kao sto sam naslov kaze spremam se ovih dana da pazarim grafiku pre nego sto cene jos podivljaju . Bacio sam oko na ovaj model jer se uklapa u moj budzet od 100 eura.
Sta mislite ko prizvodi bolju karticu to jest cija se manje greje i daje bolje rezultate. U WIN WIN-u sam gledao Leadtek , Palit i Gainward . Cini mi se da je Gigabytova skuplja nekih 15-tak eura .
Namakni jos 20e i kupi 8800gt isti je kao i 9800gt sem sto se manje greje i trosi struje ali je jeftiniji i ima 112 shader procesora a 9600 kao i 8600 ima cini mi se 16 ili 32 nisam siguran. Ja imam 8800gt i nekajem se sve nove igre teram do daske.
Prijatelju, da ti nisi pobrkao nešto? Prvo, 8800GT troši više od 9800GT i više se i greje što je i logično jer je gpu G92 kod 8800GT izrađen u 65nm dok je kod 9800GT novija revizija G92b izrađena u 55nm. Nažalost ima i 9800GT modela na koje su ubacivani stari G92 65nm procesori ali to je već druga priča. Drugo, gde je to jeftinija 8800GT kada se ne proizvodi odavno? I treće, 9600 nema ni 16 ni 32 sp, već 64! Pozdrav!
Živ bio!!!
:: Namakni jos 20e i kupi 8800gt isti je kao i 9800gt sem sto se manje greje i trosi struje ali je jeftiniji i ima 112 shader procesora a 9600 kao i 8600 ima cini mi se 16 ili 32 nisam siguran. Ja imam 8800gt i nekajem se sve nove igre teram do daske. :: :: ::
Prvo za potrosnju greska je moja (obrnuo sam) ali nije ogromna u sustini svako ko se snalazi na netu moze da dodje do te informacije na nvidijinom sajtu (to je bitno samo ako covek hoce da klokuje), drugo ja sam kupio sa G92 cipom i prezadovoljan sam i trece 8800gt se mozda neproizvodi ali ima da se kupi. A sto se tice cene i da sam pogresio za tih 20e uvek je cena drugacija kod prodavaca od najskupljeg do najjeftinijeg. (u ostalom evo mu pcberza pa nek procita cene) A joj (16 ili 32) 64 pa to je opet duplo manje od 112.
ja nebih da vucem na drugu stranu ali je 3870 512mb ddr4,bolja po meni a ima je za 95e ili pak 4830 koja kad bude pristigla kod nas u vecim kolicinama treba da bude oko 100e a ona je*e kevu svim tim grafama od oko 100e
:: Prvo za potrosnju greska je moja (obrnuo sam) ali nije ogromn Pa kako nije ogromna kad si obrnuo? Nisi ih izjednačio po potrošnji nego zamenio! Tako si stvorio totalno obrnutu sliku o razlici između te dve kartice.
:: drugo ja sam kupio sa G92 cipom i prezadovoljan sam A sa kojim drugim čipom si i mogao da kupiš 8800GT?! Ne razumem! I kakve veze ima s celom pričom da li si ti zadovoljan, nisam to ni pomenuo! I ja imam 8800GT i niko nije rekao da je to loša karta, samo sam primetio da preporučuješ čoveku stariju i skuplju kartu sa istim performansama umesto novije i jeftinije koja pritom manje troši, i to je sve. Ne vidim što se tu osećaš prozvanim?
:: i trece 8800gt se mozda neproizvodi ali ima da se kupi. A sto se tice cene i da sam pogresio za tih 20e uvek je cena drugacija kod prodavaca od najskupljeg do najjeftinijeg. Pa niko nije ni rekao da nema da se kupi, a 8800GT se `sigurno` ne proizvodi a tamo gde ima da se kupi sigurno nije povoljnija od 9800GT jer je uvezena ko zna kad, i ko je uopšte pomenuo da si ti pogrešio cenu?! Čitaj malo pažljivije!
:: (u ostalom evo mu pcberza pa nek procita cene A na PC Berzi kada gledaš cene obavezno obrati pažnju na datum kada su postavljane zbog neprekidnog rasta kursa, da nebi stekao pogrešan utisak.
:: A joj (16 ili 32) 64 pa to je opet duplo manje od 112 Tek mi ovde nisi jasan!!! Pa niko nije ni poredio 112sp sa slabijim modelima, samo ti je bilo naznačeno da 9600 ima 64sp a ne 16 ili 32 koliko si ti naveo a pri tom nisi bio ni siguran. I još si ti sam uporedio 9600 i 8600 koje su nebo i zemlja ne samo zbog duplo više sp-a nego i zbog duplo šire magistrale (8600GT 128-bit, 9600GT 256-bit, GSO 192-bit).
Biće da ti ništa nisi razumeo šta sam ja u prošloj poruci napisao ili nisi pažljivo čitao, treće nema. Očigledno je da si se našao prozvan u svemu tome ali mi to uopšte nije bila namera. Samo sam izneo činjenice da bi te ispravio i dao čoveku precizne podatke i to je sve. Pozdrav!
Generalno, svi proizvođači koje si naveo su ok ali čim ljudi hvale palit onda ih poslušaj. Pozdrav!
Živ bio!!!
:: :: Pozzz drustvo :: :: kao sto sam naslov kaze spremam se ovih dana da pazarim grafiku pre nego sto cene jos podivljaju . Bacio sam oko na ovaj model jer se uklapa u moj budzet od 100 eura :: :: Sta mislite ko prizvodi bolju karticu to jest cija se manje greje i daje bolje rezultate :: U WIN WIN-u sam gledao Leadtek , Palit i Gainward . Cini mi se da je Gigabytova skuplja nekih 15-tak eura . :: :: Pozzz legende... ::
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.