Loš drajver!? 07.12.2008. 08:44 #82388

broj poruka: 6102
Pa to što ti opisuješ (misliš da je razlog tvojih problema) je prosto nemoguće. Pa Nvidia ima nezajebive drajvere i oni nikako ne mogu da budu uzrok problema. Da imaš ATi-ja, pa još i da poverujem, pošto su njihovi drajveri sranje. Da sam ja Sky, prvo bih izbio tu glupu ideju o drajverima.

Brate, ne bih da ti stajem na muku, ali malko ironije nije na odmet. Čak i da imaš ATi-ja, ne verujem da bi novi drajver pravio problem sa zagrevanjem. Sky ti je detaljno objasnio šta treba da uradiš kako bi utvrdio šta pravi problem. Javi ako si nešto otkrio.

bocacu .... 07.12.2008. 09:50 #82391

broj poruka: 252

ne sekiraj se druze u pitanju je smart doctor,ne radi sa najnovijim drajverima pa fan na karti ne reaguje na promenu temperature.instaliraj na pr.riva tuner i podesi kontrolu fana isti problem sam imao ija i tako ga resio.ovo vazi samo za asus-smart doctor...
bocacu .... 07.12.2008. 10:02 #82392

broj poruka: 252

ne sekiraj se druze u pitanju je smart doctor,ne radi sa najnovijim drajverima pa fan na karti ne reaguje na promenu temperature.instaliraj na pr.riva tuner i podesi kontrolu fana isti problem sam imao ija i tako ga resio.ovo vazi samo za asus-smart doctor...
marke :( 07.12.2008. 13:40 #82420

@sky karta je na def., nista nisam menjao.
radi smart fan cooling, sam se prolagodjava, i to radi korektno, ali se kartica pregreva, osecam to pod rukom.

prmetio sam odmah posle reinstalla, cim sam digao smart doctor, prvo me iznenadio ventoaltor koji u windows-u radi glasnije nego inace, pogledam temp, 10 stepeni veca i penje se... pipnem kartu, jer sam posumnjao na ocitavanja zbog novih driver-a itd, a ona vruca kao da ccepam krizu 2h.

moze biti i pasta, ali cudno da odmah posle reinstalla crkne, kao i gpu, mada nista nije nemoguce. sada sam bez drivera, dici cu stare pa cu javiti.

@bocacu, citao sam o tim problemima sa sd na netu, ali meni on radi, i to sasvim korektno. :(

hvala, javljam sta je bilo!

marke :) 07.12.2008. 16:51 #82481

evo, vratio sam starije drivere, i sada radi korektno, oko 66-67-68 u idle.

uvek sam bio pobornik toga da se instalira sve najsvezije ali....
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs