Moj glas ide nvidiji.Glasajte za koga mislite da je bolji i molim Vas da nema nikakvih svadja koje bolji.Ova tema je iskljucivo stavljena cisto iz radoznalosti ko ima vise glasova.
ATi i nVidia. Ako ti treba TV-out, HDMI, CCC koliko god da je bagovit (a sve je bolji) ima više podešavanja prikaza, izlaza, colorimetrije itd. Da bi to imao sa nVidia-om, treba ti onaj njihov nVidia tools koji startuje sve zajedno više servisa nego ATI.
nVidia, ipak bolja za igrače. Brže kartice, kome to nešto znači.
Zanimljiva statstika je koliko je mojim kolegama i meni kojih kartica riknulo: umrlo je daleko više nVidia: uglavnom pregrevanje. loše naponske jedinice, sam čip, RAMDAC prsne, kondenzatori itd. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
ALi prednost u ovom momentu dajem Ati i ja bih pomenuo ovu statisktiku ,znaci daleko vise je riknulo Nvidia nego Ati sto ja znam.Mada Nvidia dok radi radi lepo.
@Bax2003 po crkavanju su ujednačene (bar kod mene). Prošlo mi je kroz ruke preko 1000 vrisnutih u zadnjih 3-4 godine kako su krenule jače gamer kartice
Prva grafička mi je bila GeForce 2 MX 400, potom GeForce 5200 Shit Edition. A onda sam uzeo Radeona 9550 i tek s njim sam mogao da odigram neke igre za koje sam zbog loše prethodne grafičke smatrao da su šit. Onda je usledio X1650Pro i sada HD 3870. Šta će biti sledeće videćemo. Gotovo sigurno će to biti ATi (AMD). Ne bih da serem po nVidii, kao što neki to rade po ATi-ju, zato što u poslednje 3 i po godine nemam iskustva sa njenim karticama. Za sada sam ATi-jem prezadovoljan.
Do sada su mi crkle 2 nvideje 6800GT, nije ni jedna ATi
06.12.2008. 16:34
status: user broj poruka: 4515
Trenutno korisntim Nvideju igre rade odlicno... Doduse malo PISTI kad je u 3D-u. Secam se kada sam imao Sapphire Radeon 9000, HIS 9600XT... brisao sam pod svakom Nvidejom iz te klase. Imam utisak da Nvidija daje dobre pare za optimizaciju.98% igara su optimizovane za nju. Odatle i nelogicnost da su Nvidija kartice brze u igrama a na papiru suprotno.
meni dodje nekako jeftiniji za srednju klasu... ja sam (pre mesec dana,kada su pocele divljati cene) za 11000 kintosa uzeo novu gigabyte 4850 sa zalmanom raspitivao sam se,kazu da nisam imao bolju u ponudi za te novce ni u nvidijiniom rangu kvalitet kartice neka drugi kazu,oni koji su profesionalci mene za sada perfektno sluzi pre nje sam imao 3850 palit,savrseno radila,nije se grejala... a imao sam i nvidiu 7600gt 5200 mx440... Za sada tera konja (bar kod mene) moj glas ATI-ju
...se meni nekako u ovom trenutku cini kao primamljiva kupovina. Inace nije poenta da se ljudi ovde prepucavaju niti je bitno ko ima vise fanova. Poenta je da se proizvodjaci kolju na trzistu i obaraju cene jedni drugima da bi mi sitna raja imali utisak kako smo prosli malo bolje, odnosno jeftinije...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.