Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Grafičke i video karte, monitori, ...
ATi vlasnici (serija X1xxx)
STRANA 1 OD 1
MACHINE ATi vlasnici (serija X1xxx) 28.11.2008. 23:25 T13472

status: user
broj poruka: 5710
Da li i vama karta radi sa jednim clock-om u 2D a drugim u 3D rezimu? Da li je neko radio O/C u okviru OverDrive sekcije i kakvi su rezultati (npr. automatic). Kako su se pokazali novi Catalyst v8.xx sto se tice performansi i stabilnosti?

A N G E L
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Equinoxe Re: 28.11.2008. 23:27 #81376

broj poruka: 12057

ATI Tool je njbolje rešenje za OC ATI-ja. Može i RivaTuner, ali on je br. 2. Z@jebi taj OverShit.
I to su 100% odvojene frekvencije za 2D/3D.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

MACHINE Re: Re: 28.11.2008. 23:50 #81377

Jesu, evo PowerColora, isto kao kod mene:

http://www.overclock3d.net/image.php?id=2757

Nego, kako se ASUS kotirao za ATI VPU oriented cards??? Da li je spadao u vrh sa Sapphire, PowerColor, HIS, DMM...mada su ove najjace iz par fabrika iste...

A N G E L

::
:: ATI Tool je njbolje rešenje za OC ATI-ja. Može i RivaTuner, ali on je br. 2. Z@jebi taj OverShit
:: I to su 100% odvojene frekvencije za 2D/3D
:: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: Hoping for the best but expecting the worst.
Equinoxe Re: Re: Re: 28.11.2008. 23:58 #81378

broj poruka: 12057
Kad god sam uzimao ATI-ja sebi ili za nekog, to je bio u 90% slučajeva Sapphire. Sa HIS-om nemam neka sratna iskustva bat što se OC-a tiče. Imao sam dva HIS-a 9600XT i jednog Sapphire-a 9600XT. Kako HIS-ovima pomeriš GPU clock za 1MHz (u bilo kom programu), skucaovao se i samo hard reset pomaže, Sapphire se cepao od OC-a ko životinja. 9600Pro (GPU) su se rokali sa 400 na 500 svaki bez problema.

ASUS 2600XT sam koristio jedno vreme i iz nekog razloga grejao se i pored ventilatora ko nenormalan, mada ta kartica ne bi trebala ni u snu da se prži. Ali je i pored toga bio stabilan.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
Hoping for the best but expecting the worst.

:: Jesu, evo PowerColora, isto kao kod mene
:: http://www.overclock3d.net/image.php?id=275
:: Nego, kako se ASUS kotirao za ATI VPU oriented cards??? Da li je spadao u vrh sa Sapphire, PowerColor, HIS, DMM...mada su ove najjace iz par fabrika iste..
:: A N G E L
:: ::
:: :: ATI Tool je njbolje rešenje za OC ATI-ja. Može i RivaTuner, ali on je br. 2. Z@jebi taj OverShit
:: :: I to su 100% odvojene frekvencije za 2D/3D
:: :: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
:: :: Hoping for the best but expecting the worst.
MACHINE AMD Games 29.11.2008. 00:06 #81380

Moze li mi neko nabrojati dobre nalsove koji su ATi oriented tipa, tj. radjeni za ATi a ne nVidia kartice??? Tj. da nemaju logo `nVidia: The Way It`s Ment To Be Played`

HVALA!!!

A N G E L
skar toga nema 29.11.2008. 08:41 #81391

broj poruka: 3992
nazalost,osim onog far cry-a koji je kao bio optimizovan za ati

vladapsd Ati... 29.11.2008. 11:13 #81397

broj poruka: 1010
kol`ko se secam oblivion je dosta bolje radio na ati-ju posebno na x19xx serijama,pre svega zbog velikog broja shader jedinica,tako da ako volis igre tog tipa (meni je i dalje No 1.),onda uzivaj!

MACHINE FarCry... 29.11.2008. 11:29 #81402

recimo MotoGP, OutRun 2006 C2C. Na 7900GS MotoGP 2007 mi je seckao a ovde leti glatko, ali recimo Test Drive Unlimited na max je na 7900GS isao na 30fps a ovde ide na 25 i slajduje :( FarCry ocito mora novi patch 1.4 (jer stane sa ucitavanjem na prvoj slici) ali na njemu nemam besmrtonost pa mi opet dzaba :))

A N G E L

ljuki Re: ATi vlasnici (serija X1xxx) 29.11.2008. 11:56 #81406

broj poruka: 324
Ja imam seriju x1650pro 256dd3 firme PowerColor. Pomocu O/C u okviru OverDrive sekcije kada radi automatik postavi na max vrednosti za Gpu i Ram dalje nisam probao jer nemoze.Znaci max ox je sa 600 za gpu na 650mhz a za ram sa 700 na 750mhz,
i razlicita je u 2d/3d rezimu u 3d rezimu rada se prebacuje na oc vrednosti. GPU je radjen u 80nm fabrication process za razliku od svih ostalih koji su radjeni u 90nm. I verovatno bi oc isao i vise. Sto cu probati kasnije sa RivaTuner-om.

:: Da li i vama karta radi sa jednim clock-om u 2D a drugim u 3D rezimu? Da li je neko radio O/C u okviru OverDrive sekcije i kakvi su rezultati (npr. automatic). Kako su se pokazali novi Catalyst v8.xx sto se tice performansi i stabilnosti
:: A N G E L
obradmi Ja sam sa x1250 29.11.2008. 20:35 #81457

broj poruka: 7723
Koja je bila integrisana na ploci sa AMD 690 g chipsetom ,igrao Call of Duty 4 na xp 64, atlon x2 5200 ,Ta x1250 je bila integrisana na ploci na rez. 1024 x 768 lepo je bas radilo .Uglavnom sad mi stoji na ploci neupotrebljena ,jer sam kupio bio hd2400.Mislim da je za OC Ati najbolji Ati tool.Sto se tice catalist ,ja ni sa jednim nisam imao problema ,kazu da je catalist 8.12 biti najjaci do sada.Sad izdaju catalist na svakih mesec dana.
MACHINE Da li je neko 29.11.2008. 21:58 #81464

obracao paznju (obradmi, ti si AMD/ATi-jevac) koliko performansi i stabilnosti (kvantitavno i kvalitativno) donose nove revizije driver-a???

Ja recimo imam bug sa novim GPU-z, naime kada radi 3D rezim i pokrenem ovu aplikaciju zamrzne se komp (slika nije zamrljana). Ne desava se uvek, ali se mrznjenje desi samo kada je sa GPUz, dok ovako radi skroz stabilno, ni na jednom testu ne throtle-uje, ne bug-uje...dakle sve je kao sto ASUS zapoveda: Rock Solid. Heart Touching :) Jedino ne mogu reci da su performans ne znam koliko vece...ipak je ovo max obzirom na ostatak masine...dakle, 7950GTX ili X1950XTX...plafon, ostalo je suludi overkill

A N G E L
obradmi Koliko se secam na toj x1250 nikad problem 29.11.2008. 22:23 #81466

broj poruka: 7723
Sve su verzije Catalista bile ok , od one koju sam dobio uz plocu pa do zadnje, posle sam presao na drugu grafu.Jedini problem koji sam imao to je kad sam radio sa Avivo encode mpeg2 u divx4 kad zavrsi encodiranje pukne catalist ,ali pokrenem restart runtime, ikona ista kao za catalist i sve ok.U igricama nikad nisam imao problem. Ovu verziju sto najavljuju 8.12 kazu da ce biti najbolja zbog Ati stream itd... .Ovo sto ti se desava sa 3d ,imas podesavanja u catalistu standard settings ,pa biras izmedju optimal ,high,balanced .....Ja ono instalisem nove verzije catalista iz navike ,ali nisam primetio neku znacajnu razliku ,imas i te verzije catalista za igrice ja ih nisam skidao ,upotrebljavam samo ove sa zvanicnog sajta.
skar catalyst 29.11.2008. 22:34 #81472

broj poruka: 3992
sto se tice drajvera po meni su najbolji do sad 8.9
koristio sam ih na 3870,a od sada i na 4850
jedva cekam 8.12 pa da vidim povecanje performansi,bio je red

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647179.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs