mi ne dize taktove u 3Du!!! Ovako nesto se ne moze doziveti sa nVidia-om. Slobodno mogu da kazem da je ATI tesko djubre bio i ostao, kao i drajveri. Na pocetku sam proveravao i on je to radio kao korektno...a vise ne. Ubio sam drajvere, ocistio repove i stavio iznova...podignem monitoring za taktove ucitam igru, igram...pogledam kad ono ostali kao u 2D: 500/1200 umesto da digne na 650/2000. Kada ga sada nasilno clockujem moze za mem max na 1800 ali tada ugasi monitor kada pokrenem nesto...da li neko ima seriju X1000 i zna li u cemu je fora???
Da li je neko svlacio BIOS i prepravljao taktove, kojim alatom??? Da mu nasviram kako treba pa da uflesujem, koji qu*ac ima da ih spusta i dize...kakva nevidjena glupost. Kao onaj VPU recover, majku mu pa to samo ATi ima...izprva nisu mogli da obezbede stabilnost pa stalno odbija komande i resetuje VPU...ubi boze firma...a ja budala pa menjao 7900 za ovo sranje...
Zadnji ATI koji sam imao je X800XL koji takođe imao 2D/3D frekvencije i OC-ovao sam ga tako što sam u 2D i 3D stavljao iste klokove i ćao, load it at start-up i nema da brinem. (http://www.techwarelabs.com/reviews/video/evga6800gs-pcie/images/overclock.JPG).
Uopšte se nisam nogo brino oko temperature u 2D modu, jer ako kartica nema probleme u 3D, koga boli uvo za 2D. Kao nešto ću da uštedim. Ma važi.
Postavi iste klokove i ne komplikuj sebi život. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Machine,sto se sekiras??? Pa ti svakako nisi gejmer,sta ce ti onda overklokovana kartica??? To ti ja kao ono-plasim se brzine a vozim Lamborghini Diablo!!! Kartica koju imas je skroz ok i radi ti posao i na default-u. Zasto bi joj onda skracivao vek trajanja overklokovanjem kad ti overklok ne koristi nicemu???
VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!!
:: mi ne dize taktove u 3Du!!! Ovako nesto se ne moze doziveti sa nVidia-om. Slobodno mogu da kazem da je ATI tesko djubre bio i ostao, kao i drajveri. Na pocetku sam proveravao i on je to radio kao korektno...a vise ne. Ubio sam drajvere, ocistio repove i stavio iznova...podignem monitoring za taktove ucitam igru, igram...pogledam kad ono ostali kao u 2D: 500/1200 umesto da digne na 650/2000. Kada ga sada nasilno clockujem moze za mem max na 1800 ali tada ugasi monitor kada pokrenem nesto...da li neko ima seriju X1000 i zna li u cemu je fora?? :: :: Da li je neko svlacio BIOS i prepravljao taktove, kojim alatom??? Da mu nasviram kako treba pa da uflesujem, koji qu*ac ima da ih spusta i dize...kakva nevidjena glupost. Kao onaj VPU recover, majku mu pa to samo ATi ima...izprva nisu mogli da obezbede stabilnost pa stalno odbija komande i resetuje VPU...ubi boze firma...a ja budala pa menjao 7900 za ovo sranje.. :: :: :: A N G E L ::
To nije OC ona radi na downclocku!!! treba 650/2000 a ne 500/1200!!!
A N G E L
:: Machine,sto se sekiras??? Pa ti svakako nisi gejmer,sta ce ti onda overklokovana kartica??? To ti ja kao ono-plasim se brzine a vozim Lamborghini Diablo!!! Kartica koju imas je skroz ok i radi ti posao i na default-u. Zasto bi joj onda skracivao vek trajanja overklokovanjem kad ti overklok ne koristi nicemu?? :: :: :: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!! :: :: :: mi ne dize taktove u 3Du!!! Ovako nesto se ne moze doziveti sa nVidia-om. Slobodno mogu da kazem da je ATI tesko djubre bio i ostao, kao i drajveri. Na pocetku sam proveravao i on je to radio kao korektno...a vise ne. Ubio sam drajvere, ocistio repove i stavio iznova...podignem monitoring za taktove ucitam igru, igram...pogledam kad ono ostali kao u 2D: 500/1200 umesto da digne na 650/2000. Kada ga sada nasilno clockujem moze za mem max na 1800 ali tada ugasi monitor kada pokrenem nesto...da li neko ima seriju X1000 i zna li u cemu je fora?? :: :: :: :: Da li je neko svlacio BIOS i prepravljao taktove, kojim alatom??? Da mu nasviram kako treba pa da uflesujem, koji qu*ac ima da ih spusta i dize...kakva nevidjena glupost. Kao onaj VPU recover, majku mu pa to samo ATi ima...izprva nisu mogli da obezbede stabilnost pa stalno odbija komande i resetuje VPU...ubi boze firma...a ja budala pa menjao 7900 za ovo sranje.. :: :: :: :: :: :: A N G E L :: ::
Heheheheh...Machinac imas muke...Vidim lice ti nesto POCRVENELO...Da to nije mozda zbog ATI kartice?..Morao sam malo da te bocnem...Imam za tebe jednog parnjaka...Pa ako hoces mozemo zajedno da testiramo...Bas sam pokupio neke nagrade sa mojim pulenom ...U pitanju je 7900 GTO...Davno je bila fama koja je karta bolja tj brza za igrice i davno sam ja to i testirao ali nije lose da se ponove ti testovi i vrate stare uspomene i to sve ako ti uspes da vratis clockove na def...Ako ne uspes...Smislicemo nesto
I Want to believe - The truth is out there May the force be with you @PCBeast@
:: To nije OC ona radi na downclocku!!! treba 650/2000 a ne 500/1200!! :: :: :: A N G E L :: :: :: :: Machine,sto se sekiras??? Pa ti svakako nisi gejmer,sta ce ti onda overklokovana kartica??? To ti ja kao ono-plasim se brzine a vozim Lamborghini Diablo!!! Kartica koju imas je skroz ok i radi ti posao i na default-u. Zasto bi joj onda skracivao vek trajanja overklokovanjem kad ti overklok ne koristi nicemu?? :: :: :: :: :: :: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!! :: :: :: :: :: mi ne dize taktove u 3Du!!! Ovako nesto se ne moze doziveti sa nVidia-om. Slobodno mogu da kazem da je ATI tesko djubre bio i ostao, kao i drajveri. Na pocetku sam proveravao i on je to radio kao korektno...a vise ne. Ubio sam drajvere, ocistio repove i stavio iznova...podignem monitoring za taktove ucitam igru, igram...pogledam kad ono ostali kao u 2D: 500/1200 umesto da digne na 650/2000. Kada ga sada nasilno clockujem moze za mem max na 1800 ali tada ugasi monitor kada pokrenem nesto...da li neko ima seriju X1000 i zna li u cemu je fora?? :: :: :: :: :: :: Da li je neko svlacio BIOS i prepravljao taktove, kojim alatom??? Da mu nasviram kako treba pa da uflesujem, koji qu*ac ima da ih spusta i dize...kakva nevidjena glupost. Kao onaj VPU recover, majku mu pa to samo ATi ima...izprva nisu mogli da obezbede stabilnost pa stalno odbija komande i resetuje VPU...ubi boze firma...a ja budala pa menjao 7900 za ovo sranje.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: ::
Svucem BIOS sa RaBiT izmeni taktove udenem u WinFlash...pritisnem PROGRAM zabrlja se slika stoji ERASING...i na kraju samo zeleno...reko ubio sam je ki zeca...ugasim upalim, eto slike...sve se ucita...pogledam taktove kad ono opet isti *bip* 500/1200 nije nasvirao...ni flash en radi kako treba, bar da oce da rikne, da bacim smece...
`otpusila` se karta posle korumpiranog flesa...dignem igru, cujem lepo ventilator ubrzava :) udjem u RivaTuner da vidim da mi onaj grafik pamti taktove, ucitam to...pustim igru: ne samo da mi se dig`o (mislim ATi clock) nego i RivaTuner daje OSD koji do sada nije. Ako me ikada vidite da nekome preporucim ATi pljunite mi posred posta :)))
:: otpusila se karta posle korumpirnaog flesa...dignem igru, cujem lepo ventilator ubrzava :) udjem u RivaTuner da vidim da mi onaj grafik pamti taktove, ucitam to...pustim igreu ne samo da mi se digo (mislim ATI) nego i RivaTuner daje OSD koji do sada nije. Ako me ikada vidite da nekome preporucim ATi pljunite mi posred posta :)) :: :: :: A N G E L :: :: ::
tadakada je krenulo da zeza stavio sam onaj smrdljivi Ati Tray Tools...pa sam skunio...pa sa sada kada je proradilo opet stavio i pokrenuo i nista opet 500/1200. Opet uninstall i reset i sada u RT normalno 650/2000. Ma kzem ja da je ATI zakon, cim ga ja imam :)) to ne valja ATT :)) moram malo da se cupam. Pozz
Ja prvi ne volim ATi u paketu sa AMD-om, jedva čekam kad će konačno da riknu.
Međutim, serija 4000 i NIJE tako loša, očigledno je neka greška sa karticom. Imaš valjda garanciju, vrati je. DIAMOND kartice su valjda imale neku spletku sa BIOS-ima, ako negrešim prodavale su se dosta ispod cene.
Nemoj da pljuješ po kartici, nisi shvatio šta se dešava. Ako si napravio neki OC profil u ATTu i ostavio ga aktivnim, on će to poštovati i neće se oslanjati na automatiku. ATT je dobar program i preporučujem ga svima sa ATI karticama, a u prethodnoj temi koju si postovao napisao sam ti kako da izbaciš one detalje na OSD.
Ne znam ja ko je ovde glup, ATI što ne valja, ili pametnjaković koji to nije. Prestani da jebavaš grafičku kartu i sve će da ti radi kako treba. Takvima kao što si ti glupa bi bila i nVidia.
Imam ati x1650pro i sto je cudno nece ni gore ni dole sa klokovima i 1Mhz,promenim takt i ekran pozeleni,pocrveni ali to se desava sa nekim crnim pravim prugama,tako neko vreme 5-8 sekundi i opet se vrati ili se ugasi monitor pa pomaze jedino restart,desava se isto i sa ati tool-om,i sa svim zivim oc alatima,i sto je cudno specifikacija kaze da radi sa gddr2 na 666Mhz (efektivno) a svi programi kazu 800Mhz efektivno a na memoriji i ne pise koja je,ko zna ko proizvodi,mada necu da je diram dacu je burazeru on nije igrac tako da bolja mu ne treba......................................
Pogle ovog slepca :)) sa koje si ti planete??? Ako ne znas o cemu se raspravlja nemoj da jedes ono sto se ne jede...ATT pokrece servise koji se cesto kose sa drajverima. Sam CCC i drajver kod ATi karti cesto zeza,sve sto vidite je nasledje 3Dfx-a, zato je nVidia od tada postala to sto jeste...sad cete vas dvojica sa par vidjenih masina da popujete meni koji se ovim bavi vise od decenije, a uz to sam i elektroinzenjer...zemljo otvori se, progutaj me!!!
A N G E L
:: Ne znam ja ko je ovde glup, ATI što ne valja, ili pametnjaković koji to nije. Prestani da jebavaš grafičku kartu i sve će da ti radi kako treba. Takvima kao što si ti glupa bi bila i nVidia :: :: @FSami :: Samo se ti nadaj :: :: ::
Taj ATI je kad je izasao bio najjaca single karta, ali i to je tad imalo cenu ,...
Pozdrav!
:: Heheheheh...Machinac imas muke...Vidim lice ti nesto POCRVENELO...Da to nije mozda zbog ATI kartice?..Morao sam malo da te bocnem...Imam za tebe jednog parnjaka...Pa ako hoces mozemo zajedno da testiramo...Bas sam pokupio neke nagrade sa mojim pulenom ...U pitanju je 7900 GTO...Davno je bila fama koja je karta bolja tj brza za igrice i davno sam ja to i testirao ali nije lose da se ponove ti testovi i vrate stare uspomene i to sve ako ti uspes da vratis clockove na def...Ako ne uspes...Smislicemo nesto :: :: I Want to believe - The truth is out there :: May the force be with you :: @PCBeast@ :: :: http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=298049 :: :: :: To nije OC ona radi na downclocku!!! treba 650/2000 a ne 500/1200!! :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: :: Machine,sto se sekiras??? Pa ti svakako nisi gejmer,sta ce ti onda overklokovana kartica??? To ti ja kao ono-plasim se brzine a vozim Lamborghini Diablo!!! Kartica koju imas je skroz ok i radi ti posao i na default-u. Zasto bi joj onda skracivao vek trajanja overklokovanjem kad ti overklok ne koristi nicemu?? :: :: :: :: :: :: :: :: :: VAZNO JE ZNATI DA NISTA NIJE VAZNO!!! :: :: :: :: :: :: :: mi ne dize taktove u 3Du!!! Ovako nesto se ne moze doziveti sa nVidia-om. Slobodno mogu da kazem da je ATI tesko djubre bio i ostao, kao i drajveri. Na pocetku sam proveravao i on je to radio kao korektno...a vise ne. Ubio sam drajvere, ocistio repove i stavio iznova...podignem monitoring za taktove ucitam igru, igram...pogledam kad ono ostali kao u 2D: 500/1200 umesto da digne na 650/2000. Kada ga sada nasilno clockujem moze za mem max na 1800 ali tada ugasi monitor kada pokrenem nesto...da li neko ima seriju X1000 i zna li u cemu je fora?? :: :: :: :: :: :: :: :: Da li je neko svlacio BIOS i prepravljao taktove, kojim alatom??? Da mu nasviram kako treba pa da uflesujem, koji qu*ac ima da ih spusta i dize...kakva nevidjena glupost. Kao onaj VPU recover, majku mu pa to samo ATi ima...izprva nisu mogli da obezbede stabilnost pa stalno odbija komande i resetuje VPU...ubi boze firma...a ja budala pa menjao 7900 za ovo sranje.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: A N G E L :: :: :: ::
Ma karticu sam sredio...nego me nervira kako ima ljudi koji nemaju ni dan radnog iskustva u IT segmentu a popuju onim koji se profesionalno bave tim poslom...stvarno za zutu stampu. To je isto kao kada bih ja popovao Tesli (Bog da mu dusu prosti)...svasta!!!
A N G E L
:: svi znamo da ati ima lose drajvere ali nije poenta sad da se svadjate nego machine lepo tu karticu prodas i kupis 8600gt i bices miran :: ::
Ma sta se nerviras,lagano svi ovde koji citamo forum znamo ko si i koliko vrhunski poznajes posao oni mozda neznaju,sta se nerviras,samo polako,dobro je da si resio problem.Pozdrav
Jesi probao kombinaciju sa RivaTunerom koju sam ti predložio ? Imao sam gore pomenutu karticu više od godinu i po da, i za to vreme je prošla gomila drajvera, i gomila verzija RivaTuner-a. Već posle nedelju dana posedovanja, provalio sam koji su joj max klokovi, ne na samoj grnaici, već 10-tak MHz niže, ne sećam se tačno vrednosti. Nijednom mi nije ATI vrćao klokove na def. ili još gore declockovao. Odmah sam isključivao onaj glupi alat što restoruje frekvencije ako se nešto desi, jer sam karticu razvalio danima od testiranja i nije sigurno ništa moglo da se desi. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Dakle, karta je ispravna ali ovde je rec o losem konceptu samuh proizvoda...gde su bili ATi i nVidia kada je suvereno vladala Voodoo serija. Pa njihov pronlazak je SLI (performance scaling) i sve napredne tehnike umeksavanja (cuveni Glide rezim). Riva TNT2 Ultra jeste bila brza i posrzavala 32bit paletu u D3D ali je i tako imala losiju sluku u ondosu na Voodoo3. ATi je bio sam igracka iza neke supe...sa ocajnim drajverima, ti koreni se i dan danas mogu prepoznati...nVidia mozda ima nesto losiju sliku i multimedijalne mogucnost ali sto se tice igara i stabilnosti celokupnog proizvoda je na mnogo visem nivou. Ko god tvrdi suprotno je ili lud ili glup...Eto, ja imam ATi pa opet ne kazem da je on bolji jer ga ja ima - nije jer je nVidia ta koja `rula` GPU scenom skoro deceniju napravivsi najpametniji postupak u istoriji ITa kupovinom pionira 3D grafike - firmu 3dfx interactive inc.
Nisam se svađao niti popovao. Ti si istakao problem i ja ti dajem odgovor. ATT ne pokreće nijedan servis, ako ne veruješ probaj sam da ga nađeš. Nikakav problem sa drajverima u koliziji sa ATTom ne postoji (CCC ne instaliram), a sama generalna priča o problemima sa ATI drajverima je preuveličana. Igram dosta novih igara i koristim opengl u programima za projektovanje i nikad nijedan problem nisam imao. U zadnje vreme se šire glasine da ATIjev opengl driver ne radi sa ACAD 2008, što nije tačno - samo je po defaultu isključen i treba ga ručno uključiti i radi savršeno i mnogo brže nego u 2007.
Kopira on po Winu i registrima gomilu `modula`, to sto ga ti ne vidis kao main thread ne znaci da ga u okviru svog *.exe jezgra (glavne niti) ne vrti sakrivenog, dakle trceci proces ne mora biti vidljiv kao zaseban proces vec kao child thread. Toliko o operativnim sistemima. Ti govoris o jednom primeru a ja o 1000, sta je merodavnije??? Ovo nije samo moje iskustvo, evo baci temu na glasanje: ATi vs nVidia i videces da ce se ATi provesti isto onako kao GA vs ASUS...to je sasvim dovoljan dokaz ko je ko i sta je sta...
P.S. @b2k3, RT vrsi posao, stabilno i sigurno, nakon onog flasha...koji je stvarno prosao nekako (ocitava drugi takt u Rabitu od originala)... i tu se vidi da je prva aplikacija za `modding` - RivaTuner namenjana nVidia od serije RIVA pa do danas...ATT i slicno je prosto smece za RT, da se ne lazemo
A N G E L
:: Nisam se svađao niti popovao. Ti si istakao problem i ja ti dajem odgovor. ATT ne pokreće nijedan servis, ako ne veruješ probaj sam da ga nađeš. Nikakav problem sa drajverima u koliziji sa ATTom ne postoji (CCC ne instaliram), a sama generalna priča o problemima sa ATI drajverima je preuveličana. Igram dosta novih igara i koristim opengl u programima za projektovanje i nikad nijedan problem nisam imao. U zadnje vreme se šire glasine da ATIjev opengl driver ne radi sa ACAD 2008, što nije tačno - samo je po defaultu isključen i treba ga ručno uključiti i radi savršeno i mnogo brže nego u 2007. :: ::
Ima programa koji otpetljavaju sve threadove i prikazuju mother-child relacije. Tamo ima ATT modula ali se ne startuju putem servisa. Imam spisak svih promena koji ATT pri instalaciji pravi u registry i na disku i znam šta je njegovo. Nije samo moj lični primer, na sve konfe koje sam sastavio u zadnje vreme sa ATI karticama stavljao sam i ATT i nigde problema i to ću nastaviti da radim. RT jeste dobar ali nema kontrolu boja za Overlay. Osim toga, moraš da pokreneš igru iz RT ako hoćeš da ti se uključi OC profil, a ATT će namirisati exe kako god da pokreneš i automatski podesiti profil. Ovo nije garancija da 100% neće biti problema već uputstvo za ljude koji čitaju forum da ne odbacuju unapred ATT.
Jos par stvari: VPU recover (WTF is that for #@%#$), na KVM switchu (D-link i Digitus, oni automatski digitalni) koji koristim kada mi je masina na servisu, ako pri resetu nisam prebacio switch na tu masinu (nakon paljenja i ulaska u OS) glupi ATI driver ne podigne osvezenje na CRT kako treba pa moram da resetujem masinu ponovo...to ne radi ni Voodoo drajver koji sam ja sredjivao (pisao jedan deo) ni nVidia, zatim onaj glupi `blink` (nestanak slike) pri dizanju CCC, pa onda nejednakost DVI glava, ako okacis na drugu, opet dodatno gasenje monitora pa detekcija pa paljenje izlaza u Winu (zbog drajvera) jer nije toboze primarni/master izlaz...ma gro nekih budalastina...stvarno me podseca na ono: igrala se decica majstora u radionici :))
A N G E L
:: Ima programa koji otpetljavaju sve threadove i prikazuju mother-child relacije. Tamo ima ATT modula ali se ne startuju putem servisa. Imam spisak svih promena koji ATT pri instalaciji pravi u registry i na disku i znam šta je njegovo :: Nije samo moj lični primer, na sve konfe koje sam sastavio u zadnje vreme sa ATI karticama stavljao sam i ATT i nigde problema i to ću nastaviti da radim. RT jeste dobar ali nema kontrolu boja za Overlay. Osim toga, moraš da pokreneš igru iz RT ako hoćeš da ti se uključi OC profil, a ATT će namirisati exe kako god da pokreneš i automatski podesiti profil :: Ovo nije garancija da 100% neće biti problema već uputstvo za ljude koji čitaju forum da ne odbacuju unapred ATT :: ::
je l` treba nešto da znači, što si ti završio elektrotehnički fakultet. Pa i ja sam za vršio elektrotehničku školu, pa sam tamo naučio da upalim i ugasim komjuter i ništa više. Čak sa i upisao FTN u Novom Sadu, i kada sam skontao da neću naučiti ništa od onoga što me zanima o računarima, batalio sam buraniju. Ni tih tvojih 10 godina iskustva ne znače ništa, čim nisi u stanju da uradiš ono što hoćeš - još samo kada bi znao zašto i čemu to radiš. Kupi lepo DžiForsa i ne kenjaj više o ATI-ju, leba ti.
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.