Elem, vodeci se pocetnom euforijom sa friska izaslim 4870 grafickim karticama pocastih sebe sa Gainward 4870 Golden Sample pre odredjenog vremena.I stvarno sve šljaka odlicno dok... Prvo nisam probao da sa ATT-om napravim 2D/3D profile i pocnem da dozivljavam iskustva sa zamrzavanjem slike, zakucavanjem racunara a sve radjeno po extra tutorijalu
Drugo konacno resih da predjem sa toliko voljenog XP-a na Vistu Ultimate 64, instaliram je kad...plavi ekran i poruka da je problem prouzrokovan ati displej drajverom i nesto tipa ati2dll. ili ati3dll.Ok probam sa 32-bitnom Vistom i ista stvar, a sto je najgore pocelo je da se pojavljuje i na XP-u.Ok rekoh nesto sam zeznuo dok nisam nasao sledece objasnjenje:
Trece i pomalo subjektivno.Igram CoD 5 i ma te senke deluju maksimalno istripovano tacno vidim vodu i belu liniju koja okruzuje ivicu vode senke ne deluju ostro kao na nvidiji gde prosto seku.Ucitavanje ponekih igara je nocna mora tipa Fallout 3 ili CoD 5 mislim da traje vecnost.
Ostatak konfe je: c2d 8400 msi p45 platinum 2x2 gb geil evo one 600 w coolermaster i-green thetmaltake armor+ vh6000 esa ( ljudi apsolutna perverzija od kucista ) XP ( sveze instaliran ) Catalist 8.10
Pa Srbi ne bi bili Srbi kada ne bi izmislili svoje provereno dobro resenje za tekuce svetske probleme ( pa makar se ticali i problema sa ati grafickim karticama ) tako da se nadam da neko od vas iskusnih hakera ima resenje za ove probleme.Bilo kakva pomoc je dobrodosla ili menjam 4870 za gainward gtx260 216 sp.
ocajan soft. Meni na X1950XTX isto tkao mrzne i zeza i GPU-z i ATT...nista za sekiraciju, nesto s ekolje sa drajverima ili samom kartom...a to je program iz 2006. Probaj sa Ati Tray Tools 1.36.1042. i onaj BIOS editor je pun bugova, ljudi su od skora krenuli da rade a njihovi admini/vlasnici se razumeju u hardver i softver kao mara u kriv qu*ac. Toliko od mene.
Da nebi dalje gubio kosu nervirajuci se i da se problematika nebi sirila ovaj tvoj poslednji predlog je najbolje resenje...Em imas brzu,hladniju i bolju kartu em nemas problema...Ako vec imas uslova za to onda ti je moj savet da tako i uradis...
I Want to believe - The truth is out there May the force be with you @PCBeast@
Ocigledno da je nesto defektno, a vezano je za samo graficku... OS (XP, Vista...) MORA da se instalira najnormalnije bez ikakvih hakerisanja. ALI legalna... Za ostale nema garancije.
Drugo, cak i ako instalacija OSa prodje kako treba, a zakuca nakon testiranja u nekom programu ili igranju igrice (legalne?) - opet moze da ukaze na los primerak.
Los primerak? =)
Ja bih probao sa zamenom za drugu 4870 cisto da izmaltretiram trgovce... =P
Za igre i stabilnost u njima nema nikakve dileme: SAMO nVidia dolazi u obzir...ATi je tu uvek bio drugi, dok za multimediu i prikaz ipak malo prednjaci...
A N G E L
:: :: Elem, vodeci se pocetnom euforijom sa friska izaslim 4870 grafickim karticama pocastih sebe sa Gainward 4870 Golden Sample pre odredjenog vremena.I stvarno sve šljaka odlicno dok.. :: Prvo nisam probao da sa ATT-om napravim 2D/3D profile i pocnem da dozivljavam iskustva sa zamrzavanjem slike, zakucavanjem racunara a sve radjeno po extra tutorijalu :: :: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=6792 :: :: Drugo konacno resih da predjem sa toliko voljenog XP-a na Vistu Ultimate 64, instaliram je kad...plavi ekran i poruka da je problem prouzrokovan ati displej drajverom i nesto tipa ati2dll. ili ati3dll.Ok probam sa 32-bitnom Vistom i ista stvar, a sto je najgore pocelo je da se pojavljuje i na XP-u.Ok rekoh nesto sam zeznuo dok nisam nasao sledece objasnjenje :: :: http://www.modernstreet.com/general/ati2dvag-problem :: http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/31775 :: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=18012 :: :: Trece i pomalo subjektivno.Igram CoD 5 i ma te senke deluju maksimalno istripovano tacno vidim vodu i belu liniju koja okruzuje ivicu vode senke ne deluju ostro kao na nvidiji gde prosto seku.Ucitavanje ponekih igara je nocna mora tipa Fallout 3 ili CoD 5 mislim da traje vecnost :: :: Ostatak konfe je :: c2d 840 :: msi p45 platinu :: 2x2 gb geil evo on :: 600 w coolermaster i-gree :: thetmaltake armor+ vh6000 esa ( ljudi apsolutna perverzija od kucista :: XP ( sveze instaliran :: Catalist 8.1 :: :: Pa Srbi ne bi bili Srbi kada ne bi izmislili svoje provereno dobro resenje za tekuce svetske probleme ( pa makar se ticali i problema sa ati grafickim karticama ) tako da se nadam da neko od vas iskusnih hakera ima resenje za ove probleme.Bilo kakva pomoc je dobrodosla ili menjam 4870 za gainward gtx260 216 sp :: :: Pozz svim dobrim ljudima!
Prikaz Nope!Nekad bilo...Dok su bile serije ATI koje ti sad imas 1900... i serije nVidie 7900...Posle dolaska serije 8000 by nVidia nema vise razlike....Multimedija...Mozda...Cak ni za to vise nisam bas toliko siguran ali recimo da jeste bolji crvendac...
:: Za igre i stabilnost u njima nema nikakve dileme: SAMO nVidia dolazi u obzir...ATi je tu uvek bio drugi, dok za multimediu i prikaz ipak malo prednjaci.. :: :: :: A N G E L :: :: :: :: :: :: Elem, vodeci se pocetnom euforijom sa friska izaslim 4870 grafickim karticama pocastih sebe sa Gainward 4870 Golden Sample pre odredjenog vremena.I stvarno sve šljaka odlicno dok.. :: :: Prvo nisam probao da sa ATT-om napravim 2D/3D profile i pocnem da dozivljavam iskustva sa zamrzavanjem slike, zakucavanjem racunara a sve radjeno po extra tutorijalu :: :: :: :: http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=6792 :: :: :: :: Drugo konacno resih da predjem sa toliko voljenog XP-a na Vistu Ultimate 64, instaliram je kad...plavi ekran i poruka da je problem prouzrokovan ati displej drajverom i nesto tipa ati2dll. ili ati3dll.Ok probam sa 32-bitnom Vistom i ista stvar, a sto je najgore pocelo je da se pojavljuje i na XP-u.Ok rekoh nesto sam zeznuo dok nisam nasao sledece objasnjenje :: :: :: :: http://www.modernstreet.com/general/ati2dvag-problem :: :: http://www.hardwareanalysis.com/content/topic/31775 :: :: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=18012 :: :: :: :: Trece i pomalo subjektivno.Igram CoD 5 i ma te senke deluju maksimalno istripovano tacno vidim vodu i belu liniju koja okruzuje ivicu vode senke ne deluju ostro kao na nvidiji gde prosto seku.Ucitavanje ponekih igara je nocna mora tipa Fallout 3 ili CoD 5 mislim da traje vecnost :: :: :: :: Ostatak konfe je :: :: c2d 840 :: :: msi p45 platinu :: :: 2x2 gb geil evo on :: :: 600 w coolermaster i-gree :: :: thetmaltake armor+ vh6000 esa ( ljudi apsolutna perverzija od kucista :: :: XP ( sveze instaliran :: :: Catalist 8.1 :: :: :: :: Pa Srbi ne bi bili Srbi kada ne bi izmislili svoje provereno dobro resenje za tekuce svetske probleme ( pa makar se ticali i problema sa ati grafickim karticama ) tako da se nadam da neko od vas iskusnih hakera ima resenje za ove probleme.Bilo kakva pomoc je dobrodosla ili menjam 4870 za gainward gtx260 216 sp :: :: :: :: Pozz svim dobrim ljudima!
Sa tom karticom, pri svakom prvom jutarnjem ukljucivanju, slika se, pri ucitavanju windows-a, odjednom pomuti, i umesto slike pocinju da iskacu neke crvene horizontalne linije duge oko 7-10cm, celom povrsinom ekrana, dok je ostatak sivo-plavo-zelene boje, na Visti x64. Ja vid`O. I tek posle resetovanja moze da radi `normalno`.
Mislim, dok sacekas da se pojave dobri drajveri za ATi, mozes da umres, bukvalno. Jer se od serije 9200 AGP, do sada nisu nijedni normalni pojavili. Sve nesto budzis, dodajes, skidas neke HOTfix-eve, i NIKAD nisi siguran da ce raditi. Bar ja nisam do sada nikada bio siguran u ATi drajvere, posle 9600XT, poslednje kartice koja je, meni radila bez bagova i tripova svih vrsta i oblika.
NVidia gtx260 jeste po taktovima sporija, ali je opet objasnila nekoliko stvari, jer je iskoriscenija od 4870, jednostavno, zbog boljih drajvera, a u dovoljnoj meri je iskoriscenija, da je cak i efikasnija od 4870, koja ima skoro duplo vise taktove. Izgleda nelogicno, ali je stvarno.
Jedino, mislim da bi ti bilo od koristi, sad ne znam kolike tacno, da sacekas jos 2-3 nedelje sa kupovinom kartice, zbog ovog evra itd. Jedino ako ce ti u toj radnji odmah zameniti za gtx260 sa 216sp, onda kreni odmah.
Kad neko nešto ne zna, a pravi se da zna, krivi su ATI-jevi drajveri. Tebi je verovatno neispravna karta, ili ti negde silno grešiš sine. Zato ti lepo odnesi na garanciju tu kartu, ili nađi nekog kod se razume da ti instalira Windows i najnoviji 8.11 katalist, ako se ti sam ne razumeš dovoljno. Imaš mašinu do jaja, i ne razumem zašto moraš nešto da čačkaš.
@Slavuj Kakve štrafte, kakve linije. Nikad ništa slično nisam video niti lično iskusio za tri godine kako posedujem ATI-jeve karte. Tu je verovatno Gainward zasrao nešto, tako da nemoj da globalizuješ problem.
Horizontalne crvene linije, takoreci strafte, po 7-8 u `paketu`.
Nisam ni ja nista slicno video do sada. A trenutno sam jos uvek na Club 3d 2600XT DDR4 800/2200, stalno je na default klokovima i barem jednom u 3-4 dana iskoci neka nenormalna, neobradjena, nedovrsena, kako god, tekstura u nekoj igri ili nekoj animaciji. Resava se ponovnim pokretanjem iste. I svejedno je da li koristim Omega drajvere ili one sa sajta ili neke petnaeste, ponasanje sa teksturama je potpuno isto, osim sto Omega moze da malo `ubrza rad` kartice, zato sto ima vise opcija od CCC-a.
To zaglupljivanje kartice mi se potpuno isto desavalo dok sam imao x1650Pro AGP i 2600XT AGP.
Buduci da ti ne odgovara ta kartica koja je verovatno i falicna ti je se resi... E sad buduci da ti je NastyB za nju ponudio 100E, ja dizem cenu za 1E...
Licitacija traje...
Tomato Republic Of Serbia !!!
P.S. Sto bre zemljace uze Gainwarda i to jos ATI varijantu kad oni ni nVidiju n`umu da urade kako valja.
Prvo da napomenem da vise volim ATi od NeVidije a drugo da trenutno posedujem ati 4870 gigabyte ( u stvari referentnu ATi sa Gigabyte nalepnicom ). Koristim trenutno Catalyst 8.9 driver i za proteklih 4 meseca niti jedan problem nisam imao sem sto mi je ostatak konfiguracije jadan. Za Gainward GS 4870 ( prve serije ) je cak i po netu pisalo da su bagovite u trenutku kad su izasle sada su ispeglali sve probleme. Nikakve teksture nikakve strafte i definitivno nikakvi problemi. Subjektivne ocene su i od nas i od nVidia fanova jer svako navija za svoje. Moje licno misljenje je da ti je kartica bagovita. Opali par igrica i par 3d mark testova za redom pa ako je sve OK onda je samo do driver-a
Ja dajem 130 e za karticu neka se `natjecanje` nastavi
Sky i neki drugi, rekoše da Gigabajtove grafičke, a bogme i ploče, treba zaobilaziti u širokom luku. Kao i Donvule, ni sam X1650Pro ni sa HD3870 nisam imao nikakvih problema. Možda bi trebalo da isntalirate samo drajver, bez kontrol centra. Ja bar tako radim već tri godine. Pored bagovitih kartica, problem može da bude i nezasita želja pojedinca kojima hardver nije nikada dovoljno brz niti jak. Lično smatram da bi trebalo da manje čačkate, eksperimentišete i jurite 1 frejm više, pa ćete imati i manje problema.
Ako imas sanse menjaj za ovo mada mislim da ovde kod nas neces uspeti to da izvedes...Druga opcija ti je pak Sapphire ako ne zelis da menjas za GTX260 Core 216 tj ako zelis da ostanes pri ATI karticama...
P.S.Odradi sve testove pre nego sto povuces bilo kakav potez!
Resio sam definitivno ako mi to bude izvodljivo da prodam 4870 i uzmem 260-tku.Nemam vise zivaca da se borim sa ati drajverima, hotfix-evima i ostalim glupostima!Ubacim nvidiu nov drajver i vozim sta hocu bez problemaJednostavno ati...pa zamislite ferarija a unutra motor od fice ( budjavi ati drajveri ).Inace ja sam instalirao sam Vistu dva puta ati je obarao moj drug ( koji je inace mađioničar sto se tice kompjutera ) je instalirao i on dva puta i njemu je obarao Vistu mislim sta vise reci sto je mnogo mnogo je.Hvala svim dobrim ljudima na brzim odgovorima a tebi NastyB ima da razbijem p.... cim te budem video sutra na poslu :)!Pozz
Stavljao sam 4850 na Vista sp1 catalist 8.11 proteklo bez problema .E sad obrati paznju uvek prvo stavljaj original driver koji si dobio uz graficku t.j sa Cd -a pa posle stavljaj novi catalist.Tako sam ja odradio coveku radi super i ne zali se.Imas i momenat restart Vista64 koji su krekovani sami restartuju sistem bez najave kod zavrsteka instalacije da bi ubili microsoft registraciju ...... to je druga tema.Uglavnom ako nisi zadovoljan vrati karticu ako je u garanciji ili je prodaj svakako ces naci kupca pa kupi Nvidiu ako si hard gamer.
Ok posto ortak u firmi trenutno nema gainward gtx260 216 sp imam par dana fore da istestiram ovog atija kako dolikuje samo treba neko od vas da mi da ideju sta tacno da uradim ( neki torture test ).Sada cu da instaliram 8.11 i neki noviji naslov pa cu da vidim sta ce biti.A vi saljite predloge.
Ova konfiguracija sa 4850 sto radi kod decka bez problema u pitanju je Intel Cpu ,prvo je bio q6600 pa posle q9550 ,Memorija Kingmax 4 gb ,napajanje Lc power 600 w .Covek sa tom grafickom terao q9550 na 4ghz stabilno uz OC kuler termaltake.Kuciste Cooler master cosmos 1000 ,Vista 64 Sp1 on je ne bi menjao za XP sp3 i catalist 8.11 .Aero efekat u Visti proleti ne stigne covek ljudski ni da je vidi .Znaci provereno.
kako mogu da proverim da mozda kartica nije defektna ( daleko bilo da se pomerim sa mesta )!Vidim da su izbacili defektne 4850 gs ali kod mene su srebrni heatpipe-ovi i u pitanju je 4870 tako da ne verujem da je to.Da nije bios los?Samo da napomenem nisam petljao sa biosom sa kartice i sistem a ni kartica nisu oc-ovani!
Posle testiranja i torture testova ustanovljeno je da je kartica 100% ispavna a da je ipak u pitanju neslaganje ploce i kartice tako da se ja ipak vracam svom starom taboru tj. nvidiji!Hvala svima na komentarima i pomoci!pozz
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.